Къде живеете?

• 32 590
  • 510
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Повечето хора,които виждам по улицата, по скоро са дружелюбни към уличните кучета и котки.
Да не говорим за нпо-та, които се грижат за бездомните животни.
Но имам всякакви хора, дори и такив,, които не обичат животни.

# 256
На мен ми прави силно впечатление по-лошото отношение към животните в България. Това говори много за хората.

По-лошото ??? Аз съм наясно, че в чужбина също имаот някои субекти доста лошо отношение към животни.. Имам приятели чужденци и ми се оплакват как те се грижат за животните на техните съседи и т.н. Също така и да спомена в щатите се стрелят всеки ден и по училищата. Така че, там отношението и към хора от някои други хора е много лошо, камо ли към животни ...

Глупости.

Последна редакция: сб, 19 дек 2015, 23:12 от Сирена

# 257
  • София
Не отричам , че има и такива хора, които мъчат животинките
За мен хората тук по скоро  обичат животните, не може заради единични случаи , такива генерални изказвания.

# 258
Не е по-лошо отношението на всички, но като цяло е по-зле. Няма как да се каже на черното бяло. Да видя бездомно куче да бъде ритнато си беше направо всекидневие. Повечето бяха цигани, не всички. Но винаги мъже. Щото нали са първа категория хора, поне в България Mr. Green Пък и циганите са български граждани и живеят в България.

# 259
  • София
Щом си държиш на мнението ОК, нямам намерение да доказвам противното.
Трябваше да кажеш , че за цигани става въпрос..

# 260
Аз не мога да се съглася, че в България масово се отнасяме зле с животните. Но насилници има /както на всяко друго място всъщност/ и затова когато излезе наяве насилие над животно то е осъждано жестоко от хората. Да, пропуск на законодателството е, че няма ефективни мерки за спиране на насилието. Но масово насилие над животни освен тричането не знам да се практикува в България, може и да съм непросветена.
Но зависи кой какво има предвид под насилие, ако това, че баба ми на село си коли кокошките е равно на това да вадиш очите на животно за удоволствие, то наистина има широко насилие над животни.

# 261
Но насилници има /както на всяко друго място всъщност/ и затова когато излезе наяве насилие над животно то е осъждано жестоко от хората.

Всъщност не. В България отношението към животните като цяло е по-зле от това в Африка. Буквално, не е метафора. И това масово се счита за нещо не съвсем ненормално, даже някой като заговори за това, незнайно как се превръща в луд и че не му пука за гладните деца, примерно.
Не ми се говори на тази тема, но не издържах да не репликирам. За мен това е едно от грозните неща в България и казва много за обществото.

Последна редакция: нд, 20 дек 2015, 00:28 от Анонимен

# 262
  • Linz
У нас се създават предпоставки за това лошо отношение. Да пуснат 15-20 хиляди кучета в някоя европейска столица, че да видим какво ще им е отношението тогава.
Ами нали това е проблемът. В Европа не допускат скитащи се по улиците безстопанствени животни.
Нямам желание да влизам в спорове, но се дразня като вземете да се правите на ударени. Масова практика по селата е да се давят или задушават в найлонови пликове новородени кученца и котенца. Има толкова много отровени и обесени кучета от съседи, които мразят животните. Изоставени навън, ритани, бити, умишлено мачкани с колите...
Въобще не отварям дума за циганите, които измъчват животинките и ги убиват по най-ужасяващи начини.
Уверена съм, че човек не може да мрази животните, а да обича хората. Закрилата и грижата над по-слабите- животни, възрастни, инвалиди, е основна характеристика на манталитета на една нация. А у нас това е на отвратително ниско ниво.

# 263
Живея в България.
Единственото, което ме спира да замина е липсата на език  и това, че съм сама жена.

# 264
  • София
Живея в България.
Единственото, което ме спира да замина е липсата на език  и това, че съм сама жена.
Естел, много си ми симпатична, но за тези няколко години откакто чета тук, можеше да си седнеш на дупето и да научиш език. С мрънкане и оплакване ситуации не се променят - казвам го от личен опит. Не искам да те засегна, съвсем приятелски пиша  Peace

# 265
Абсолютно съм съгласна за (като цяло) лошото отношение в България към животните. Докато още живеех в София пред блока имахме две супер сладки и дружелюбни бездомни кучета, които аз и още няколко човека от квартала, кастрирахме и хранихме. Те дори не лаеха. Бяха много любвеобилни. Ако нямах егоистична котка вкъщи, щях дори да ги прибера. И един ден изчезнаха. Оказа се, че един от злобарите съседи с още няколко кретена ги отровили. А те на никого не пречеха, бяха обезпаразитени, напълно незабележими. В блока на родителите ми, пък имаше един бивш военен, който стреляше с пушка бездомните животинки от балкона си. Няма да ви казвам, че пред неговия блок имаше и градинка с деца. Такива олигофрени съм виждала не е за обясняване. И на Запад ги има, но като че ли са по-малко на фона на нормалните хора. А в България тези, които помагахме на бездомниците, бяхме изкарвани за луди. Сега като си идвам, забелязвам че има доста млади хора, които като че ли са по-добри и милосърдни. Дано не греша.

