Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 3

• 106 038
  • 772
  •   1
Отговори
# 450
  • София
elitsa_b, увеличи млякото щом става кисел.
Моят е прибран в хладилника, много е топло в къщи и все пропускам момента да го сменя (или забравям, или сме изпили прясното мляко, с литри купувам от Лидл) и става кисел и му се мръщим. Пак кваси в хладилника.

# 451
elitsa_b, увеличи млякото щом става кисел.
Моят е прибран в хладилника, много е топло в къщи и все пропускам момента да го сменя (или забравям, или сме изпили прясното мляко, с литри купувам от Лидл) и става кисел и му се мръщим. Пак кваси в хладилника.
Благодаря за съвета, направих го в хладилник за 48 часа и стана супер-гъст и вкусен

# 452
  • Варна
И аз бях писала че искам  Praynig  Ако още някой има за даване, моля  Hug

Ако още търсиш, мога да изпратя гъба  Wink

# 453
  • Варна
Здравейте, и аз търся гъба за кефир. От Варна съм, но ако някой от друг град е съгласен да ми изпрати ще си поема доставката.

# 454
  • София
Здравейте, аз също се запалих да си правя кефир. Чаках от близка, но нейната гъба нещо не расте.
Дали някой в София би могъл да ми даде? В Източните квартали съм, но няма проблем и от някой друг.
Бременна съм и доколкото разбрах не е препоръчително да се консумира  newsm78 
Имам проблем с редлукс по време на бременност, имам непрекъснати киселини, почти нищо не мога да ям(от всичко получавам киселини, но от някои не ми е твърде зле). Пия някакви неща, но не помагат. Чудя се, дали кефирът няма да помогне поне от части.  Rolling Eyes

# 455
  • София
А защо да не се консумира от бременни? Това си е мляко, богато на пробиотици, фолиева киселина и др. все полезни. Аз на пиех, защото ми се гадеше от млечни.

# 456
  • София
Предполагам от самите бактерии. Че може стомаха да се разстрои, да се появи стомашен дискомфорт.
Аз повръщам много често, непрекъснато съм с киселини. И да е породено от самата бременност, смятам, че и чревната ми флора вече е проблемна. Затова ми се иска да пия нещо такова.

# 457
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
И да е породено от самата бременност, смятам, че и чревната ми флора вече е проблемна. Затова ми се иска да пия нещо такова.

чревната флора няма как да ти се повреди от рефлукс и повръщане.
ако имаш запек, той е предизвикан от големината на плода - притиска червата и перисталтиката е нарушена.
не съм чувала да не се препоръчва при бременност. някои получават разстройство от кефира в началото, ефентуално това би могло да предизвика контракции, но не вярвам  Whistling
аз изядах какви ли не неща накрая на бременността, за да предизвикам контракции да почне раждането, нищо не помогна  Wink

за рефлукса дъвчи бавно сурови бадеми или яж на гладно сусамов тахан.
лека бременност  Peace

# 458
  • Вече в моята си приказка...
Кефирът аз го обичам по-рядък и некисел. До сега го правих с домашно мляко, но ставаше гъст и много кисел. Едва го прецеждах, като го разреждах с вода. Смених млякото от Билла и вече се получава, така както го харесвам.

# 459
  • София
Скрит текст:
Кефирът аз го обичам по-рядък и некисел. До сега го правих с домашно мляко, но ставаше гъст и много кисел. Едва го прецеждах, като го разреждах с вода. Смених млякото от Билла и вече се получава, така както го харесвам.
Кое е млякото от Била?

# 460
  • Варна
Здравейте,аз също търся гъба за кефир.Моля,ако някой предлага, да ми пише на лично. Благодаря предварително Simple Smile

# 461
  • Варна
Здравейте, и аз търся гъба за кефир. От Варна съм, но ако някой от друг град е съгласен да ми изпрати ще си поема доставката.

Здравей, аз също съм от Варна и имам гъба. Днес изпратих няколко, но до края на седмицата ще мога пак да отделя. Пиши ми телефон на лично и ще се разберем  Wink

# 462
Здравейте! Аз получих гъба ,но не обърнах внимание в каква вода беше. Аз също мога вече да изпращам, но ми напомнете в обикновено вода или вода с лимон мога да я съхранявам?

# 463
Здравейте,

И аз търся гъба. От София съм, поемам цената на доставката. Склонна съм и да платя за нея. Моля, ако някой има възможност да ми изпрати да ми пише.

# 464
  • Пловдив
Някой има ли обяснение защо моята гъба не расте? Вече повече от два месеца правя кефир и все същата си стои. Увеличиха млякото на 500 мл, кефир става,но растеж няма. Около една чаена лъжичка ми е .

Общи условия

Активация на акаунт