Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 3

• 106 038
  • 772
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Което означава,че и млякото е хубаво Simple Smile Благодаря за отговора !!!

# 436
Аз откоро си правя и още не мога да се ориентирам кога ми е готов кефира за прецеждане.
Последните няколко пъти май изпускам момента и той се разделя на плътна част и водниста, като разбъркам е като гъст айрян, която аз пак си пия, но не съм много убедена, че това е търсения ефект.
Отделно не ми се получава да е много кисел или газиран, нормално ли е?

Може ли да ме посъветвате?

# 437
1:1 е моят кефир като с този на Маронка.
Обаче това е от скоро преди не ми се е случило,дали не е от топлото време...

# 438
  • Козлодуй
Да от топлото е и на мен отначало ми се пресичаше трябва да се сложи в студено мляко и да става на 22 градуса за 24 часа затова сега съм го сложила да се приготвя в хладилника за 48 часа защото няма къде да му подсигуря 22 градуса Simple Smile

# 439
Кефир може ли да се ползва при готвене или се унищожават полезните му свойства? Примерно пасиран с ягоди  и череши за пиене става ли? Искам да го пият домашните, обаче му се мръщят, а замаскиран с нещо плод няма да усетят, че е кефир. Или пък за застройка на супа и други заливки. Затова питам.

# 440
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Отделно не ми се получава да е много кисел или газиран, нормално ли е?

да, нормално е.

# 441
Сега в топлото си го "газирам" със студена газирана вода Михалково. Правила съм смути с банан и ми беше гадно. Замразявала съм -  като се размрази става на парцали. Някой ако е измислил приятни рецепти да сподели Simple Smile При готвене според мен му се убиват полезните  неща - пробиотици и дрожди newsm78

# 442
Аз кефира го използвам главно за смути. На смутито на детето добавям малко мед за повече сладост.

# 443
аз правя таратор с кефира

# 444
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз правя таратор с кефира

аз също.
сладък не моега да го консумирам, не ми е вкусен. правя с него:
яйца по панагюрски
намазка за закуска (натрошено сирене, кефир и малко ленено олио, консистенция да стои на филията) сос за салата (кефир, олио, сол ако кефирът не е кисел - оцет)
сос към грилнати зеленчуци (кефир и наситнени магданоз, копър, чесън и други подправки)
изцеден го ползваме като свежо сирене (това, ако имам по-голямо количество, с цвика правя тесто)

това са ми суровите варианти.

# 445
  • Пазарджик
Здравейте момичета,от скоро чета за кефира и много се запалих особенно като разбрах че е полезен за язва. На ММ му откриха преди 2 месеца.Много ще съм благодарна ако някой има за раздаване и може да ми прати. Аз съм от Пазарджик.

# 446
  • Козлодуй
Здравейте момичета,от скоро чета за кефира и много се запалих особенно като разбрах че е полезен за язва. На ММ му откриха преди 2 месеца.Много ще съм благодарна ако някой има за раздаване и може да ми прати. Аз съм от Пазарджик.

Мога да ти изпратя по Еконт тибетска гъба ако ми напишеш на лична име на най-близкия до теб офис на Еконт и твоя тел. номер Simple Smile

# 447
  • Pazardzik, Pazardzhik, Bulgaria
Здравейте ,случайно попаднах на темата.Преди много години родителите ми си приготвяха кефир с тази гъба.Донесоха им я от Русия и се чувстваха добре.Но по някаква причина гъбата им се загуби.Аз съм от Пазарджик и ако някой има за даване много ще се радвам да ме зарадва. Предварително много благодаря.

# 448
  • Пазарджик

Мога да ти изпратя по Еконт тибетска гъба ако ми напишеш на лична име на най-близкия до теб офис на Еконт и твоя тел. номер Simple Smile

Благодаря много за хубавите гъбки. Още днес ги слагам да започват да работят.

# 449
И аз бях писала че искам  Praynig  Ако още някой има за даване, моля  Hug

Общи условия

Активация на акаунт