Къде живеете?

• 32 660
  • 510
  •   1
Отговори
# 315
докато собствените им деца са някъде и изработват пенсиите на немски, френски, английски, испански и нам си още  какви пенсионери...

Щото като седяха децата в България и плащаха хич немалки осигуровки, много хубави пенсии изработиха за родителите си, които от своя страна също са плащали. Парите, които се пращат към България от тези, които изработват чужбинските пенсии, броят ли се в горната драма?

# 316
само в тази тема колко хора написаха, че те самите са останали тук, но ще направят всичко възможно да изкарат децата си.

Да си заминават ако искат всичките. Няма да ми липсват. И без тва не ми липсват  хора, които са "обидени" на държавата си и "недооценени" от сънародниците си...

# 317
Да си заминават ако искат всичките.

Ти не разбра ли най-сетне, че никой не се нуждае (в никакъв аспект) от твоите призиви за напускане на страната, нито пък му трябва виза, издадена от теб за да се върне, когато реши? Ти самата да не би да липсваш на някой от "напусналите"?

# 318
  • постоянно

Ти не разбра ли най-сетне, че никой не се нуждае (в никакъв аспект) от твоите призиви за напускане на страната, нито пък му трябва виза, издадена от теб за да се върне, когато реши? Ти самата да не би да липсваш на някой от "напусналите"?

На мен Герри много ми лиспва , всеки ден при това  Mr. Green

Ще си идвам Февруари месец , ако трябва да ме отбележиш в календарят  Hug

# 319
докато собствените им деца са някъде и изработват пенсиите на немски, френски, английски, испански и нам си още  какви пенсионери...

Щото като седяха децата в България и плащаха хич немалки осигуровки, много хубави пенсии изработиха за родителите си. Парите, които се пращат към България броят ли се в горната драма?

Проблемът не е само в парите, колкото и да са важни.
Вчера се видяхме с познато семейство. И за двамата е втори брак, нямат общи деца. порасналите им деца са някъде по света, а те тук се грижат за старите си родители. Живеят си с ясното съзнание, че за тях няма кой да се погрижи. Изкарват добри пари и  нямат от какво да се оплакват, но още от сега си мислят, че ги чака старчески дом.
Скрит текст:
Разговорът тръгна от там, че Яна Язова, не била семейна и когато починала, я намерили след дни.
Тъжно е ...

# 320

След като не ти липсвам що ме репликираш? Или се припозна сред "обидените от държавата" и "недооценените" от сънародниците си?

# 321
Гери, по-обидена душа от теб не знам в тоя форум. Все обидена, все недооценена. Пък живееш в България...защо си такава в такъв случай? Запомнила съм те с прословутите ескалатори и това е. Много фръц, много нещо беше Laughing

# 322
Не разбирам защо изведнъж всички скочиха един срещу друг. Нали тук споделяме личните си мнения, без да осъждаме чуждите. Пък и не виждам какво общо има кой какво работи. Недостойна работа няма. Недостойно е да си млад и здрав и да мизерстваш, защото не ти се работи за 200 лева.
Аз все по-често срещам българи в чужбина, които не само имат хубави работи, но и са ги отличили по някакъв начин за приносите им в съответната сфера.
И се изказах за нещастните бездомни животинки в България, защото всеки път, когато се върна, ме боли да ги гледам скитащи по улиците. А аз не съм от тези, които критикуват България. Напротив. Дори споря с приятелите си, които живеят в Б-я и постоянно се оплакват от нещо.

# 323
Гери, по-обидена душа от теб не знам в тоя форум. Все обидена, все недооценена. Пък живееш в България...защо си такава в такъв случай? Запомнила съм те с прословутите ескалатори и това е. Много фръц, много нещо беше Laughing
Къде съм казала, че съм обидена?
Споменах за едни други "обидени" и "недооценени", които не ми липсват. И те веднага се появиха в темата... Joy
И които често споменават думите "Тази държава" и клишето "Ще направя всичко децата ми да не са в "тази държава"" Все едно те имат нотариален акт върху действията на децата си...

# 324
Щото като седяха децата в България и плащаха хич немалки осигуровки, много хубави пенсии изработиха за родителите си, които от своя страна също са плащали. Парите, които се пращат към България от тези, които изработват чужбинските пенсии, броят ли се в горната драма?

Родителите каквото са плащали, е опапано отдавна от онези с куфарчетата. Не е в това драмата, а в това, че хората не намират смисъл да се борят, когато не свързват бъдещето на децата си с България. А много от тях и собстевното си.
Поне така мисля.

И никого не обвинявам за избора му, а и как бих  могла, утре и моето дете вероятно ще си бие шута.

# 325
Народ, който не може да помете собствената си държава, а само точи лиги по чуждите, но пък се смята за много специален,  е просто обречен да замине в небитието...
И няма да е особена загуба за човечеството...
едостойно е да си млад и здрав и да мизерстваш, защото не ти се работи за 200 лева.

Е-как точно ще работиш за 200 лв? По-добре не ставай от леглото-с тези 200лв на месец не можеш да си платиш  изтъркването на единствения панталон.
Ако няма кого да намерят да работи за 200лв. и ще вдигнат заплатите.

Последна редакция: пн, 21 дек 2015, 17:37 от weissbier

# 326
 JoyМного интересно в темата за емигрантите, българите в чужбина сите все успели били за разлика от метачите и миячите - мюсюлмани. А сега какво виждат очите ми - българите в чужбина били миячи на чинии. newsm78

И аз много искам децата ми да не живеят в България.

# 327
JoyМного интересно в темата за емигрантите, българите в чужбина сите все успели били за разлика от метачите и миячите - мюсюлмани.
Ти тва ЧАК сега ли го забеляза? Ами ти не знаеш ли , че нашите големи специалисти крепят Европата да не падне?

Пък ако  се окаже, че мият чинии в Европата и в Америката, то ако решат да си тръгнат все пак един ден, обидени от лошо отношение, примерно,  то  чиниите ще се натрупат на огромни мръсни купчини и завалиите западняци няма да има в кво да ядат...

И аз много искам децата ми да не живеят в България.
Ти хубуу искаш, ама светът, Ана Бел толкова отесня, че не знам в кое кьоше ще е..
Иначе е задължително човек да види свят-така ще разбере в един момент, че където и да е, където и да живее,  все ще си носи и слабостите и мизерията...и никой с нищо няма да му е длъжен.

# 328

Е-как точно ще работиш за 200 лв? По-добре не ставай от леглото-с тези 200лв на месец не можеш да си платиш  изтъркването на единствения панталон.
Ако няма кого да намерят да работи за 200лв. и ще вдигнат заплатите.
[/quote]

Работиш и си търсиш по-добре платена работа. За мен седенето не едно място не е опция. А това, че ти ще откажеш работа за 200 лв. изобщо няма да вдигне заплатите.

# 329

Работиш и си търсиш по-добре платена работа. За мен седенето не едно място не е опция. А това, че ти ще откажеш работа за 200 лв. изобщо няма да вдигне заплатите.
Нюхът, инстинктът ми подсказва, че понятие си нямаш какво означава да работиш по цял ден за 200лв.
След като някой може да си позволи да НЕ работи за 200 лв. на месец, то той е в пълното си право да не се унижава до степен по-ниска от роб в Древен Египет.
 Достойнството на един човек също струва пари.
А ако все пак си изпаднал до степен да си принуден да си роб-то така или иначе шанс голям за издигане нямаш...или поне не статистически шанс...

Общи условия

Активация на акаунт