Къде живеете?

• 32 568
  • 510
  •   1
Отговори
# 390
 Нищо лошо няма човек да се спаси, щом така го възприема. Просто си мисля, че аз ако се преселя някъде, няма да се обяснявам, че съм от жалка територия, населена с дегенерати. Хората може да го изтълкуват някак не много благоприятно, най-малкото.

Отделно, че не отговаря и на истината.
Именно!!!

Забелязвам поне във Варненска област, че освен германци и англичани вече по селата се заселват доста белгийци и не, не са пенсионери.

Родоотстъпници!!!  Grinning

# 391
  • Вестерос
 Joy

# 392
 Нищо лошо няма човек да се спаси, щом така го възприема. Просто си мисля, че аз ако се преселя някъде, няма да се обяснявам, че съм от жалка територия, населена с дегенерати. Хората може да го изтълкуват някак не много благоприятно, най-малкото.

Именно!!!

Забелязвам поне във Варненска област, че освен германци и англичани вече по селата се заселват доста белгийци и не, не са пенсионери.

Не. Бежанци са.

# 393

Именно!!!

Не. Бежанци са.

Естествено - от високите данъци, и ако са предприемачи - към евтина работна ръка. Няма лошо, това привлича някои чужденци. И срещу ниските данъци и съответните блага ще ползУват. И пак - няма лошо. Да заповядат. Някои кахърни да не се притесняват - ето, има кой да запълни част от местата и да заеме мястото си в икономиката, а по-късно - и в културата ни. Това движение на хора от едно място на друго винаги го е имало, но при много от нас това е голяма драма. Само че старите българи навремето са били част от едно от най-големите преселения на народи.
Хората днес масово мислят за държавите като за огромни фирми - с всичко, произтичащо от това.
Аз пък съм гражданин на родната ми България, обаче също и на планетата - тя също цялата е мой дом, нали, или греша?...

# 394
И Марс, и Марс!

# 395

Аз пък съм гражданин на родната ми България, обаче също и на планетата - тя също цялата е мой дом, нали, или греша?...
Грешиш. Планетата ще ти покаже мястото ти в един момент съвсем недвусмислено.

# 396

О, да - "очаквайте скоро!" -казват едни видни агенции и компании  Wink. Нали вече някои искат да стягат багажи и за там. Не, че тъй лесно ще стане, но само мисълта за това ги прави планетоотстъпници.  Mr. Green

Грешиш. Планетата ще ти покаже мястото ти в един момент съвсем недвусмислено.

Много си права, но не е задължително това да е мястото, където съм се родила. Или ти знаеш по-добре от мен?
Аз искам да се върна, но това не значи, че при всички е така, а и не трябва да значи това.

# 397

Аз искам да се върна, но това не значи, че при всички е така, а и не трябва да значи това.
Защо искаш да се върнеш?

# 398
  • Пловдив
Много ясно,че дори и само за по-висока заплата ще се чупя! В крайна сметка си оценям труда и не съм готова на компромиси в името на спасението на държава,която е обречена още преди да се осъзная,че съществувам,а и искам да си лягам спокойна,че не ми висят 500 сметки на главата,за чието плащане трябва да лиша децата си от подаръци или лакомства. Клетият ми животец и този на близките ми няма да ги жертвам като агнец за Боко,Моко и Ко. С нищо по-достойни от мен не са тази шайка крадливи потници,за да тънат в лукс,за сметка на мизеруването ми.Могат да ме наричат,както пожелаят. Родоотстъпница,бежанка,емигрантка и всякаква си,все ми е тая. Важно за мен е,че на трапезата ми има хляб,децата ми не са лишени от елементарни неща,учебният им ден започва с молитва и в час по музика не слушат Криско.

# 399
Ми бегай тогава. Само да не се окаже че и там има Криско, но с черна кожа. Заплатата пак не е достатъчна и Баце е с друго име...

# 400

Защо искаш да се върнеш?

Защото обичам местата, на които съм израснала и близките си хора в България. Имам този сантимент. И ако се върна ще продължа да имам нетърпимост към безумията в държавата ни, както е било допреди да замина, и както е сега. Но засега не планирам да се върна завинаги на всяка цена - по-назад много надълго и нашироко обясних защо.
Заминах по семейни причини, но това няма общо с мнението ми по темата.
Освен това харесвам много места и хора също извън България. Те не са ли достойни за внимание и посвещаване на време?
Винаги в България съм тръбяла "Обожавам да пътувам, но винаги след това искам да се връщам у дома.", като съм имала предвид България. Но:
- понякога по ред причини "у дома" може да стане и друго място
- тези, които никога не са приемали България за дом, също по ред причини, изобщо не ги упреквам - те си знаят много добре защо е така
Ще се повторя за пореден път - не искам да се връщам, след като е изметено (мога винаги да реша да го направя, но ще ми е трудно да вирея там заради някои "явления"), но с удоволствие бих се върнала, ако видя, че повечето хора са хванали метлите. Но това съм аз и не е нужно и другите заминали да мислят по същия начин, това не е наша работа, че да ги съдим, и не сам това, ами и да им бием черен печат, както някои се засилиха.

# 401
Аз не съдя никого. Просто казах какво мисля.
Радвам се че е пълно с хора, които обичат страната си.

# 402
  • Пловдив
Ми бегай тогава. Само да не се окаже че и там има Криско, но с черна кожа. Заплатата пак не е достатъчна и Баце е с друго име...
Отдавна съм го направила  Peace
Проблемът,който имаш с цвета на кожата у някои е едно от нещата,които те правят по-различна от мен и разбиранията ми,а начинът ти на изразяване е типичен за хора,на които им е останало само това-да злорадстват. Успех с промяната на родината ти,от мен имаш обещание,че няма да се върна на изметеното.По-вероятно е,като останете малцинство ти да забършеш в някоя посока,за пореден път.

# 403
В такива теми много удобно се забравя колко пари вкарват онези избягалите у нас; повече, отколкото всичките други инвестиции; инвеститор номер 1 са- и то от години. Информация в нета, колкото човек пожелае... Колко жалко, че, като нация си умираме да се плюем и делим; а да и да си го мерим.. патриотизма. "Аз съм патриот", "Неее, аз съм по-патриот"...  Rolling Eyes

# 404
  • Вестерос
Ша, не е ли останем,защото и на марс да отидеш пак си българка

Общи условия

Активация на акаунт