# 266
  • София
Защо ми се струва, че нещата отиват към "българите са зли, а пък другите добри".
В страните в, които живеете не сте ли виждали лоши хора? Там сигурно няма убийства, насилие, наркотици, алкохолици, садисти /към животни/ ?
Не е честно от Ваша страна, защото лично аз се чувствам длъжна да се защитавам,и тъй като не съм живяла в чужбина не.мога и да ви опонирам подобаващо.
Да има много лоши хора, всякакви примери за насилие и гадост, но не само тук.

# 267
E да, ама като не си живяла в чужбина, няма как да сравниш наистина. Разбира се, че и тук има изроди садисти, които убиват животни, обаче биват наказвани подобаващо. И не се срещат толкова често, като в България. Дават ги по новините, защото се среща изключително рядко, дори да не е станало кой знае какво по българските стандарти. В България се омаловажава това насилие със сравнение с пенсионери, деца и т.н. Ама какво толкова станало, че някой убил куче. Във входа на родителите ми едни уж интелигентни българи, застреляха няколко кучета през терасата. И почти във всеки друг блок има такива, които се имат за герои. В страната, в която съм сега няма такова нещо. Никой не убива кучета през терасата. Липсват и бездомни кучета, защото хората си ги кастрират вместо после като се родят кученца и котенца да ги изхвърлят на улицата иви в близкия канал. Та не разбирам защо се чувстваш длъжна да се защитаваш, като не знаеш? И то точно за това. Мислиш, че лъжем ли?
Има много убийства тук, обири, наркотици. Но точно насилие над животни е изключителна рядкост.

# 268
А всъщност е ужасно просто ако не го хващате през главата за краката. В България има(ше) огромен проблем с кучетата, всеки може и с няколко клика да намери истории за буквално изядени от кучета хора. И да, инстинктът за самосъхранение е над всичко. В много от "белите" чужбини такъв случай е немислим,  бездомни кучета няма и съответно няма как да има такива реакции. Да не говорим, че средностатистическото домашно куче е малко, максимум лабрадор. Питбули, догове и немски овчарки се срещат много, много по рядко отколкото у нас ( неангажиращи лични и градски наблюдения из Европа).

Въпросът с насилието над животни като патология не се наемам да го коментирам, защото не съм срещала такива хора никъде.

# 269
Защо ми се струва, че нещата отиват към "българите са зли, а пък другите добри".
В страните в, които живеете не сте ли виждали лоши хора? Там сигурно няма убийства, насилие, наркотици, алкохолици, садисти /към животни/ ?
Не е честно от Ваша страна, защото лично аз се чувствам длъжна да се защитавам,и тъй като не съм живяла в чужбина не.мога и да ви опонирам подобаващо.
Да има много лоши хора, всякакви примери за насилие и гадост, но не само тук.

A ти защо задаваш тема, която предполага различни мнения, а пък ти не приемаш нито едно, което явно не ти изнася?

И съм съгласна с Чек.

Рокси, и ти си права, но за да няма бездомни живорни даоста помага и манталитета на хората. Рядкост е някой да изхвърли кученца. Повечето хора осиновяват животни, а не купуват от развъдници, макар, че цената е същата. Има наказания за лошо отношение към животи и пр.

На мен ми е много мъчно за уличните животни, но като че ли съм свикнала на гледката (макар и сега да ми е още по-трудно като се връщам рядко), но синът ми плака непрекъснато при първия ни престой в България.

Тук, при обучението на полицейските и митническите кучета се взема предвид националността на проверяваното лице (обяснява се на водачите). Доказано е, че колкото по-неразвити са обществата, толкова по-голям е страхът и непонасянето на животни, та от там и любимото ми "аз животно вътре не гледам".

Отлеснах се за животните, но наистина ми е интересно какво целиш с темата си, освен обичайния сеир в или извън БГ. Искаш да ти кажем колко е кисело гроздето ли?

Мога да ти помогна. Сама съм, нямам приятели и роднини, нямам и връзки, а те навсякъде са полезни. Работата ми е като в България, ама едно към едно. Заплатата е по-висока, но стандартът тук също.
Ако живеех в БГ, Лондон, Париж и всеки друг град в Европа, е който имам приятели щеше да ми е на 3 часа полет, сега са на 24 часа и много, много пари. Интернета и кабелната телевизия са много по-скъпи, но бенсинът компенсира Simple Smile.

Хубавото е, че е по-спокойно, по-топло и съм на 10 - 15 минути пешком от плажа. Хората наистина са по-ведри и усмихнати, доволна съм от училището на детето и така...

Общи условия

Активация на акаунт