Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 3

• 104 603
  • 772
  •   1
Отговори
# 690
С цедката де. Grinning И с пластмасова лъжичка смело. Нищо няма да им стане. Аз разбърквам доста енергично, хич не ги жаля. Grinning

# 691
И аз така. То други начини има ли изобщо? Вариант е да не го чакаш да се сгъстява.

# 692
  • Някъде там
как изваждате гъбока след като си е свършил работата и млякото вече е сгъстено?

аз прецеждам с пластмасова цедка, но става бавно и се чудя няма ли по-ефективен начин... Вие как я отделяте?
такъв гевгир използвам аз.Над кутията в която съхранявам.Няма нужда да бъркам.Само леко разклащам гевгира и в него остава само гъбата.

# 693
  • Козлодуй
Първо разбърквам с дървена лъжица за да се смесят течната и гъстата част после наливам в пластмасова фуния на която има само пластмасова решетка и в бутилка с широко гърло в заминава в хладилника на вратата за вторична ферментация Simple Smile Да като разтръскам фунията доста бързо се прецежда  Simple Smile Когато стане по-газиран е по-рядък а когато много се сгъсти е по-малко газиран Simple Smile ММ го харесва по-газиран а аз обратното Simple Smile

# 694
Здравейте, имам гъба за раздаване, ако някой иска да ми пише пращам с еконт.

# 695
Здравейте, отново имам гъба за раздаване - ако някой иска, моля, нека пише, за София с лично предаване.Благодаря Simple Smile

# 696
Снощи се сблъсках със случайно клипче за кефира и многобройните му ползи. И реших да пробваам да си отгледам и аз.

От Стара Загора има ли някой който дава от тази гъба, или склонен да изпрати по еконт Hands Pray

# 697
  • София
Моята гъба пак порасна доста и подарявам - лично (София, Хаджи Димитър) или по Еконт - само да си я вземете своевременно.

Наскоро четох статия на Надя Петрова за един по-специален щам пробиотик, та освен като скъпа добавка да се пие, го има и в кефира. Simple Smile

Споделяла съм и преди, в къщи всички пием кой когато и колкото иска. Предимно вечер с вечерята. Само сега в студеното време не върви много, т.к. пием и чай.

# 698
При първоначално използване на кефира изпитвам силен дискомфорт в стомаха и гадене, чудя се дали да продължавам. На някой случвало ли му се е и за колко време отшумява?

# 699
  • Козлодуй
Bear Hug, аз никога не съм чувствала дискомфорт от пиенето на кефир но аз пия много мляко и не ми пречи всеки е различен Simple Smile

# 700
  • София
Bear Hug, от колко време приемаш кефир? Защото ако е отскоро, може да е реакция на организъма и после отшумява.

# 701
При първоначално използване на кефира изпитвам силен дискомфорт в стомаха и гадене, чудя се дали да продължавам. На някой случвало ли му се е и за колко време отшумява?

Здравей, в началото това е съвсем нормално,докато организмът ти свикне,все пак това е жива напитка, но дискомфортът много бързо отшумява - след 3 -4 употреби.
Ето тук можеш да прочетеш повече, също има безкрайно много информация и в други сайтове,ко потърсиш кефир в  Google :
https://bilki.bg/zdravinki/kefir-tibetska-lechebna-gaba.html

Успех Flowers Hibiscus

# 702
Използвах вчера за първи път (в доста малко количество) и имах много тежка нощ. Попинцип имам нервен стомах, с повръщания на нервна почва,  отделно киселини и рефлукс.  Една от причините заради които се насочих на кефира беше точно това, да нормализирам стомаха.

# 703
  • София
Може да е гастрит. От обострен гастрит се получава така . Првила ли сиизследвания? Преди да пиеш кефир, готовия кефир трябва да престои прецеден 24 ч.
 в хладилник и след това се пие.

# 704
Имам гастрит да, а кафира го пих....без да е престоял ... Sad

Общи условия

Активация на акаунт