Перилни препарати и омекотители – 36

• 70 535
  • 722
  •   1
Отговори
# 255
Да ми препоръчате прах, с който да пера дрехите на детето т. к. има дерматит?

Зависи какъв е дерматита и какво точно го дразни, но на ДМ има прах, който е без аромат поне - Ултрасензитив Денкмит прах за пране, с изобразено бебе на опаковката. Аз ползвам него и съм доволна, изпира добре. Може да опиташ...с дерматите положението общо взето е на метода проба-грешка.

# 256
  • София
Да ми препоръчате прах, с който да пера дрехите на детето т. к. има дерматит?
Персил сензитив.
Но какъвто и прах да ползваш, задължително пускай допълнително 1 или 2 изплаквания, извън тези в програмата. Всъщност именно доброто изплакване евентуално ще облекчи състоянието та детето, а не изборът на един или друг прах. Не ползвай омекотител, който със сигурност е алерген, защото остава в тъканта с последното плакнене.
Пери поне на 60 градуса, за да елиминираш повечето акари и микроорганизми, които също предизвикват алергии.

# 257
Здравейте. Включвам се и аз с въпрос. Издирвам гела Fairy non bio в магазините за паралелен внос в София, в центъра или в района на Младост. Засега съм го намерила само в Борн, но ми се струва доста скъп (20 лв за 28 пранета). Моля да ме насочите към магазини, в които сте го виждали. Ако не успея да го намеря, съм се ориентирала към Сано Максима, но само един вид sensitive ли има? Кой е най-подходящ за пране на бебешки дрехи? Благодаря предварително. Весело посрещане на 2016 година Simple Smile

# 258
  • Пловдив
Здравейте. Включвам се и аз с въпрос. Издирвам гела Fairy non bio в магазините за паралелен внос в София, в центъра или в района на Младост. Засега съм го намерила само в Борн, но ми се струва доста скъп (20 лв за 28 пранета). Моля да ме насочите към магазини, в които сте го виждали. Ако не успея да го намеря, съм се ориентирала към Сано Максима, но само един вид sensitive ли има? Кой е най-подходящ за пране на бебешки дрехи? Благодаря предварително. Весело посрещане на 2016 година Simple Smile

Саното е много хубав прах за бебешките дрехи, но когато захраних не ми изпираше петната и затова се насочих към Persil Sensitive, може би има значение и от къде се купува, защото забелязвам разлика в опаковки, купувани от различни магазини. Сега взех една опаковка Ariel Sensitive, но още не съм го пробвала, дано да е хубав  Thinking

# 259
Момичета може ли да ми препоръчате къде мога да намеря статия, която да обяснява предимствата на прах за пране пред течен перилен препарат, но да е добре аргументирана. Може и на английски да е.

# 260
Момичета може ли да ми препоръчате къде мога да намеря статия, която да обяснява предимствата на прах за пране пред течен перилен препарат, но да е добре аргументирана. Може и на английски да е.

Може да изтъкнеш като аргумент, че ако течните бяха толкови добри, колкото се опитват да ги представят в рекламите, праховете щяха да изчезнат и щяха да спрат да ги произвеждат. Но праховете продължават да са на пазара Peace

Също - в праховете за бяло има кислородни избелители, каквито не може да се вложат в който и да е течен препарат.

За статия не мога да помогна, нека по-опитните се включат...

ЧНГ...много здраве, късмет и дръзки мечти пожелавам!!

# 261
  • София
Подариха ми препарати на DYLON - кърпички, прахчета/сашета за бяло, за черно.
Дали са хубави?

# 262
Сега, статия не мога да ти препоръчам, но мога да ти препоръчам да прегледаш някои от по-старите теми. Там е обяснено доста аргументирано.
Ако не ти се четат цели теми, препоръчвам ти да прегледаш мненията на потребител TAED, който много добре е аргументирал защо праховете са по-добри от течните.

Сега видях, че си следила и участвала в темите, така че вероятно си прочела всичките дискусии по въпроса.

# 263
  • София
Шишарко, ето един форум http://www.washerhelp.co.uk/forums/topic/1399-liquid-vs-powder-b … -which-is-better/ и един сайт със статии http://www.whitegoodshelp.co.uk/you-dont-just-use-one-detergent-do-you/
В гугъл излизат хиляди подобни.
С две думи, казаното там сме го дъвкали тук. Много пъти.

# 264
Благодаря ви. Ще се подготвя като извадя от темите някои неща, спорих вчера с един познат и всички аргументи, които се сетих изтъкнах, но нещо не успях да го убедя...

# 265
В най-общи линии праховете са по-добри, защото има възможност в тях да се влага активирана избелваща система. Така те изпират по-добре голямо разнообразие от петна, избелват тъканите по-добре и така може да се поддържа по-добра хигиена на дрехите. Течните избелители не могат да съдържат, но затова пък съдържат сгъстители, които оставят тънък слой по вътрешността на пералнята и могат да доведат до образуването на неприятни миризми, плесени и натрупване на бактерии.
Праховете се съхраняват по-дълго време, защото са по-стабилни. Течните са със сравнително кратък срок. Ензимите в течните препарати се разрушават много по-бързо, което прави препарата доста по-неефективен. Праховете, ако се съхраняват правилно (на сухо и хладно място), може да изкарат с години.
Единственият минус на праховете е, че по-зле се справят с мазни петна в сравнение с течните. Обяснението е, че в праховете по-трудно се влагат големи количества нейонни ПАВ, а ензимът липаза има ограничения в действието си.

# 266
Здравейте,

Бих желала да попитам как се перат (на каква програма и с какъв препарат) блекаут завеси. Моите са с някакво, подобно на гумирано, ама супертънко покритие, което при триене се изтърква. Чудя се дали не трябва да ги пускам на програма за деликатно пране, или само да ги накисвам в голям леген или във ваната с препарат, и после да отцеждам внимателно. Дали препаратът трябва да е течен или може и прахообразен.
Ако сте имали опит с такива завеси дали бихте споделили (мисля че не съм срещнала тук в темата дискусия по горепосоченото).
Благодаря!

# 267
# 268

Благодаря ти. За съжаление материята с, която е "подплатена" моята завеса, няма да издържи на предложената програма. Може би трябва наистина да ги накисвам само във ваната, без да ги търкам, и после да ги оставям да се отцеждат без изстискване.

# 269
Честита Нова Година!
За пръв път пиша в темата, но когато имам възможност, ви чета. Реших да приключа с течните перилни препарати, тъй като и аз не съм очарована от качеството на изпиране с тях.
За бяло, след много положителни мнения в темата - категорично се спрях на ОМО Ultimate .
Моля да ми препоръчате също толкова добър прах за цветно.
Благодаря предварително bouquet

Общи условия

Активация на акаунт