Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 3

  • 104 776
  • 772
  •   1
Отговори
# 465
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
оставяла ли си я без да сменяш млякото?...
моята стоя 14 дена в хладилника в едно и също мляко и беше нарастнала после.

но моята по принцеп си расте.

# 466
  • Мнения: 385
Ще и стане ли нещоако вместо в мляко стои един или два дена във вода в хладилника?

# 467
  • Мнения: 3 268
10 дена съм държала в разтвор 50:50 мляко - вода с леко отворена капачка на най-ниското в хладилника. След това няколко пъти слагаш в мляко и след това ползваш.

# 468
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 391
Скрит текст:
Кефирът аз го обичам по-рядък и некисел. До сега го правих с домашно мляко, но ставаше гъст и много кисел. Едва го прецеждах, като го разреждах с вода. Смених млякото от Билла и вече се получава, така както го харесвам.
Кое е млякото от Била?

В пластмасова бутилка е, на марката Билла, с жълтеникав етикет.

# 469
  • Мнения: 548
Някой има ли обяснение защо моята гъба не расте? Вече повече от два месеца правя кефир и все същата си стои. Увеличиха млякото на 500 мл, кефир става,но растеж няма. Около една чаена лъжичка ми е .






Прочети в началото на темата какво е нужно на гъбата за нейното съхранение! Дано а потръгне!:smiles:

# 470
  • София
  • Мнения: 24 670
Здравейте! Аз получих гъба ,но не обърнах внимание в каква вода беше. Аз също мога вече да изпращам, но ми напомнете в обикновено вода или вода с лимон мога да я съхранявам?


Кефирената гъба не се държи във вода с лимон. Може само във вода  или мляко.

# 471
  • Мнения: 548
Здравейте! Аз получих гъба ,но не обърнах внимание в каква вода беше. Аз също мога вече да изпращам, но ми напомнете в обикновено вода или вода с лимон мога да я съхранявам?


Кефирената гъба не се държи във вода с лимон. Може само във вода  или мляко.






Много благодаря! В такъв случай който желае гъба да пише на лични!

# 472
  • Мнения: 88
Здравейте,аз също търся гъба за кефир.Моля,ако някой предлага, да ми пише на лично. Благодаря предварително! Blue Heart

# 473
  • София
  • Мнения: 6 737
Аз мога да дам, моята супер много расте, но сме на вилата, а тук няма офис на Еконт.
Някой да е квасил с овче мляко?

# 474
  • Мнения: 88
Много благодаря, аз ще изчакам . Когато  ви е удобно ще ви кажа къде да я изпратите. Приятна почивка!

# 475
  • София
  • Мнения: 6 737
Много благодаря, аз ще изчакам . Когато  ви е удобно ще ви кажа къде да я изпратите. Приятна почивка!
От къде сте? Ако искате на лични.

# 476
  • Мнения: 133
Аз мога да дам, моята супер много расте, но сме на вилата, а тук няма офис на Еконт.
Някой да е квасил с овче мляко?
Аз, и с козе също, и със смес. С овчето става по-гъсто, слагам повече мляко.

# 477
  • София
  • Мнения: 1 921
Моят кефир пак става горчив.  Смених няколко пъти вида мляко. И все горчи.  Да го хвърля ли или мога да го използвам.?

# 478
  • София
  • Мнения: 6 737
Аз мога да дам, моята супер много расте, но сме на вилата, а тук няма офис на Еконт.
Някой да е квасил с овче мляко?
Аз, и с козе също, и със смес. С овчето става по-гъсто, слагам повече мляко.
Да, още по-гъст и маслен се получи! Просто село купуваме домашно овче мляко всеки ден и т.к. не успяваме да го изпием, реших да пробвам и на кефира.

Моят кефир пак става горчив.  Смених няколко пъти вида мляко. И все горчи.  Да го хвърля ли или мога да го използвам.?
Аз бих го изхвърлила, щом не е от млякото.

# 479
  • София
  • Мнения: 1 921
Аня♥♥♥, снощи заредих от лидълското мляко и сега си е супер. Явно не им харесва на моите гъбки домашното мляко и повечето от купешките марки  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт