Боледуване на децата ни - тема 32

• 36 437
  • 722
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас
Запис с пожелание за здрави деца и родители  Hug

# 31
  • shumen
Лисе,благодаря за темата.
Да се оправят всички болни.
Тета,да,подаръка го занесох вчера сутринта без да ме разбере детето.
Ашиа,и аз знам,че инкубационния период при варицела е 21 дни.
Нашето тържество мина днеска.Детето е доволно.
При нас градината излиза също ваканция цялата още от 19.12.до 03.01.На 04.01.ще се вземат само деца с бележка за ОЗБ.За мен обаче тази бележка е пълна глупост,защото последния работен ден е 30.12.То е ясно,че ще е взема тогава от педи,но колко ще е достоверна до 04.01.не се знае.

# 32
  • На брега на реката
Къде е това? Толкова да е абсурдно. Какво става ако нямаш баби, отпуски или възможност да си гледаш детето? И бележките не са ли със срок 3 дни? Много глупава сигуация, аз не бих мърчала за нито едно от тъхо измислените им правила.
Между др, при нас ако отсъства дете при сборни групи, бележка не искат.

# 33
  • Варна
Да, това с бележката е уникално. Изобщо цялата идея за бележката, защото няма начин да е достоверна. По-скоро декларация от родителя би свършила работа, как ЛЛ може да гарантира имало ли е детето контакт с ОЗБ или не?
Аз мислих, мислих и реших да не го пращам моя на градина другата седмица... Хем ми е тъпо, щото около Коледа е най-забавно, хем не ми се рискува да се разболее за празниците точно. А колко песни е научил, изуми ме. Докато си беше вкъщи току взе да ги реди една след друга, аз мислех, че още не умее да наизустява текст и се възхищавах на дечицата, които могат. А той моят можел, ама си траел Twisted Evil

# 34
  • Варна
Момичета, сега ми звъняха от градината, Шошо повръщал! Повърнал 3 пъти! Да си го вземем. БЕше добре, по дяволитеееее!!! КА може, направо не мога да повярвам.... Много ми е гадно, толкова чакаше Дядо Коледа, задържах го вкъщи, за да е здрав и сега това! След половин час щеше да им е тържеството. Направо ми се плаче. Обадих се на баща ми да го прибира, наобяд ще ида да го видя. Сега ще се върна да чета какво препоръчвахте за повръщане, онзи ден коментирахте, но не помня нищо, не ни се беше случвало досега. Уффффф....

# 35
  • На брега на реката
Ау, миличкия. Ще измислиш как да го зарадваш, можете вкъщи да си поръчате дядката. Наистина гадно така, и на мен би ми станало мъчно ако в последния момент ми се случи нещо подобно.
Аз на място да кажа - натриев цитрат, рекомфорт, свещички вомитусхийл. Ако обича - можеш да му даваш по малко нестий, той също съдържа натриев цитрат. Орс на хип е добро за електролитния баланс, някакъв пробиотик, за да нормализира коремчето. И дано е от тоя вирус,който мина около мен, на другия ден нямаше и спомен от неразположението.

# 36
  • София
Вомитусхил свещички. Жалко за тържеството. Може да помолиш някой родител да направи клипчета от тържеството и да му пускаш. Моят Борис снощи цяла вечер гледа от тържеството и се радва и ръкопляска. Ех болести Sad

# 37
  • Варна
Сега сто на сто ще си помислят, че съм си пратила детето болно, за да го пробутам на тържеството. А не беше така, беше си добре! Той не е повръщал досега (освен при задавяне и при гадни лекарства), не е карал стомашни вируси. Беше си весел, щастлив, никакви индикации за нещо подобно... Сега гледам листовката на натриевия цитрат, пише да се приема с течности. Това ще рече да изсипя дозата в сок да речем и така да я изпие ли? Пробиотици имам, ще кажа на баща ми да му даде веднага.

# 38
Месечинка, съчувствам най-искрено, много ми е прясно на мен това вирусче, още ме държи мен. Само че с разтройство. Нека имате и хидратин алфа, добро е, давах по няколко лъжички всеки час. Също на следващия ден по препоръка на педи - банка глюкоза, през устата по няколко лъжички, електролитен разтвор в банка също може да се вземе. От пробиотиците - лактофлор, рекомфорт и ентерол. Натриев цитрат взимам в течна форма, не знам дали се разрежда или направо се дава. До сега не е повръщала при болест. Дано е нещо безобидно и да мине леко! Ако е вирус, подобен на нашия - държа около 24 часа, както някой беше споменал, после леко започна да отшумява. Но си я държа към 4 дни. Имаше и температура.

