Къде живеете?

• 32 680
  • 510
  •   1
Отговори
# 135
Я пробвай пак да се сетиш дали те са фалирали, а не ЕООД-тата им, докато собктвениците им са завлякли парите на купувачите, с които са си направили три ката къщичка с два МЛ-а отпред.

# 136
Я пробвай пак да се сетиш дали те са фалирали, а не ЕООД-тата им, докато собктвениците им са завлякли парите на купувачите, с които са си направили три ката къщичка с два МЛ-а отпред.

Ама в последствие фалираха дори и с толкова завлечени пари, само аз познавам двама такива умници.

# 137
Как фалираха като личен фалит няма, нито съдружниците може да са отговорни за повече от размера на капитала, който в България може и да е два лева.

Последна редакция: ср, 16 дек 2015, 14:00 от Анонимен

# 138
Не са обявили фалит, но са фалирали, нямат пари, нямат къщи. Просто ги загубиха във времето, нали не мислиш, че са вдигнали къщи на по три ката и са се цанили някъде на заплата да живеят тихо и кротко като примерни граждани до старини?

# 139
И аз не обвинявам никой, който е решил да излезе навън да си търси късмета. Дразнят ме само тези, които казват, че ще върнат, когато всичко се оправи. Не е честно някак.  Rolling Eyes
А и не вярвам всички германци, на които им е било много по-трудно след  войната, отколкото на нас сега, да са си били шута нанякъде. Нито пък руснаците, нито съм чувала за толкова сърби да са напуснали страната си, защото там положението не е розово.  
Искаме България на три морета, а тя скоро и на картата няма да я има  Cry

# 140
  • София
И аз не обвинявам никой, който е решил да излезе навън да си търси късмета. Дразнят ме само тези, които казват, че ще върнат, когато всичко се оправи. Не е честно някак.  Rolling Eyes
По-възрастните може и да се върнат, барабар с чужбинските си пенсии, които да харчат тук.  Wink
По-младите няма да се върнат. На голяма част децата говорят доста развален български. Те пък за какво да се връщат. Разбирам ги напълно.

# 141
Интересна дискусия.. Само за Германия мога да се съглася, тъй като по статистика без нелегалните има 30 милиона руснаци по света и два милиона сърби. У нас просто поне две поколения не чувстват държавата като своя, а като враг. Милиция, ДС, шептиш у вас, пазиш се от съседите... Та как да се сравним със Запад, не знам. На една голяма част от емигрантите сигурно им е въобще трудно да изпитат положителни чувства към държавата.

Иначе не мисля, че е редно да се гонят хора, които биха внесли и вложили  Peace

# 142
За руснаците може, но едва ли са напуснали за 20 г. тези 30 милиона и на фона на тази огромна държава не знам дали може да се съпостави. За сърбите не мога да споря, просто като слушам новини се чува за много румънци, българи, турци и вече от африканските страни, някак си не чува за толкова голяма емиграция от сърби  newsm78
Определено децата на първото поколение емигранти няма да се върнат, защото малко ги свързва с нашата страна.
Никой не гони хора и са добре дошли тези, които искат да работят тук, съвсем за различно нещо говорим ,поне аз Confused

# 143
  • Sofia
Аз живея в България и вече като гледам няма за кога да я напускам. Трябваше да го направя преди 15-20 години, сега дори и не се замислям да правя тази сериозна крачка. Много ми е мъчно и тъпо, че се виждам все по-рядко с приятелите, които са в Испания, Германия, САЩ. Наистина след време дори и децата им няма да идват в БГ, защото всичките им приятели и среда са в чужбина. В крайна сметка важното е всички да са здрави, спокойни и да се чувстват добре там където живеят...Имаше едно предсказание на Слава Севрюкова, която беше казала, че хората, които са напуснали България ще е добре да се върнат (не помня годините), например 2027-2030 г., защото страната ще е пощадена от доста катаклизми, а след това няма да има място за всички, които искат да го направят... Това последното, който както иска да го разбира, аз го пиша като инфо, което съм видяла Simple Smile)

