Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 3

• 104 735
  • 772
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, дами! Аз също бих искала да помоля за гъбка, ако имате в излишък. Отдавна си мисля да дам кефир на децата ми, за да ги подсиля малко. Ще поема разходите по доставката. Живея в Карнобат. Simple Smile

# 541
Здравейте, ако накой има кефирни зърна за подаряване в София, ще се радвам да ми пише на : kaloyan.ivanov@gmail.com
или да се обади на: 0988807850

Благодаря.

# 542
  • София
Аз мога още да дам от кефирената ми гъба. За последните 2 седмици изпратих на 7 човека + на майка ми отделих малко зрънца Simple Smile и отделно прехвърлих останалите ми в още по-голям буркан, който събира литър и половина прясно мляко. Пак си го кваси за 24ч, тъкмо не става много кисел. Хубавото е, че мъжете в къщи, а и аз пак започнахме по много да го пием. Мъжа ми спря да купува биричка, набляга на кефира, батковците и те, и аз, та 2 литра кефир си го изпиваме на ден, а уикендите и не стига. Хубаво и топло ѝ е явно на гъбата ми в къщи и много бързо расте. Само на прясно мляко някои дни не насмогвам.

Та, мога още да дам. Най-удобно ми е лична среща в София, че ми свършиха кутийки и бурканчета за изпращане, но в понеделник ще мога още на 1-2 да пратя. Пишете ми на лични. Wink

# 543
Моята гъбка последните два пъти прави много рядък кефир. Не мия бурканите на всяка партида, не я докосвам с метални прибори, също не я мия с вода самата гъба,всъщност, изобщо не я мия. Не съм сменяла млякото, само с Верея я подквасвам. И все пак е рядък, а и също така е на стайна температура оставена, не е в хладилника. Вкусът е по-кисел отколкото, когато беше по-гъст. Някой да е имал сходен проблем?

# 544
  • Козлодуй
Totevaaa, сложи я в преварена студена вода за едно денонощие да си почине и пак ще започне да прави хубав кефир Simple Smile Аз я мия на всяко зареждане със студена вода Simple Smile

# 545
  • София
На мен цедката явно ми е ситна и по-гъстата част ми се отцежда трудно. Страх ме е да бъркам с лъжицата, за да не повредя парчетата гъба. Та я слагам така, заедно с част от кефира.
Да я мия ли от него?
При мен май е хладно и става бавно. Тази вечер и сложих по-малко мляко. Иначе и с повече ми харесва, но пробвам дали ако е по-кисело ще ми хареса.

# 546
Totevaaa, сложи я в преварена студена вода за едно денонощие да си почине и пак ще започне да прави хубав кефир Simple Smile Аз я мия на всяко зареждане със студена вода Simple Smile

Благодаря за съвета Simple Smile Днес сутринта пак е сложих в мляко и утре ако не е нормалния, както досега кефир, ще пробвам с почивката, която каза ти.

# 547
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз буркана го мия при всяко изцеждане на кефира, гъбата не я мия всеки път, но ако кефирът не ми харесва на консистенция и я мия. също, ако ще давам на някого.

бурканът трябва да се мие Peace

# 548
  • Пазарджик
Момичета вчера кефира ми стана един блудкав и с леко горчив вкус , на какво може да се дължи

# 549
  • София
Аз прехвърлям в друг буркан, който е измит преди това. Но гъбата не посмях, за да не я нараня.

# 550
Здравейте, почетох темите за гъбата. Моята я отглеждам от началото на лятото. Харесва ми вкуса и ми се отразява добре на чревната флора. В големите жеги обаче нещо стана и гъбата ми стана лепкава и правеше кефира кисел и с вкус на мая. Пробвах няколко вида лечение, остана си лепкав. В момента пробвам да замразя гъбата и да видя дали ще се оправи. Някоя от вас пробвала ли е подобни лечения и давало ли е резултат?

# 551
Здравейте, понеже направих нещо с моята гъба и изобщо не иска да прави хубав кефир. Прави го с вкус на мая/дрожди, а консистенцията си му остава на прясно мляко. Пробвах какво ли не, да я измия, да си почине, но явно не става. Ще може ли някой да ми даде от неговата гъбка. От Бургас съм, но и Еконт е опция. Няма да я оставя да стой по офиси и т.н. Благодаря предварително!

# 552
Имам ужасно много гъба вече, не иска ли някой?
София

# 553
София

аз искамммм, ако сте съгласна да ми пратите с куриер до Варна, ще съм много благодарна. Моята я изхвърлих току що след 2 месеца борба за живота й...

# 554
София
И аз искам. От Бургас съм.

Общи условия

Активация на акаунт