Къде живеете?

• 32 648
  • 510
  •   1
Отговори
# 360
Ахаааа, стигнахме до "това състояние на държавата, 'начи Mr. Green След като се убеждавахме на незнамсиколко страници колко прекрасно се живее в БГ и как предаваме рОдината на Терминал 2. Оксиморонче, нещо...?
Състоянието на държавата е пряко зависимо от нейните граждани.
Да повторя горен свой пост: "Народ, който не може да помете собствената си държава, а точи лиги по чуждите , като едновременно се смята за много специален, съвсем закономерно е обречен на елиминация"
И голяма загуба няма и да има.
Зарад това и напусналите не ми липсват. Няма за какво да ми липсват.
 А да се очаква ние останалите тук да свършим всичко...ами при тези условия това е възможното.
Аз , лично, съм доволна от развитието на нещата в България. Чакам сега само Баце да фалира и пак да се почне начисто...доколкото е възможно това.

Ти лично можеш ли да посочиш с какво конкретно си помагала за помитането в България? Защото то метенето не е само ходене на работа. И ако си мела, колко подкрепа си имала, каква и от кого? Аз посочих някои области, в които съм мела, както и, че  всичко е останало в графа "частни случаи" а не се е превърнало в  стандарт. И сега да се върна в България, пак ще кажа същото и от там - повечето българи не са готови да започнат с почистването на къщичката, обаче иначе на приказки, когато се приберат вкъщи  са много велики. Затова не ми обяснявай как трябвало да се мете, ами почни да го правиш всекидневно, и ще видиш как ти и още един-двама се опитват да направят същото, а десет други стоят отстрани, гледат и повтарят единствената мантра, която знаят - тази за оплакването на живота си -гаранция ти давам.
Пиши после за резултатите  Wink.

Последна редакция: вт, 22 дек 2015, 15:29 от rain_bs

# 361

Ти лично можеш ли да посочиш с какво конкретно си помагала за помитането в България? Защото то метенето не е само ходене на работа. И ако си мела, колко подкрепа си имала, каква и от кого?

Чела си "Приказка без край нали?"  Ами същото е.
България-това са хората и. Когато тези хора решат да стават вече НЕбългари, да стават  други, тогава и България престава да съществува.
Виждам как мои съученици интегрираха поколението си в чужбина и то вече е поколение от Небългари, поколение от хора, за които България не значи всъщност нищо.  
Спомняш си "Нищото" от "приказка без край" нали? Ето -то е дошло в момента у нас...

Когато 100% от хората направят това, то България ще престане да я има.
Дали ви харесва това не знам. А и не ме интересува.

Аз съм избрала да живея със България. Тя е мен и аз съм нея. Приела съм плюсовете и МИНУСИТЕ и, приела съм съдбата и, ще я живея такава каквато е и правя ежедневно каквото мога, за да се подобри тя.
За мен минуси има навсякъде, но моето Аз е тук, а не където е по-голямата заплата.
Дали ще остана накрая като Гюро Михайлов не знам, а и не ме интересува.

. Затова не ми обяснявай как трябвало да се мете, ами почни да го правиш всекидневно, и ще видиш как ти и още един-двама се опитват да направят същото, а десет други стоят отстрани, гледат и повтарят единствената мантра, която знаят - тази за оплакването на живота си -гаранция ти давам.
Пиши после за резултатите  Wink.

Аха. Сега разбрах защо си в чужбина. Защото българите тук не са били съгласни с твоето метене. Ти си се опитала да им пометеш, те не са те разбрали и ти "обидена" си казала "фръц-аз пък ще си намеря по-добри от вас за сънародници" и си ги напуснала... обидена до дъното на душата си:35:

[Пиши после за резултатите  Wink.

Кои резултати? Аз лично живея добре и напълно пълноценен живот. Михаля в Германия го хванах и не ми хареса. Чуждата манджа е сладка само първия път. После почва да горчи.

Последна редакция: вт, 22 дек 2015, 15:52 от weissbier

# 362
  • Costa Rica
Състоянието на държавата е пряко зависимо от нейните граждани.
Да повторя горен свой пост: "Народ, който не може да помете собствената си държава, а точи лиги по чуждите , като едновременно се смята за много специален, съвсем закономерно е обречен на елиминация"
И голяма загуба няма и да има.
Зарад това и напусналите не ми липсват. Няма за какво да ми липсват.
 А да се очаква ние останалите тук да свършим всичко...ами при тези условия това е възможното.
Аз , лично, съм доволна от развитието на нещата в България. Чакам сега само Баце да фалира и пак да се почне начисто...доколкото е възможно това.
Ех, че хубаво звучи! Почти като реч на партиен конгрес Mr. Green

Първо - много моля да не ме/ни идентифицираш с "народа". Народът е една такава абстракция, която служи за оправдание и тоалетна хартия на пишман-поуитиците. Народ няма. Има хора. Личности. И никой не е длъжен да мете нас*аното от 7 милиона други личности.

Второ - като си отиде Баце, кой мислиш, че ще дойде? Колко пъти започвахме начисто? Не е като да можем да дойдем на себе си след Орешарски две години след смъртта му. Mr. Green

Трето - хубаво е, че все някой ще остане в тая жалка територия. Иначе кой ще изхранва мургавите орди?

# 363

Първо - много моля да не ме/ни идентифицираш с "народа". Народът е една такава абстракция, която служи за оправдание и тоалетна хартия на пишман-поуитиците. Народ няма.
Аха. Значи ти си нещо много по-специално от останалите и си обидена от причисляването ти към някакъв си там "народ"...
Вече да знам.

Второ - като си отиде Баце, кой мислиш, че ще дойде? Колко пъти започвахме начисто?

Калкото пъти трябва-толкова пъти ще започваме начисто. Ако слушахме теб, отдавна мургавите орди вече да са 100% нали? Това ли искате? Искате ли го? Ами кажете си че сте се отказали, та да е ясно.
Защо не си признаете че сте се предали?

Трето - хубаво е, че все някой ще остане в тая жалка територия. Иначе кой ще изхранва мургавите орди?
Аз оставам. Вие си заминавайте. Хора с пораженческо мислене са по-скоро вреда.

# 364

Ти лично можеш ли да посочиш с какво конкретно си помагала за помитането в България? Защото то метенето не е само ходене на работа. И ако си мела, колко подкрепа си имала, каква и от кого? Аз посочих някои области, в които съм мела, както и, че  всичко е останало в графа "частни случаи" а не се е превърнало в  стандарт. И сега да се върна в България, пак ще кажа същото и от там - повечето българи не са готови да започнат с почистването на къщичката, обаче иначе на приказки, когато се приберат вкъщи  са много велики. Затова не ми обяснявай как трябвало да се мете, ами почни да го правиш всекидневно, и ще видиш как ти и още един-двама се опитват да направят същото, а десет други стоят отстрани, гледат и повтарят единствената мантра, която знаят - тази за оплакването на живота си -гаранция ти давам.

Ама ти защо мислиш, че си единствената, която "мете"? Само защото други не се бият в гърдите по форуми и не публикуват важни статуси във фейса ли?
Ако живееш и работиш активно в България, не е възможно да не "метеш", неминуемо се сблъскваш със системата и някак по естествен път ти се налага да се бориш с нея. Докъде ще стигне си решава всеки за себе си, един стигат по-далеч, други - не.
Аз лично не виждам напредък, за разлика от Гери, малкото и дребни промени са всъщност жестове от управляващата клика за замазване на очите и успокояване на духовете, че все пак нещичко се е случило,  а всъщност са пълна пародия на управление в която и да е сфера.

# 365
  • Costa Rica

Първо - много моля да не ме/ни идентифицираш с "народа". Народът е една такава абстракция, която служи за оправдание и тоалетна хартия на пишман-поуитиците. Народ няма.
Аха. Значи ти си нещо много по-специално от останалите и си обидена от причисляването ти към някакъв си там "народ"...
Вече да знам.
Отговарям само за това, което съм казала, не и за това как ти си го разбрал/а.

Второ - като си отиде Баце, кой мислиш, че ще дойде? Колко пъти започвахме начисто?

Калкото пъти трябва-толкова пъти ще започваме начисто. Ако слушахме теб, отдавна мургавите орди вече да са 100% нали? Това ли искате? Искате ли го? Ами кажете си че сте се отказали, та да е ясно.
Ха-ха. Ако изоставянето на семейство, кариера и що-годе уреден живот в БГ е "предаване", здраве му кажи. Я да видим дали ти стиска да сведеш 40+ години живот до билет и 30кг багаж? И тогава ми говори за предаване...

Аз оставам. Вие си заминавайте. Хора с пораженческо мислене са по-скоро вреда.
Стати? Ти ли си?

# 366
   Жалка територия? Христофор Белокровский май има много превъплъщения тука Joy

# 367
  • Costa Rica
Хубаво щеше да знам кой е Христофор, ама не знам Mr. Green

# 368
 В университета не учихте ли? В гимназията поне...

# 369
  • постоянно

И така вече 26 години ... Тадам !

Повярвай ми познавам Българи  в чужбина , които са  по-големи  Българи от ТЕБ и  тези около теб  Stop

# 370
  • постоянно
Хубаво щеше да знам кой е Христофор, ама не знам Mr. Green

"Негово високоблагородие Христофор Белокровский беше едно време сополиво, одърпано, зацапано хлапе, което се валяше в нечистотиите на селското купище. Консулът мина през тяхното село в този ден, когато съвършено случайно детето беше изкъпано: изкъпано беше, защото прасето, като излязло из обраслата локва, детето се спуснало към него, хванало го с една ръка за ухото, с друга за четината и искало непремешю да го възседне; да го яхне не могло, но успяло да налепи на кълчищената си ризка всичките хубости, които прасето е могло да понесе от гнилото блато. Тогава чак майка му се е наумила, че детето има нужда от къпане, и след като му стоварва десетина оки бой на гърба, гурнала го в коритото с ризката заедно: първата вода се превръща на боза, втората на непрозрачна мътилка, че трета, че четвърта, та чак петата вода се избистря и из нея изскача едно чистичко, черноокичко, хубавичко бяло-червено момченце, с живи, хитри очички. Седи хубавецът в натура срещу огъня, седи и майка му отстрана и му суши ризката. Хем я суши, хем по-гледва чедото си и май-май че се съмнява дали е туй нейното чедо, дали не е. Облича му ризката и го изважда да се припече на слънце и да му изпощи главицата. Свършва и тази операция, причесва му косата и баш в тази минута се зачуват звънци; от завоя изскоква един файтон и спира до тяхната къща, на кръчмата. Консулът."

Пази Боже сляпо да прогледа

# 371

Повярвай ми познавам Българи  в чужбина , които са  по-големи  Българи от ТЕБ и  тези около теб  Stop

Хъшове?  Wink

# 372

Ти лично можеш ли да посочиш с какво конкретно си помагала за помитането в България? Защото то метенето не е само ходене на работа. И ако си мела, колко подкрепа си имала, каква и от кого? Аз посочих някои области, в които съм мела, както и, че  всичко е останало в графа "частни случаи" а не се е превърнало в  стандарт. И сега да се върна в България, пак ще кажа същото и от там - повечето българи не са готови да започнат с почистването на къщичката, обаче иначе на приказки, когато се приберат вкъщи  са много велики. Затова не ми обяснявай как трябвало да се мете, ами почни да го правиш всекидневно, и ще видиш как ти и още един-двама се опитват да направят същото, а десет други стоят отстрани, гледат и повтарят единствената мантра, която знаят - тази за оплакването на живота си -гаранция ти давам.

Ама ти защо мислиш, че си единствената, която "мете"? Само защото други не се бият в гърдите по форуми и не публикуват важни статуси във фейса ли?
Ако живееш и работиш активно в България, не е възможно да не "метеш", неминуемо се сблъскваш със системата и някак по естествен път ти се налага да се бориш с нея. Докъде ще стигне си решава всеки за себе си, един стигат по-далеч, други - не.
Аз лично не виждам напредък, за разлика от Гери, малкото и дребни промени са всъщност жестове от управляващата клика за замазване на очите и успокояване на духовете, че все пак нещичко се е случило,  а всъщност са пълна пародия на управление в която и да е сфера.

Жалко, че го разбираш като биене в гърдите, защото това е даване на пример, че все пак е възможно нещо да се направи, но не и в ролята на единици птички, опитващи се да докарат пролет. И много повече хора трябва да казват какво са направили и правят, а не да се правим на срамежливи мимози. На кого е нужно това? Да посочвам - това е моят начин да се опитам да присъединя и други хора към целта, която имаме.
Ами именно де, напредък не се вижда (нищожният такъв е замазан отгоре с куп абсурди).
"Онкоболни се лекуват в коридор на болница" - това чух току що в новините. Мдам...изобщо да го коментирам ли това...

И недейте да правите разграничение между "обикновените" български граждани и "управляващите" такива, и като се говори наизуст да се казва "ама те ни замазват очите". Няма те, няма ние - всеки има равна отговорност.

# 373

Хъшове?  Wink

Това е смешно Joy...

Но и аз познавам - има едни хора, които правят български училища в чужбина за децата си, издават вестници за сънародниците си, организират конкурси за рисунки и есета за България, връчват си годишни награди, посещават папата за 24 май, отбелязват националните празници...
 Все си мисля, че и местните жители гледат на тях с повече уважение, отколкото ако твърдят на всяка крачка, че са излезли от коптор...

# 374
Скрит текст:

Жалко, че го разбираш като биене в гърдите, защото това е даване на пример, че все пак е възможно нещо да се направи, но не и в ролята на единици птички, опитващи се да докарат пролет. И много повече хора трябва да казват какво са направили и правят, а не да се правим на срамежливи мимози. На кого е нужно това? Да посочвам - това е моят начин да се опитам да присъединя и други хора към целта, която имаме.
Ами именно де, напредък не се вижда (нищожният такъв е замазан отгоре с куп абсурди).
"Онкоболни се лекуват в коридор на болница" - това чух току що в новините. Мдам...изобщо да го коментирам ли това...

И недейте да правите разграничение между "обикновените" български граждани и "управляващите" такива, и като се говори наизуст да се казва "ама те ни замазват очите". Няма те, няма ние - всеки има равна отговорност.

Ти сериозно ли? Не персонална отговорност, а "равна", каквото и да означава? Ти всъщност за какво се бориш тогава, като равната отговорност реално е безотговорност?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт