SUPERNATURAL: W-i-n-c-h-e-s-t-e-r-s

• 41 617
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
Ахаа, нашта полицайка пак ще участва. Сладурана е. Grinning

# 271
Мен от спойлери не ме е шубе.  Mr. Green Колко пъти съм влизала, когато нямам възможност да гледам, само за да се спойлирам, щот не мога да издържа да съм в неведение.  Laughing

# 272
  • Buffyworld
Аз мисля, че Баншито нападна Дийн, защото той стана уязвим в момента. Когато баба Милдред започна да го сваля, той видимо се притесни, стана му неудобно ...... точно в този момент на мен той ми изглеждаше уязвим. Може би заради това точно в този момент беше по- подходяща жертва за Боншито, отколкото бабата, която си изглеждаше много уверена в себе си и много добре.

А това , че е влюбен в Амара вече ми идва в повече. Чак пък влюбен, не ми се вярва . Определено тя го притеснява, има някакви чувства към нея, но едва ли е любов. По-скоро само физическо привличане.

# 273
Дано да си права Бъфи, дано.
Притеснявам се, че и открадна лекарствата.  Mr. Green

# 274
  • All of time and space, everywhere and anywhere...
Това между Дийн и Амара ми прилича на Дийн с Белега. Колкото и да се бори, тя го привлича и мисля, че ще си има проблеми с това. Също както имаше с Белега, според мен принципа е същия.
Уф, хич ме няма да обяснявам Simple Smile

# 275
Разбрах те, dimi Hug , и споделям мнението ти. Не мисля, че ставаше дума за моментна уязвимост, а леко ни намекват Laughing , че Дийн ще има проблеми. Лошите баншита бяха нападнали наскоро опериран човек (физическа слабост/уязвимост) и онзи напуснатия, с разбитото сърце (психическа). Дийн каза, че се страхува от връзката, привличането между него и Тъмнина, не е сигурен, че ще може да го спре, да ѝ устои. Това объркване, несигурност, страх могат да се тълкуват като уязвимост. Умното Сами се замисли върху това и попита, а бате скалъпи някакво обяснение и побърза да приключи темата. Познато Wink .

# 276
  • # супернатурална #
По последната серия няма какво да коментирам, всичко сте изписали  Grinning Ще ми се да задълбая в посока Бог и силата му. Ако си спомняте, когато Краули търсеше Чистилището, той спомена, че го прави за "територия" Но после стана ясно (май Смърт, а може би Балтазар  newsm78  спомена нещо подобно) , че Чистилището му е необходимо заради душите, които стоят на склад там. И че човешката ( ангелската, демонската, чудовищната  Laughing ) душа е много, много ценна. Ако не греша, Кас стана нещо като Бог след като погълна души. В серията с езическите богове (5.19) прокараха идеята, че след навлизането на християнството, силата на останалите богове е намаляла. Значи освен директното поглъщане на душИ, другият способ за постигане на божествена мощ е броя на душИте, които са вярващи в определено Божество. Това ме кара да си мисля, че Бог не е избрал да се оттегли, а просто е твърде слаб за да е Бог (ами си е един най-обикновен Чък.) Може би ще загатнат общото обезверяване на хората, това че всички ние сме се извърнали от него.
Колкото до Луцифер и омразата му към хората, тя произлиза от това, че Бог е заменил своя любимец с толкова несъвършени твари. Гейбриъл му го каза много добре, пак в серията с боговете "Татко донесе вкъщи новото бебе и ти ...тука вече преразказвам по смисъл...започна да ревнуваш от него. Иначе на мен не ми се струва логично да иска да избие всички демони. Не мисля, че има някакви бащини чувства към тях както към техен създател, но само се замислете - като изтреби човечеството и ангелите сам ли ще си остане  Laughing Нали трябва да има кой да му слугува. Според мен Краули послъга за това, за да си проправи път към трона.

# 277
# 278
Галче,
 bouquet Благодаря за поста, даде ми още храна за размисъл върху Бог, силата му и душите.
Все още мисля и за Луцифер. Доколко може да му се вярва е отделен проблем, но да видим какво твърди дотук.

5.04 "The End":
- You don't have to be afraid of me, Dean. What do you think I'm going to do?
- I don't know, maybe deep-fry the planet?
- Why? Why would I want to destroy this stunning thing? Beautiful in a trillion different ways. The last perfect handiwork of God? [...] Look what 6 billion of you have done to this thing... and how many of you blame me for it?

11.11 "Into the Mystic":
It's beautiful out here, isn't it? It's funny. The things you think you're not gonna miss at all, you end up missing the very, very most.

Земята, света, изобщо създаденото от Бог е съвършено, само ние хората му разваляме картинката Laughing Mr. Green .

За демоните, често казано, не помня точно, освен, че считаха Луцифер за свой бог, баща, създател. Ма т'ва вероятно не му пречи да иска да унищожи и тях Mr. Green .

11.10 "The devil in the details":
After Lucifer stops the Darkness, he'll ascend to his throne in Heaven.

11.11 "Into the Mystic":
I'm not looking for a fight. In fact, I am your only hope at beating the Darkness. [...] You don't need to be afraid, brother. I am out of that awful, awful cage. And I'm here to save you all. Lucifer ex machina.

Ангелите не му пречат, евентуално. Т.е. иска нещата да са както са били преди създаването на хората. С дребната разлика той да управлява.

# 279
  • # супернатурална #
 Hug

Може, може. И ако продължим тази нишка, на Луцифер не само не му пречат ангелите, но са единствените същества, които смята за достойни да останат на Земята. Все пак са му братя и Божие творение. Сега повече придобива смисъл заканата му да управлява Рая. Демек той иска да е новият Бог  Laughing Това не е толкова абсурдно и невъзможно, като ги знаем ангелите какви са...не особено умни, а подчиняеми. Сега се сещам, че може това да е причината Луци да не скърши врата на Краули, както стори с маминка. В друг трон се цели той, в друууг  hahaha Краули ще му трябва да се разправя с демоните. С други думи Луцифвр е бил шеф на Ада само защото е нямало къде другаде да е шеф  Laughing

# 280
  • All of time and space, everywhere and anywhere...
Мда, има логика. ангелите обаче май не го харесват особено. Но като се има предвид какви са мекотели newsm78 Те и Кас не харесваха, но тръгнаха по него после. И лесно го зарязаха де Simple Smile Както казвам, мекотели  Sick #2gunfire #Cussing out

Последна редакция: вт, 02 фев 2016, 09:19 от dimi1013

# 281
Усещам, че Рая вече няма да  е това което беше. Ще се превърна в Ад 2  Mr. Green

# 282
Още по-интересно ми е какво ще стане между Луцифер и Тъмнина, дали ще са противници или съюзници?
От една страна, Луцифер е последният от четиримата архангели и засега изглежда единственият, който би имал шанс да се справи със сестрата на Бог или поне знае как е станало миналия път. Но си мисля, че би се обърнал срещу нея само ако пречи на собствените му планове - нещо, в което не сме сигурни Wink . А и винаги се намира и някакъв друг начин, братята винаги измислят нещо. Дийн би трябвало са има роля тук - бивш носител на белега на Кайн (ключа), има някаква връзка с Амара.
От друга страна, Луцифер се е превърнал от бял и пуфкав Laughing в това, което знаем сега, заради влиянието на ключа към мястото, където е била прокудена Тъмнина (един вид под нейно влияние?). Не изглежда като да съжалява да тази промяна. Проблемите им са в една и съща посока: Луцифер има "daddy issues", а Тъмнина - "brother issues" Joy .

# 283
А защо след като не е бил зависим от тоя ключ си е останал същия?
Просто си е бил такъв. Със скрити садистични заложби  Laughing

Hug

Може, може. И ако продължим тази нишка, на Луцифер не само не му пречат ангелите, но са единствените същества, които смята за достойни да останат на Земята. Все пак са му братя и Божие творение. Сега повече придобива смисъл заканата му да управлява Рая. Демек той иска да е новият Бог  Laughing Това не е толкова абсурдно и невъзможно, като ги знаем ангелите какви са...не особено умни, а подчиняеми. Сега се сещам, че може това да е причината Луци да не скърши врата на Краули, както стори с маминка. В друг трон се цели той, в друууг  hahaha Краули ще му трябва да се разправя с демоните. С други думи Луцифвр е бил шеф на Ада само защото е нямало къде другаде да е шеф  Laughing

Уф, голям кариерист е тоя Люси  Joy

# 284
Lucifer: Think about it. Dad made everything. Which means he made me who I am! God wanted the Devil. (5.22 "Swan Song")

Wink

Общи условия

Активация на акаунт