Перилни препарати и омекотители – 36

• 70 526
  • 722
  •   1
Отговори
# 180
  • оттам, откъдето започва България
 Joy Верно, Ev_e, така е. Ариела е от Кауфланд, който беше отдавна на промоция 4 кг.  #Crazy Още ми е в носа тази миризма. Тази сутрин вкарах дрехи на сушилника в хола и след малко въздухът беше много наситен от миризмата. Сега даже се чудя дали не съм прекалила с праха, че такава смрад се получи. Ама пък сложих само една мерителна чашка за 5 кг. пране.   newsm78 Уж все внимавам.

# 181
И аз съм с Ариел с Ленор за 40 пранета, само че купен от Метро. Такава отврат не съм взимала от години. Не мирише, става на бетон в чекмеджето, има консистенция и цвят по-скоро на пясък, отколкото на прах за пране. Защо има такава разлика в праховете купени официален внос?

# 182
  • София
Дидка, дори не го помня кой ще да е бил този 4-кг ариел, помислих, че е някой от обичайните по магазините. Слагай по-малко прах и виж дали ще е по-поносимо. А сушенето с стая е ужасно кофти вариант - хич и да не мирише и да не го усещаш, изпаренията директно ги поемаш в белите си дробове. Поне гледай да сушиш в баня или друго помещение, в което не пребиваваш постоянно.  Peace

mimsun, виж отпечатания код върху опаковката - не баркода, а един, който си личи, че е индивидуално отпечатан, напиши го тук, да видим от кога е твоят прах. Може да е много стар. Може да е зле съхраняван.
Иначе как се справя с изпирането?

# 183
В момента не съм вкъщи, но като го купувах гледах, че е произведен август. Аз само от Метро купувам прахове и ми прави впечатление, че всичко е до каква партида случиш. Иначе пере, ама ако го дебнеш да го разтваряш в чекмеджето.

# 184
При мен дрехите след сушилнята миришат много добре  Peace  За мекотата няма да говоря, нещо което дори и с омекотител не получавах  Whistling

Онзи ден си купих бялата Максима   Heart Eyes божествен аромат, благодаря Гес  bouquet

Да похваля Ариел течен за тъмни, изпра петно от мазнина от дънките на ММ, без никакво предварително третиране  Peace

# 185
И аз се включвам, за да похваля аромата на Сано/бяло/ концентрат. Траен и много нежен аромат.

# 186
  • София
Направо се учудвам, че при някои Ариел-ът не мирише... Мен това ме отказа от бг варианта. Взех си един белгийски, ами съвсем приятна лека миризма.
Сега си купих Персил със Силан официален внос, изкуших се от промоция. И той доста силно мирише, а е още неотворен. Дано да се измирисва при пране...

# 187
  • Русе
Да похваля Ариел течен за тъмни, изпра петно от мазнина от дънките на ММ, без никакво предварително третиране  Peace
При мен и Бинго изпира такива петна без третиране. Персил също. Така, че за Ариел мисля е напълно нормално.  Peace

# 188
  • оттам, откъдето започва България
Вики, Мис Облаче е доволна от течен препарат, нещо, което е недопустимо по принцип тук. Не знам ти какво имаш предвид - течен или прахообразен, като визираш Бинго и Персил.

# 189
  • София
Помня, че е дискутирано и преди време, но оттогава може и нещо да се е променило...
Перилните препарати "за черно" пране само маркетингов похват ли са или има и някаква съставка, което ги различава от тези "за цветно"?  Thinking
Прала съм с Первол, Персил, Ариел (от чиято миризма ми се гади вече), прах Сано за черно и още няколко по-неизестни от магазин за паралелен внос. Не мога да намеря разлика тъй като съм прала последователно с тях и нямам идея от кой избеляват повече или по-малко дрехите.
Просто ми свършва поредната туба Ариел и се чудя какво да взема за черните/тъмните дрехи, които имаме в изобилие.

# 190
Според TAED е маркетингов трик, доколкото си спомням. По тази логика освен за черно, трябва да има препарат и за зелено, за жълто и т.н. Мисля, че препаратите за черно не се различават по състав от тези за цветно. Според него пак спокойно може да се пере всякакво цветно, вкл. и черно, защото и черното е цвят все пак, с препарат за цветно..

Различните марки препарати разбира се различават по състав, но това мисля е ясно Wink

# 191
Бинго за черно пране течен въобще ни ми хареса - не пере добре и не освежава цвета като праха - който пък не е за черно .

# 192
  • Русе
Вики, Мис Облаче е доволна от течен препарат, нещо, което е недопустимо по принцип тук. Не знам ти какво имаш предвид - течен или прахообразен, като визираш Бинго и Персил.
Течно Бинго за черни и прахообразен Персил. Peace

За черните дрехи - не намирам смисъл в препаратите за черни и се отказах да ги купувам. Май почти всиките съм ги пробвала(без Савекс и Медикс).

# 193
За черни съм пробвала и лидълският Формил - не ми хареса също .

# 194
  • София
Вики, Мис Облаче е доволна от течен препарат, нещо, което е недопустимо по принцип тук.
А не, не си права. Геловете са нумеро уно при мазните петна. Нещо, което не е съвсем така, при прахообразните.
Доколкото си спомням, това мнение се споделяше от Гес и имаше и съответното обяснение, свързано със съставките.

И честно, не знам защо си останала с впечатление, че е чак недопустимо някой да е доволен от течните форми. Просто няколко опарили се с миризливи перални, за което се разбрахме, че причината не е само течният препарат, доста пъти обяснихме на минаващи през темата ни със сходен проблем, че той се задълбочава от течните и от омекотителите, в добавка към навика всичко да се пере на 15-минутна програма, понеже дрехите са "чисти", кво е едно потене.

Общи условия

Активация на акаунт