"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 19

• 42 023
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
И прогестерон пуснах: 67.26 nmol/l,  реф. фол.ц. 06-4.7; овул.ф. 2.4-9.4; лут.ф. 5.3-86
Добре ли е? Не е ли висок?

# 631
  • София
Amore, ти си в Лутеална фаза, т.е. референтните за теб са  лут.ф. 5.3-86
При бременност трябва да е по-скоро над горната граница, посъветвай се и с Денис от темата за хормоните, но лично за мен е малко нисък. Имала ли си проблеми с него преди?
Може би да се свържеш с АГ?

# 632
Amore, ти си в Лутеална фаза, т.е. референтните за теб са  лут.ф. 5.3-86
При бременност трябва да е по-скоро над горната граница, посъветвай се и с Денис от темата за хормоните, но лично за мен е малко нисък. Имала ли си проблеми с него преди?
Може би да се свържеш с АГ?
Не съм имала проблеми с него. Питах Денис и тя каза, че прогестерона е ОК.  Simple Smile
Ох, Божее, дано всичко е ок  Praynig

Последна редакция: ср, 20 яну 2016, 15:47 от ★★★amore★★★

# 633
  • София
може да е защото още нямаш закъснение Simple Smile
Помня, че моя 20дни след О беше около 110, но аз вземах и утрогестан.

Всичко ще е наред!!!

# 634
  • SOFIQ
Brayda болката в гърдите от какво се получава от онзи ден я имам и са непоносими нивото на прогестерона ли се покачваше вчера теста беше с 2 черти днес е по бледа значи днес съм в О и утре

# 635
  • София
не, нивото на прогестерона около О е ниско, или от ниското ниво, или е от самата О
Не го мисли, ще мине след О сигурно, а при теб всеки месец те болят, може и да не ти минат, но не е от това, че може да си забременяла, не си мисли такива неща сега!

# 636
Еее момичетa днес ми е 3 ден зaкъснение и тестът е отрицaтелен шуър чек.  Cry Cry

# 637
  • София
Чакай си цикъла, ако не дойде до още 2 дни повтори теста. Но при редовен цикъл и тест на 3-ти ден е почти сигурно, че няма бременност.
Съжалявам  Hug

# 638
Мм нищо друго не ми остaвa  Sad . Много зле се чувствaм сегa  #Cussing out

# 639
Не си сама Sad  И при мен е отрицателен  Cry

# 640
Здравейте милички този месец не съм писала поради разочарованието ми от предишния. Та конкретният ми въпрос е свързан относно теста за овулация понеже не съм много запозната искам да ви питам 2 те черти винаги ли означават фер ти лен период. Понеже днес си погледнах календара в телефона и ми показа че съм в овулация реших да направя и О тест и 2 черти но незнам как да кача снимка за по конкретно мнение..

# 641
  • София
Не, при тестовете за О двете черти не значат 100% фертилен ден.
Но когато има 2 еднакво наситени на цвят черти или тестовата е по-наситена от контролната, тогава теста е положителен и до 24-48 от направата му се очаква овулацията да настъпи.

Ако предположим, че днес си в О (макар че не вярвам много на календарния метод), то няма как теста за О да ти покаже положителен, защото той показва положителен (две еднакво наситени черти) ПРЕДИ овулацията и дори до 2 дни преди нея.
Но ако О ти предстои до 1-2 дни, то днес ако чертите са еднакво наситени, може теста да е положителен.

# 642
Braydа Здравей, искам да те питам Simple Smile правих си тестове за овулация - имах 2 дни с бледа 2ра лента и 3 дни след това с 2 много розови черти. аз отчетох че 3ти ден (1ви с 2 много розови черти) е деня ми на овулация, не знам вярно ли го мисля, а тогава и най-бързо станаха 2 много розови, направо за секунда. Та ако е тогава значи овулацията ми е била на 12ти ден, това ранна овулация ли е? Искам да питам също какво значи да имаш много болезнена овулация, никога не съм имала, а сега имах. Още не ми е закъсняло, чакам си и си дерзая!

# 643
  • София
1-во болезнена овулация не е задължително да имаш, някои хора никога не си я усещат. Аз съм имала и мноого болезнена - да не мога да се свия или да ставам от болка и въобще безболезнена - освен че е овулация, друго не значи.

Ако 3дни си имала положителни тестове с еднакво наситени черти, то сигурно О ти е била на втория или третия ден.
Принципно О настъпва до 48ч след положителния тест. Ако са два поредни дни, то се взимат 24-48ч от средата на тези дни.
При повече от 2 теста положителни обаче може да се говори за проблем ако пак се получи - като например поликистоза, която може да доведе до доста на брой поредни положителни теста, но овулация така и да не настъпи.
Ако пак 3 поредни дни ти са положителни тестовете, отиди на лекар да прегледа яйчниците за поликистоза.

Всичко това ако си сигурна, че и трите дни чертичките са били еднакво наситени като контролната или по-наситени от нея, защото ако един от 3-те е бил наситен, но една идея по-блед от контролната се счита за отрицателен.

Има и тема за тестовете за О принципно.

# 644
Благодаря за отговора, скоро бях на преглед и на ехограф нищо не се е видяло, не знам колко бързо може да се появи тази поликистоза, благодаря ще имам на предвид и ще ида скоро на преглед!

Общи условия

Активация на акаунт