Работа, CV-та, HR-и, съвети - 49-та тема

• 48 177
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
Селика, във фирмата откъдето идвам в тази тема, заплатите си бяха фиксирани за всички  ooooh!

# 676
Заплатата обикновено Е фиксирана. И, не дай, Боже, да минава не през шефа ти размерът й. Имах случай - шефът каза 800, договор на 500, накрая във фиша 600 лв. На предшественика ми била толкова... Подчертавам, че шефът не знаеше за това, убедена съм. Нереалните осигуровки мога да ги преглътна, но никаквец да ме цака с парите - не познаха.

# 677
  • In the shadows of my mind
А какво е мнението ви за подписване на договор към контракторска / външна фирма? В моя случай фирмата е за HR услуги, но явно и payroll-а и другите административни дейности относно персонала минават през нея.
Странното е, че на първото интервю ми казаха, че те само подбират персонал, а договорът е към самата компания Х, а после се оказа, че не е така. Това откровено ме подразни и направи лошо впечатление...

# 678
Точно заплатите, за които не се плащат осигуровки няма как да бъдат фиксирани. Фиксирани са заплатите само на най-ниски нива в много големи компании.

Последна редакция: сб, 06 фев 2016, 17:03 от celika

# 679
Фиксиран е бюджетът, който фирмата има за възнаграждение на дадена позиция. Няма как да се договори нещо над него.

# 680
Глупости. Много ясно, че има някаква горна граница, но не е и фиксиран.

# 681
Може да не са съвсем фиксирани, но не може да ти дадат 2000 лв, при положение, че колегата ти взема 600 лв. Някак си нереално ми звучи....
Иначе да - въпрос на договорка е, но си зависи от много неща.

# 682
  • Другата България
Естествено, че има някакъв "таван", няма как да не съществува такъв.

# 683
Може да не са съвсем фиксирани, но не може да ти дадат 2000 лв, при положение, че колегата ти взема 600 лв. Някак си нереално ми звучи....
Иначе да - въпрос на договорка е, но си зависи от много неща.

Мхм, но обратното е възможно. Новият да взема 600, докато старият взема 2000. Аз съм започвала с 3 пъти по-голяма заплата, от тази, с която колега е започнал 1-2 години преди мен.

# 684
А какво е мнението ви за подписване на договор към контракторска / външна фирма? В моя случай фирмата е за HR услуги, но явно и payroll-а и другите административни дейности относно персонала минават през нея.
Странното е, че на първото интервю ми казаха, че те само подбират персонал, а договорът е към самата компания Х, а после се оказа, че не е така. Това откровено ме подразни и направи лошо впечатление...

Има такава практика.
И аз подписах с фирма за подбор на персонал, не с фирмата в която реално ще работя.
Доста фирми работят по този начин.

# 685

Има такава практика.
И аз подписах с фирма за подбор на персонал, не с фирмата в която реално ще работя.
Доста фирми работят по този начин.

Не бих имала против, стига да се изпълняват всички изисквания. Какъв проблем би могло да има от това?

# 686
Аз бих искала да знам каква заплата мога да очаквам.
Има ли смисъл да кандидатствам за позиция, чието заплащане не ме удовлетворява?

# 687
Работодателите също биха искали да знаят каква заплата бихте искали, преди да ви поканят на интервю, ама то всъщност това една от целите на интервюто. По телефона директно не е някак удобно.

# 688
Аз бих искала да знам каква заплата мога да очаквам.
Има ли смисъл да кандидатствам за позиция, чието заплащане не ме удовлетворява?

Ако не знам заплатата, не бих ходила изобщо на интервю.
Защо да си губим времето взаимно?

celika, как така те назначиха с три пъти по-висока заплата от стар служител? Rolling Eyes
Много нечестно ми се струва.
Първо човек трябва да се докаже и тогава да му вдигнат заплатата.

# 689
Мен обикновено са ме питали за някакви очаквания още от самото начало, по телефона. Но в някои фирми (от личен опит веднъж и това, което съм говорила с колеги) няма да им попречи да ви предложат доста по-малко от това, което сте обявили като очаквания  Mr. Green
Има и такива, които директно питат каква ви е заплатата в момента  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт