Къде живеете?

• 32 680
  • 510
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Къде живеете?

Където си искам.  Mr. Green
Хаха, добра идея

# 346
Мда, където си иска, не че е късмет от лотария точно нейното.  Naughty

# 347
  • Tам през Атлантическия океан
Мда, където си иска, не че е късмет от лотария точно нейното.  Naughty

Да , късмет  Grinning
иначе щеше да бъде Канада  Peace
Така или иначе бяхме почнали породцедурата  Grinning

п.п. и в Германия съм живяла , 'щото исках Wink но бях сама без семейство и дете/ца.

# 348
Колко? От "имащите" добър стандарт около мен само едни, и се прибраха скорострелно. Изпозаминаха именно уж бягайки от...циганизацията. ...

Например по мои наблюдения, ако преди 15 години българите навън бяха предимно студенти, сега са се преместили покрай ЕС от седалище на компанията в София в такова на запад. Например компании като ОМВ, някои банки и застраховки. Не познавам много българи тук и не твърдя, че са ми вярни наблюденията, но, ако трябва да го напиша като статистика: 5 от 10 са с такава смяна на работото място. И от мениджър у нас стават мениджър в Австрия. Та предполагам, че са от въпросните "имащи добър стандарт у нас" Peace

Релокират се хора, които са били на позиция. Някаква позиция. Обаче такива не са чак толкова много хора. И аз познавам такива, защото сме в тези среди, но единици предприеха такава стъпка. Нали не мислиш, че 200 души офис се е релокирал успешно нейде по света?

# 349
Ако гледаме нещата в по-тесен кръгозор, нямаме причина да напуснем - семействата ни са тук, приятелите ни, въпреки че голяма част заминаха, са типът хора, с които може да общуваш пълноценно във всяко едно отношение, работите ни са добри. Но, когато излезем извън личния ни комфорт, нещата стават съвсем други. Имам лични и преки наблюдения каква мафия се вихри, облечена в депутатски имунитети. Тук няма работеща икономика и всичко се крепи на услуги и еврофондове (които апропо не са вечни, а 2020 г. е близо, дума колко се краде от тях изобщо няма да отварям). Няма никакво желание за каквато и да е реформа, всичко върви надолу.

Подписвам се с две ръце под това.  И въпреки, че е истина, засега оставаме. Много обичам всичко тук и не ми се иска да отписвам страната и да спирам да вярвам в по-доброто й бъдеще.
Но и на мен ми е все по-трудно да гледам само от моята камбанария.
Това, което ме задържа са отделни хубави неща, които ми дават някакъв оптимизъм. Прекрасната класна на дъщеря ми, която я превръща в едно прекрасно дете, хубавите планини, където за напълно разумна сума децата ми могат да карат ски всяка година, обичта на бабите и дядовците им, почти безплатната детска градина, отзивчивата и адекватна педиатърка, на която винаги мога да разчитам. Тук има страхотни хора, а това, че държавата и политиците не стават, подлежи на промяна и не искам да вярвам, че ще е вечно.

Последна редакция: вт, 22 дек 2015, 11:23 от Анонимен

# 350
  • Costa Rica
Е-как точно ще работиш за 200 лв? По-добре не ставай от леглото-с тези 200лв на месец не можеш да си платиш  изтъркването на единствения панталон.
Ако няма кого да намерят да работи за 200лв. и ще вдигнат заплатите.
Тцъ, не ги вдигат Mr. Green
Нещо смешно - като се върнах в БГ, започнах работа на хонорар в бившия си университет. Изчислих, че ако работя там на 3 (цели ТРИ, това си е пълен 8-часов работен ден!) норматива, ще получавам с около 700лв по-малко, отколкото ако се регистрирам като безработна. Ха познайте какво избрах Wink А аз съм единственият специалист по точно това в Бг и на мен се крепи цяла една специалност. Дали ми вдигнаха хонорара от тези съображения? Да бе Whistling Добре, че не разчитам на тях да ме хранят.

Последна редакция: вт, 22 дек 2015, 11:36 от Delphine von Ü.

