Работа, CV-та, HR-и, съвети - 49-та тема

• 48 171
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Не обявяват заплати, защото на някои обяви няма да има изобщо кандидати. Любимото ми е изредени максимум изисквания и отговорности и накрая - минимум заплащане.  hahaha

# 691
Дева, не ме разбра или аз не се изразих правилно. Имах предвид неговата първоначална заплата, а не текущата, когато аз съм започнала.

# 692
Да, така е по-различно.
Но стартовата ти да е по-голяма и то три пъти от неговата текуща, ми се стори нереално.

# 693
Абе аз сега прочетох какво съм написала и смятам, че е много ясно.

Последна редакция: сб, 06 фев 2016, 21:16 от celika

# 694
Не обявяват заплати, защото на някои обяви няма да има изобщо кандидати. Любимото ми е изредени максимум изисквания и отговорности и накрая - минимум заплащане.  hahaha
За това говоря.
Те казват какво търсят и какво предлагат.
Аз знам какво предлагам и какво очаквам.
"Слагаме картите на масата". Иначе взаимно си губим времето.

# 695
За това говоря.
Те казват какво търсят и какво предлагат.
Аз знам какво предлагам и какво очаквам.
"Слагаме картите на масата". Иначе взаимно си губим времето.

Точно!

Веднъж ми се случи да ида на интервю в една "велика" фирма. Половин час ме разпитва какво ли не, обяснява колко са велики и накрая, като ми каза заплатата, ме накара да се засмея. Беше много учуден, че не искам да започна в "идеалната" фирма за почти без пари.  hahaha

# 696
Абе аз сега прочето какво съм написала и смятам, че е много ясно.

Да, и аз пак прочетох.
И пак звучи нереално за 1-2 години да дават три пъти по-висока стартова заплата. Thinking
Все едно той с 600, ти с 1800?
Нещо не ми се вярва. Защо е такава разликата?

# 697
  • Другата България
Само ти ли не си разбрала колко ценен и кадърен кадър е Селика? Wink Grinning

Без лоши чувства го казвам, Селика, но наистина понякога така звучиш.
Може да е истина, разбира се. Peace

# 698
Защото е кой колкото поиска.

Не съм безкрайно ценен кадър. Средно положение съм. Факт е обаче, че съм се забила в провинцията, където няма кой да ме оцени.

# 699
Наистина ли кой колкото поиска?
Съвсем се озадачих. Crossing Arms

# 700
А защо не? Зплатите обикновено са индивидуални. Неговата е била малка, защото е бил без съотбетния опит, а моята е била голяма, защото съм била с опит.

# 701
Няма да спорим.

# 702
  • Другата България

Не съм безкрайно ценен кадър. Средно положение съм. Факт е обаче, че съм се забила в провинцията, където няма кой да ме оцени.
Защо да няма? Ето, че сама казваш, че си била три пъти по - платена от друг. Това и за провинцията си е нещо. Дори е много .
Аз също не разбирам как така заплатите са индивидуални за всеки.

# 703
Защото такава табота в провинцията няма. Работя нещо много различно от досегашния ми опит.

Била съм много по платена заради опита. Сега, когато и той има опит, не е така.

# 704
Споменатия случай с фиша - опитах да договоря заплата около 1000 чисто. На такава позиция в София стартовото за без опит е ок. 1300 и след 6 месеца скача с 30%, а в русенската фирма това повишаване го няма. Разбира се, не успях. Знаеш ли какво ми казаха? "За Русе това, което давам, е много добра заплата." Което е вярно, на фона на 400 лв за секретарка... и все пак! И накрая пак не ги взех тези пари

Общи условия

Активация на акаунт