Къде живеете?

• 32 717
  • 510
  •   1
Отговори
# 120
  • София
И кола за 30хил ме устройва

# 121
Като заговорихме за коли да ви питам:
Знаете ли какво значи строителен предприемач?
И ще ви отговоря:
Шеф на циганска бригада с джип

# 122
  • София
Хахахах.
Така е. Един от тези с джиповете, продаде 15апартамента без акт 16 .
И му върви бизнеса между другото.

# 123
На който не му стигат парите, за да изкара 10 години майчинство е друг въпрос.
Кола за 30 хиляди  на лизинг всеки може да сметне колко излиза с лизингов калкулатор към съответната марка, на която се е спрял. Съществуват и едни изложения, на които правят промоционални лизингови схеми.

На мен по-скоро ми е чудно, колко трябва да си зле, за да си купиш апартамент без акт 16. И хем си зле, хем си изкарал парите, за да можеш да го купиш. Парадокс.

# 124

На мен по-скоро ми е чудно, колко трябва да си зле, за да си купиш апартамент без акт 16. И хем си зле, хем си изкарал парите, за да можеш да го купиш. Парадокс.
Много хора се излъгаха по онез времена, а други купуваха на зелено и още си гледат плочите как ги вали дъжда...

# 125
Сега ще напиша нещо, което сигурно ще подразни много хора, заминали в чужбина да търсят по-добър живот, но аз лично много се възмущавам, когато някой тях каже, че иска да се върне, но ще го направи, когато нещата се оправят. Ами те НЯМА да се оправят без перспективните, умни и можещи хора, които имат знанията, уменията и най-вече морала, да променят нещата. Все едно една фабрика  да е зле и шефа й да си обере чукалата и да каже на работниците, че ще се върне, когато те направят така, че бизнеса му пак да потръгне  newsm78 Ами няма да потръгне. АЯ ако потръгня ще го е направил някой можещ човек и няма да чака него да дойде да получи всичко на готово.
За съжаление обаче не мисля, че сме чак такива родолюбци и че наистина жертвоготовните хора са малко. ЗАщото това наистина означава да пропилееш своя живот, за да живеят добре децата и внуците ти. Вече ги няма тези ценности от времето на Ботев и Левски, на които толкова се възхищаваме.
А държавите, за които толкова мечтаем са постигнали всичко най-вече благодарение на национализъм - в хубавия смисъл.

# 126
  • София
Какво общо има майчинството?
Апартаментите без акт 16, бяха продадени и хората си живеят там. Друг е въпросът,че един такъв 3стаен струваше 100хил лева.
Което дава надежда и за нас, щом предприемач избива парите си от апартаменти без акт 16 .

Последна редакция: ср, 16 дек 2015, 12:46 от wind of some change

# 127
Сега ще напиша нещо, което сигурно ще подразни много хора, заминали в чужбина да търсят по-добър живот, но аз лично много се възмущавам, когато някой тях каже, че иска да се върне, но ще го направи, когато нещата се оправят.
Много ти е хубав поста и абсолютно верен. Чувала съм го това как щели да се върнат като сме станели нормална държава.
Просто такива хора, с такова мислене отиват на пометеното, на готовото, за да ги "оценявали" , защото ние тук не знаем как да ги оценяваме... А сега чакат ние тук да пометем, да постелим червения килим, да го поръсим с рози и парфюм и те да се върнат триумфално и ние да почнем да ги оценяваме подобаващо...

Ама няма как да стане баш така, в живота не се случват тези работи...

# 128
А сега чакат ние тук да пометем, да постелим червения килим..

Загубена кауза. Тези хора няма да се върнат, нито децата им. Къде да се върнат? За какво?

Половината държава говори турски вече.

# 129
Нито напусналите са родоотстъпници, нито останалите сме само патриоти.
Аз съм с реализирала тук, но ако не бях, ако ножът ми беше до кокала...или нещо друго, много важно за мен, да съм си плюла на петите.
Особено за млади хора съм "за" да опитат, не обвинявам  никого, нито останалите, нито заминалите, всеки си има причина, кефят ме онези, които го правят от сърце и са отворени за всичко, не са крайни, пробват, мобилни са, опитват...  тези дни гледам във фейса позната, която замина с мъжа си в Англия, децата още са тук с бабата, почнаха да пускат все разни статии, оплюващи България, а докато бяха тук ни дума, ни вопъл, сякаш всичко им беше розово. Това май ме дразни най-много. Може би така се успокояват и се опитват да притъпят носталгията, или заради яда към държавата, чувстват се прогонени, не знам, но е грозно. Точно като лафа "кога стана циганка, кога и почерня..."

# 130
 Hug
А сега чакат ние тук да пометем, да постелим червения килим..

Загубена кауза. Тези хора няма да се върнат, нито децата им. Къде да се върнат? За какво?

Половината държава говори турски вече.

202uu

Съгласна.Аз може и да се върна,незнам още.Децата дори не го смятат за опция.

# 131
Турският език е последното нещо заради което не бих се върнала. А ако смятах, че има и най-малка надежда за оправия в рамките на моя живот, изобщо нямаше да тръгвам никъде. Но е трогателно, че Гери например се чувства като натоварена от родоотстйпници с тази задача.

# 132
Какво общо има майчинството?
Апартаментите без акт 16, бяха продадени и хората си живеят там. Друг е въпросът,че един такъв 3стаен струваше 100хил лева.
Което дава надежда и за нас, щом предприемач избива парите си от апартаменти без акт 16 .

Не си ги избива, а няма наличен капитал, за да строи със собствени средства. Продава една част и с тях финансира, ама понеже нали куцо, кьораво и сакато се пробва като строителен предприемач, особено преди години в бума на строителството, парцелче на обезщетение, продажба на зелено, само за проект и разрешения ти трябва кеш и готово, вече си строителен предприемач, та съвсем естествено фалираха една част, преди години дори кредитни милионери фалираха, толкова е кофти държавата, не е те да са тъпички.  Mr. Green

# 133
Ако са достатъчно предприемчиви, те ще създават бизнеси и ще определят заплатите,  тамън няма да чакат да взимат колкото им дават. Simple Smile
Това имам предвид под предприемчиви, не просто отлични работници.
Peace

# 134
Всяко лято се прибирам и с децата обикаляме, за да научат наживо за Бг историята.
И на какво попадаме - турска игуменка в Бг манастир, минарета във всяко село, турски език по улиците, турско радио, турски сериали...

Къде съм тръгнала аз да им показвам Царевец, манастирите наоколо, Велики Преслав и Старата столица....?!

Общи условия

Активация на акаунт