# 351
Добре, че не разчитам на тях да ме хранят.
Е с това трябваше  да започнеш

# 352
  • Costa Rica
Е с това трябваше  да започнеш
Да. Но не ли нормално да разчиташ на основната си работа, за да те храни? А не на сивата икономика?

# 353
Е с това трябваше  да започнеш
Да. Но не ли нормално да разчиташ на основната си работа, за да те храни? А не на сивата икономика?

А ако става въпрос за университет. Ами, сори, но би трябвало да се радваш, че при това състояние на държавата още не са ви затворили.
Уважавам хора, на които работата им е хоби и удоволствие.

Последна редакция: вт, 22 дек 2015, 12:18 от weissbier

# 354
  • Costa Rica
Ахаааа, стигнахме до "това състояние на държавата, 'начи Mr. Green След като се убеждавахме на незнамсиколко страници колко прекрасно се живее в БГ и как предаваме рОдината на Терминал 2. Оксиморонче, нещо...?

# 355
Ахаааа, стигнахме до "това състояние на държавата, 'начи Mr. Green След като се убеждавахме на незнамсиколко страници колко прекрасно се живее в БГ и как предаваме рОдината на Терминал 2. Оксиморонче, нещо...?
Състоянието на държавата е пряко зависимо от нейните граждани.
Да повторя горен свой пост: "Народ, който не може да помете собствената си държава, а точи лиги по чуждите , като едновременно се смята за много специален, съвсем закономерно е обречен на елиминация"
И голяма загуба няма и да има.
Зарад това и напусналите не ми липсват. Няма за какво да ми липсват.
 А да се очаква ние останалите тук да свършим всичко...ами при тези условия това е възможното.
Аз , лично, съм доволна от развитието на нещата в България. Чакам сега само Баце да фалира и пак да се почне начисто...доколкото е възможно това.

# 356
JoyМного интересно в темата за емигрантите, българите в чужбина сите все успели били за разлика от метачите и миячите - мюсюлмани.
Ти тва ЧАК сега ли го забеляза? Ами ти не знаеш ли , че нашите големи специалисти крепят Европата да не падне?

Пък ако  се окаже, че мият чинии в Европата и в Америката, то ако решат да си тръгнат все пак един ден, обидени от лошо отношение, примерно,  то  чиниите ще се натрупат на огромни мръсни купчини и завалиите западняци няма да има в кво да ядат...

И аз много искам децата ми да не живеят в България.
Ти хубуу искаш, ама светът, Ана Бел толкова отесня, че не знам в кое кьоше ще е..
Иначе е задължително човек да види свят-така ще разбере в един момент, че където и да е, където и да живее,  все ще си носи и слабостите и мизерията...и никой с нищо няма да му е длъжен.

Ако някой иска истинска професионална реализация в България не може да я получи. Възможностите и изборът са силно стеснени и това няма нищо общо дали някой на някого е длъжен и каква мизерия носел. Дори и да не може човек да се реализира професионално на някаква уж хубава работа, то и чинии да мие, поне ще може да живее сносно. Докато тук това е невъзможно. Разликата е голяма. Правосъдие, медицинска помощ и рушвети са извън коментар.

# 357
  • постоянно
Ти ли им пращаш кафетата?

Не разбира се,  нали казах-мама и тате им ги плащат. Ама като починат някой ден и мамин(а)  е на 50 нз кой ще ги дондурка.

И да са живи и здрави мама и тате ,че им купиха апатаменти и  построиха къщи , щото мама и тати като си отидат всичко ще остане за тях.

# 358
  • Вестерос
В България, работя това, което исках, хвърлих много труд, пари и време , за да го постигна и ако изляза извън България няма да мога да го работя. Задържа ме и семейството ми.

Аз пък познавам доста, които живеят в чужбина и едвам свързват двата края  Peace

# 359

Ако някой иска истинска професионална реализация в България не може да я получи.
Глупости. Има много професии, в които България дава чудесно поле за изява.
Говориш за частни случаи. но така обобщено, както си го изтипосала звучи безобразно и лъжливо.

Общи условия

Активация на акаунт