Къде живеете?

• 32 680
  • 510
  •   1
Отговори
# 90
Не живея в България, изпитвам носталгия,може би не толкова към България колкото по отминалите хубави години там,уви времето тече само напред и освен родителите ми,нямам истински близки хора там.С удоволствие се връщам,но и с удоволствие си тръгвам.Светът вече е едно голямо село и не може да противопоставяме България  и "чужбина".Според мен зависи от нагласата на човек-песимиста вижда навсякъде черни краски.

# 91
  • Linz
Държавата като е бедна и най-предриемчивите са ограничени от обстоятелствата.
Трафикантите са предприемчиви, използвайки географското положение на страната... и бежандката вълна в последните месеци.

# 92
  • София
Ако са достатъчно предприемчиви, те ще създават бизнеси и ще определят заплатите,  тамън няма да чакат да взимат колкото им дават. Simple Smile
Това имам предвид под предприемчиви, не просто отлични работници.
Една част от тях са с фалирали бизнеси по една или друга причина, вкл.и аз.  Но не се отказваме ,дерзаеме и опитваме .
Сега сме на заплата ,утре ние ще ги даваме, живот и здраве. Но да не се отклонявам от основната тема и въпросите, които съм задала.

# 93
  • Сан Франциско
Живея в чужбина от 12 години. Тръгнах съвсем сама, след като завърших МЕИ, по много причини. Сега съм омъжена тук, имам свой бизнес...няма да се върна. Всичките ми съученици и приятели са пръснати по света, брат ми и сестра ми също, и ако не бяха дядо и родителите ми хич нямаше и за ваканции да се прибирам. А винаги ще ми е мъчно за родината, но не за държавата.

# 94
В България, обичам тази страна. Бих заминала за няколко години колкото  да събера пари и да се върна.

# 95
  • Tам през Атлантическия океан
От къде ще ходиш да ги събираш ? Да дойдем и ние   Laughing ?

Hug

# 96
  • Ямбол
В България съм. Късно е да се местя на моята възраст. Като млада исках да се махнем, но останахме. Сега съм доволна, че не се преместихме. Щях да променя  предварителния замисъл на този живот и трябваше да се връщам още веднъж за поправка. А това не бива да става.
Не, не се шегувам.
Ти съвсем си изтрещяла. Каква е гаранцията, че замисълът не е бил друг и сега да трябва да се връщаш за поправка?
Силно се надявам да не практикуваш повече професията си.

По темата - живея в България. Обичам да пътувам и лесно се приспособявам към всякакви места. Не мрънкам за кучета, автомобили, селяни, мръсотия и т.н. Търся положителните неща, без да ми е цел, просто не се вторачвам в несгодите.

# 97
  • В Космоса
Държавата като е бедна и най-предриемчивите са ограничени от обстоятелствата.
Трафикантите са предприемчиви, използвайки географското положение на страната... и бежандката вълна в последните месеци.

Точно така. Доста често на кадърни, интелигентни и образовани хора държавата не помага и не създава условия за развитие, напротив - спъва ги. Имам наблюдения в научната сфера, например.

# 98
И аз това си мислех - като са толкова предприемчиви и способни, защо не останат тук да правят бизнес - законен, защо не правят нещо за страната си, а всички кадърни хора бягат навън, където има закони, ред, няма връзки и човек на тоя и оня. Защото аз не  съм от тези хора и никога не съм искала да бъда. Никога не съм искала да живея в лукс, искам да съм нормално платен работник, който  получава заплата, с която да си позволи да живее достойно.
А за това, че нямало връзки -хайде моля ви, не ми казвайте, че всички поръчки по европроекти, от които наистина се изкарват пари не са разпределени между свои хора. Защото лично го чух от един млад "бизнесмен", с когото се запознахме на морето. Той ни обясни как точно получава поръчка за ремонт на някакво първокласно шосе и как после на изборите трябва да се внесе с определена доста голяма сума  Confused И това е само един случай, за който съм чула от първо лице, а за останалите, за които се говори и са истина, няма да споменавам.

# 99
Това, че всички кадърни са избягали е поредния мит. Laughing

# 100
  • В Космоса
О, а по партийна линия за колко назначения знам. Другата тема е това...

# 101
  • София
Нали, и некадърни са избягали.

# 102
Едва ли всички кадърни са избягали, но не сравнявайте София с цялата страна. Аз в нашия град не знам да има голяма фирма (не че има много големи фирми), която да не е на някой човек с потекло така да се каже ( наследник на някой партиен лидер, бивш началник на същите предприятия, които да приватизирани, обкръжение на кметовете и т.н.). Останалите малки фирми на хора, които са опитали са рискували или са на ръба или кретат там, колкото да не затворят  Peace Единствени, за които съм чувала, че просперират, без да са човек на някой за няколко земевладелци и то пак едва ли са имали началния капитал току така. Защото и зет ми имат ферма с 20-ина крави и един братовчед с към 80 и още никой от тях не е забогатял  newsm78

# 103
Това, че всички кадърни са избягали е поредния мит. Laughing

Доколкото знам от специалисти у нас има глад за експерти. Което дава възможност на наличните да се развиват така, както на Запад не биха и сънували.
( да не говорим нали, че има цели области, които са почти празни, аз познавам 2 пенсионери на по 66г, които работят - лекар и инженер са и работят, защото няма приемственост в сферите им).
Така че принципно не знам дали "кадърните са избягали", но за останалите има големи шансове, сякаш или поне така изглежда отстрани, все пак и личната среда определя впечатлението

# 104
Да бе, въобще няма връзки навън и никак не е важно какво потекло имаш. Даже ние сме ги измислили връзките. Flutter

Общи условия

Активация на акаунт