# 144
  • Варна
И аз съм го чела това "предсказание" на Севрюкова и какви ли още не предсказания на разни "феномени". Даже и Ванга изровиха от гроба едва ли не, да предсказва как България ще се издигне и ще стане едва ли не най-великата държава. Май минала година го четох. Това го наричам само с една дума - пропаганда за наивници.
Джина, не знам защо се ядосваш на въпросното изказване, то само по себе си е лишено от смисъл. Реално нашата държава се нуждае от поне едно поколение време /да не кажа повече/ за да се "оправи" и то пак ще бъде много трудно. Здравия разум показва, че след това време, ако се е оправила, тези хора пак няма да се върнат, защото просто няма да са на този свят. На мен ми звучи смешно.

# 145
Живея в България и нямам намерение в близко бъдеще да променям това. Много ще ми липсва страната, ако се установя в чужбина.

Скоро контактувах с българка, живееща в Англия. Имам и други близки, които са там, така че ми е ясно, че нещата са по - добре.
Обаче тази жена много лошо впечатление ми направи, как грозно говореше за България, как и 5 минути не й се стояло тук, как нямала търпение там да се прибере и т.н.

# 146
  • Linz
Сърби тук има страшно много, босненци още повече. Като вървя из града чувам сръбска и турска реч почти колкото немска. Българска също се чува, но по-рядко. Руснаци почти няма.
Как да се оправи държавата като се краде толкова много?! Затъваме все повече, няма оправия. Демографската криза само задълбочава проблемите в страната.

# 147
  • Пловдив
А и не вярвам всички германци, на които им е било много по-трудно след  войната, отколкото на нас сега, да са си били шута нанякъде. Нито пък руснаците, нито съм чувала за толкова сърби да са напуснали страната си, защото там положението не е розово.  
Искаме България на три морета, а тя скоро и на картата няма да я има  Cry
  Немци има много в Бразилия и Аржентина, както и в някои от източните и южни щати на САЩ.
   Сърбите идват в Германия на две вълни, първата още през 60-те години, заедно с турските и италианските гастарбайтери и после след разпадането на Югославия.
    Руснаците в Германия също са много, но са предимно от Казахстан. Това са хора с немски произход, които Сталин навремето буквално е преместил от полската граница, максимално далеч.
     Конкретно на въпроса- аз живея в Германия, но се прибирам често. Единствената причина да съм тук , е че детето ми е с високофукционален аутизъм. Борих се в България, боря се и тук. Имахме възможност да опитаме нещо различно и бяхме длъжни да пробваме. Не искам да драматизирам, но има един процент хора в прекрасната ни родина, които нямат никакъв шанс да живеят нормален живот. И дано някой сега не ми каже, че е трябвало да се боря и да се опитам да променя системата. Борила съм се и съм променила доста, но от един момент нататък ме интересува само какво ще се случи с детето ми, когато аз вече няма да мога да съм до него. Така, че причини много, съдби- също.

# 148
От къде ще ходиш да ги събираш ? Да дойдем и ние   Laughing ?

Hug
Малко стана като с 'бера тухли', но имаме познати в Германия, които си търсят работна ръка Peace

# 149
Нито напусналите са родоотстъпници, нито останалите сме само патриоти.
Аз съм с реализирала тук, но ако не бях, ако ножът ми беше до кокала...или нещо друго, много важно за мен, да съм си плюла на петите.

Не споря за това. Говорихме за приказката "Като се оправи, ще се върнем", колко нелепо звучи...

Обаче тази жена много лошо впечатление ми направи, как грозно говореше за България, как и 5 минути не й се стояло тук, как нямала търпение там да се прибере и т.н.
А-и това също. Срещала съм го доста често и е признак на тотална простащина. И да мразиш страната, абе поне културно си замълчи, като говориш с хора, които живеят в нея...

Общи условия

Активация на акаунт