Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 3

  • 104 618
  • 772
  •   1
Отговори
# 645
  • Някъде там
  • Мнения: 19 077
daviz, би трябвало дори да е точно обратното, тоест кожата да стане по-хубава. Напоследък доста застудя, така че най-вероятно е от времето.

Nik`s mom, пращам вече 3 пъти, нищо й няма на гъбката. Heart Eyes Като порасне, ще пиша.  Peace Heart Eyes

Благодаря ви за отговорите,момичета.
Не съм имала проблеми друг път при застудяване и все още парното сме пускали един два пъти,а проблема се появи преди това,няколко дни след приема на кефира.Затова си помислих че може да е от него.
Така дехидратирана е била кожата ми, само два пъти когато съм лежала в болница за обезводняване след вирус.
Мисля да спра кефира за известно време за да видя какво ще се случи и да продължа после пак,ако не ми понася ще спря приема му за съжаление, а толкова ми хареса.
И друг въпрос имам,моята гъба не е като карфиолени главички, а е на малки зрънца,не е обединена в голяма гъба.Това нормално ли е?Расте си иначе,става доста на брой зърна,но е дребничка.
Ето такова нещо,като отбелязаното

# 646
  • София
  • Мнения: 24 640
daviz, малките зрънца ще станат много хубави гъбки. Аз от "люспи" от кефира съм
 имала търпението и съм ги докарвала до зрънца, след това до гъбки по-малки....по-големи....Не става за секунди! Simple Smile/color]

# 647
  • Мнения: 896
Колко гъст ви става кефира ?
Миналата седмица правих с домашно мляко и кефира беше изплувал на високо, а на дъното се беше утаила кисела вода. Кефира беше гъст като овче кисело мляко, а и на вкус го докарваше на кисело мляко. Уви нямаше как да се отдели кефира от гъбата и отиде доста фира.

ПС: Как прецеждате готовия кефир. Аз ползвам гевгир, ама ако е гъст не става.

# 648
  • Мнения: 5 405
vanqivanova, на мен два пъти ми се е получавало така и го изхвърлям (защото не ми допада вкуса, а и водата пак се отделя от гъстото). Изцеждам си с пластмасова цедка, изцеденото го изхвърлям и зареждам гъбките с ново мляко. Нямам проблем да отделя гъбките. Ако трябва изплаквай директно под вода, докато цедиш. Аз не се занимавам с варена и не знам си каква вода, директно под чешмата.

# 649
  • Козлодуй
  • Мнения: 5 641
Първо разбърквам кефира както е с гъбата с дървена лъжица и после го прецеждам и измивам гъбата под студена вода Simple Smile
Моя проблем е че напоследък ми се вижда кефира рядък и не зная как да го сгъстя макар че от тук прочетеното придобих някаква идея Simple Smile

# 650
  • Някъде там
  • Мнения: 19 077
Гъбата как я вадите от кефира?Аз директно прецеждам през цедка и останалата гъба в цедката връщам в измития буркан.Мия я така както е в цедката но през ден два,не всеки път.Страх ме  е да бъркам,само го разклащам,защото ми се струва че ми са малки гъбките и така ще ги разкъсам още повече.

# 651
  • Козлодуй
  • Мнения: 5 641
И аз директно я прецеждам Simple Smile

# 652
  • София
  • Мнения: 9 370
Прецеждам и бъркам с пластмасова лъжица. Понякога ако е гъст кефира му трябва само малко разбъркване, за да се втечни и да мине през цедката. После си мия гъбата(с чешмяна или филтрна вода) и поразбърквам, за да я измия отвсякъде.Не всеки път я мия.
Днес има някакъв прогрес във вида на кефира.
Няма мухъл отгоре и не се усеща неприятния мирис.Снощи щях да се гръмна, съвсвм първосигнално взех метална лъжица и разбърках в бурканчето, като се усетих какво правя щях да се ударя в челото с лъжицата Grinning  За щастие сега не показва да и има нещо.

# 653
  • София
  • Мнения: 24 640
Дези., ако кефира е бил с мухъл най-добре е да изхвърлиш гъбата и да си намериш здарва гъба.

# 654
  • Мнения: 769
Здравейте, някой от София излишна гъба?

# 655
  • Някъде там
  • Мнения: 19 077
Моята гъба е голям каприз,да ви се оплача.Не иска да кваси домашно мляко, и не прави хубав
кефир с други млека освен с първото което подквасих.Пробвамм с няколко различни от различни мандри и собственици и не става.Като развалено прясно мляко е.А с другите марки ми го прави рядък и много кисел.Няма да я мъча повече.Исках да взимам домашно че е по-евтино, но уви.

# 656
  • Мнения: 5 405
daviz, опитай да слагаш по-малко мляко (домашно), разбъркай хубаво с пластмасова лъжица и остави на топло. Момичето, което ми даде моята гъбка, си правеше кефир със соево мляко и докато тръгне да прави кефир с прясно краве мляко, ми се взе здравето. Grinning И я мий всеки път като слагаш ново мляко. Ако гъбката ти е като топченце, разкъсай в с пръсти на по-мънички парченца, да се събуди малко (аз така направих с мойта). Grinning

# 657
  • Някъде там
  • Мнения: 19 077
Мери,тя моята си е на мънички,много е като количество и расте и съм отделила вече че ми идва много количеството, но е на дребни зърна и нишки,като люспи.Ще я снимам после.Аз така правя,държа на топло с по малко мляко.Не съм в бъркала но я разклащам.Е стои си вече 24 часа гъбата отгоре а млякото прясно...Прецеждам си я ако до довечера не започне да кваси и си и слагам от любимото и мляко,за да не я съсипя. Simple Smile

# 658
  • София
  • Мнения: 24 640
Гъбата трябва да бъде на стайна температура, за да направи хубав кефир. Указано е на какво количество гъба колко прясно мляко се слага. Ако држите гъбата в хладилник, кефира ще стане за няколко дни, а не за 1.

# 659
  • Някъде там
  • Мнения: 19 077
Моята не съм слагала в хладилник.Имам запазена там,която отделих че беше много количеството.Иначе тази с която квася,постоянно зареждам с ново мляко,като я мия през зареждане.
Ако заредя с Млековита,кефира става разкошен но с домашно и от други фирми не е така,за това казвам че е капризна моята Гъбка
Момичета ето я гъбата ми.Как ви се струва?



Последна редакция: нд, 05 ное 2017, 20:05 от daviz

Общи условия

Активация на акаунт