# 39
  • На брега на реката
Детският н.цитрат го давах с лъжицата директно. После давах водата. Иначе ти гарантирам, че действието на свещичките вомитусхийл е мн бързо. Дано не се срамува от подобни процедури. Да си мислят каквото си искат, ти си знаеш, че си го пуснала здрав. Пък и важното е да го овладеете бързо. Коя майка би си пуснала детето с повръщане. Лошо говори за тях, ако подозират нещо подобно...

# 40
Месечинке, на моя му давам спрайт-той също съдържа натриев цитрат. Вомитусхил на капки съм давала - по 10 капки на всеки половин час мисля бяха, в острата фаза. Фервол е дала добри насоки също.. Милото, ще му мине, един ден е само мъчението, после са отпаднали ден-два и готово.
Ако се появи разстройство - чай от корите на нар, чай от джоджен или от шипки. Пробиотик и много вода.

За пеенето на песни - и моят снощи ми изпя една. Можел и той, значи, а все мълчи като пукал, като го питам Mr. Green

Тържеството е днес. Сутринта оставиха едно видимо болно дете. Майката каза, че били с каката вкъщи и го пуска само за тържеството. Значи са болни вкъщи, защото точно тя не пропуска да го пусне на градина, независимо от състоянието му. Лятото госпожата ми сподели, че постоянно кашляло лошо детето, те все казвали на майката, но тя не го спирала и накрая се оказали в болница с пневмония. Отвратително държание и манталитет, отврат жив.
Днес детето беше видимо болно, с плувнали очи, кашлица. Тя го пита минало ли му е коремчето, имал ли храчка и т.н. Да продължавам ли...бясна съм направо. #Cussing out #Cussing out

Бележка аз питах, няма да искат след празниците. До утре е моето дете на градина, после без бележка.

Като ви чета с тези пъпки, настръхват ми косите направо. Да минава бързо.

# 41
  • Варна
Благодаря ви много, добре, че ви има.
Тета,
брутално направо Shocked Дожаля ми за детето, едва ли му е до тържества в това състояние. А за майката нямам думи.

# 42
О, аз думи имам за нея Naughty

# 43
Месечинке,много кофти...Дано поне бързо му мине на детето  Praynig За повръщане имам свещички Вомакур,но не съм слагала засега.

Моето днес хич не ме слуша...Лигави се,инати се за всичко-ужас!
Вчера са имали танц на тържеството,а вкъщи нищо не е казвал,не пее,не танцува-явно само там се изявява...
На нас пък ни искат бележка за всеки ден отсъствие.Утре ще нося нашата и в нея трябва да пиша от/до коя дата няма да посещава...независимо,че ще са сборни.

# 44
  • Пловдив
и моята история.....Имам дъщеря на 2г. На 14.09 й беше първия ден на ясла. От тази дата до 31.11 (2м и половина) е ходила общо 8 дена, като 2 от тях са до обяд, а другите разпокъсани. 2 дена на ясла, 2-3седм вкъщи. Минахме ангини, ларингити, бронхит, настинка. 3м не спря да пие сиропчета, хомеопатични имуностимуланти, билкови добавки, клееви тинктури и какви ли не други екстри. В един момент ми писна и я замъкнах в една лаборатория. Взехме секрети от къде ли не и се установи, че има стрептококова инфекция в носа, от там задна хрема, която дразни гърлото и затова е вечно сополива и кашляща. Това с лабораторията го направих на своя глава, тъй като педиатъра ни беше против да вземаме секрети и смяташе, че състоянието на детето е единствено от яслата. Да, ама не. Сега от 01.12 детето не е спирало да ходи на ясла. Вече 3-та седмица. Вчера беше коледното им тържество и днес изведнъж от 15 деца, сутринта бяха 5 деца. Пускат болни и заразни дечица. Много ме е яд, но нямам много голям избор и просто трябва да изтърпя периода на яслата. Сега очакванията са ми за скорошни сополи и кашлици, но съм подготвена. И друго....спрях всякакви имуностимулиращи екстри и в момента й давам единствено и само САНОСТОЛ витаминен сироп. Мисля, че съм адски доволна, защото и апетита на детето се повиши и хапва доста и качествена храна - още едно добро нещо, което подсилва организма. Като усетя, че се разболява, давам вит.Ц таблетка, вит.Б таблетка, ШС 3, инфлуцид, промивам носа с Стаример и на сутринта вече и няма нищо. Стопирам на време леките настинка. Това е за сега. Пожелавам здрави дечицааа

Общи условия

Активация на акаунт