Боледуване на децата ни - тема 32

• 36 426
  • 722
  •   1
Отговори
# 45
За съжаление не само периода на яслата е такъв...В градината положението е същото,че и по-зле!В яслата,а и в първа група някои по-често боледуващи дечица ги спират през зимния сезон,ако има кой да ги гледа,но по натам не са позволени такива своеволия и става задължително.Можеш да се надяваш само,че детето ще изгради имунитет до тогава...друго не ти остава.Казвам го с добри чувства!

# 46
  • София
Тете, е как може тази майка да тръби на целия свят, че детето се гледа вкъщи, защото е болно, но го пуска за само тържеството. Е това е вече елементарно обидно. Пък и видимо не изглежда добре - т.е. вкъщи е седяло, но е неизлекувано.

За кашлицата и пневмонията не зная какво да кажа, защото не съм сигурна какви точно са фактите около това дете. И ние бяхме с кашлица, която едвам излекувахме, а после, след 4 дни ходене на градина, стана бронхит. Единствената причина да не стане пневмония е луксът преслушване ВСЯКА вечер със слушалка, на който се радваме в нашето семейство - но не можем да съдим другите, че стигат до пневмония. Ето, ние се докарахме до това състояние, въпреки ежедневното ми внимание, грижи и наблюдения. Най-малкото, щом пиша в този форум, е ясно, че съм от по-смахнатите на тема боледуване на децата ни (казвам го с най-добри чувства) ...  bouquet

Нооо, да демонстрираш пред другите, че детето ти в момента е болно, и че другите трябва да си мешат техните деца с това - не, не съм съгласна  Naughty

# 47
Подкпрепям за Саностол - наистина апетит се отваря на децата  Peace

# 48
  • варна
И ние сме с чревен вирус ,първо каката в неделя температура и разтройство еднократно и във вторник я пунах на градина ,малкия вчера повърна 2 пътии вдигна Т до 38 ,цяла нощ не спря да мрънка да се върти .
Днес го заведах на лекар ,защото си викам да не би Т да е от друго ,пуснаха ПКК левкоцитите са добре ,но хемоглобина му е нисък 104 ,лекарката никакво внимание не обърна на това ,а той от бебе си има нисък хемоглобин ,пихме и желязо.
И естествено какаа ме сюрпризира като седна на гърнето да ака и каза че я боли корем и акото и беше доста светло и айде пак в къщи .В понеделник ще я пусна ,освен ако не ни се случи друго нещо.
 #Cussing out

# 49
По веднъж в годината се появява вирус, който директно удря в пневмонии. Децата, възрастните и хората с хронични заболявания са най-застрашени. Когато попаднем под ударите на този вирус, лекарят ни става като член на семейството. През ден му ходим на гости и пускаме контролни изследвания, за да избегнем антибиотика по възможност. В тези периоди си имаме и по една почти гарантирана снимка.

# 50
  • София
Ние не хванахме пневмония, но пихме АБ заради бронхита (беше преди около 3 седмици - не помня вече). Мисълта ми е, че не беше вследствие неглижиране на превантивните мерки от моя страна. Или поне така ми се иска да мисля  Hug

# 51
Влошаването на болести почти винаги се дължи основно на карането на крак. Основно от страна на възрастните, които все неглижират своите състояния. Няма спор.  Peace

# 52
Влошаването на болести почти винаги се дължи основно на карането на крак. Основно от страна на възрастните, които все неглижират своите състояния. Няма спор.  Peace
Точно , свекито винаги е така  ooooh!

# 53
Момичета,дайте мнение,за себе си питам,но може да е полезно и друг да го прочете...Личната ми изписа капки в носа Тобрамицин,но знаете,че те са под имената Тобрекс и Тобрин,та каква е разликата между тези два вида?Това е единия ми въпрос...Другия е Тобрадекс и Декс Тобрин съдържат кортикостероид-те по-доброто решение ли са от предните два,които споменах?Мисълта ми е кое от всички да си взема...Клоня към Тобрадекс,но искам и вашето мнение.Изписани са ми по антибиограма плюс Аугументин орално.Ама тя писа Тобрамицин и най-вероятно в аптеката ще ми дадат Тобрекс  Thinking

# 54
Този Саностол педито ми каза да го давам, когато правим пауза от бета глюкана. Обаче го пробвах и аз и  изпих почти цялото шише. Много вкусен ми се стори  Embarassed На детето давах само 7 дена първия и 5 втория път, защото толкова правихме паузи. Сега съм купила второ шише и пия от време на време. Явно съм имала някакви липси.
Днес я пуснах на училище, а аз отново съм със зверска хрема. Направо ми иде да си изтръгна носа.

Яни, не мога да помогна за капките.

# 55
Момичета,дайте мнение,за себе си питам,но може да е полезно и друг да го прочете...Личната ми изписа капки в носа Тобрамицин,но знаете,че те са под имената Тобрекс и Тобрин,та каква е разликата между тези два вида?Това е единия ми въпрос...Другия е Тобрадекс и Декс Тобрин съдържат кортикостероид-те по-доброто решение ли са от предните два,които споменах?Мисълта ми е кое от всички да си взема...Клоня към Тобрадекс,но искам и вашето мнение.Изписани са ми по антибиограма плюс Аугументин орално.Ама тя писа Тобрамицин и най-вероятно в аптеката ще ми дадат Тобрекс  Thinking

Aко носа не ти е запушен по-добре вземи капки без кортико препарат в тях. Страничните ефекти на кортико препаратите ги виждаме след време.

# 56
  • София
и аз съм за тобрекса. а аугментина ще го пиеш ли?

# 57
и аз съм за тобрекса. а аугментина ще го пиеш ли?

Ами личната каза да го пия,за да изчистим бактерията,защото мога да я предам на всеки,ако не я лекувам,а и сигурно пак съм щяла да се разболея...В чуденка съм!!!Днес не говоря носово,не ми е запушен носа определено и някак не ми се иска да пия АБ като нямам нужда,но ме е страх да не я предам на детето...Страх ме е и после да не се разболея пак(след АБ,ако го пия,де) и да нямам алтернатива за лечение  ooooh!

Тобрекс ще си взема.Благодаря ви за съвета  bouquet

# 58
Яни, какво друго каза ЛЛ?  Дишането как е, гърлото? Ти как се чувстваш? ЛЛ чука ли те по лицето за синузит ? Mr. Green
Иначе за капките каквото и ще вземеш, ще ти свърши работа за сопола, още повече че имаш антибиограма. Аз например два пъти съм си слагала капки с АБ, произволно, без изследване-просто каквото има вкъщи останало от детето и ми е помагало. Веднъж Макситрол, сега имаше Унифлокс.
Дали от унифлокса, или й дойде времето, но хремата ми си замина.
Може да предпочитеш тези, които са без КС, а само с АБ...щом имаш избор, а и антибиограмата го позволява Peace

Да се допълня...за мен е прекалено и орален, и Аб капки. Може, ако положението е доооста зле. Например - детето да е с висока Т, отпаднало, обилна хрема - тогава са ни изписвали орален АБ, плюс правени капки с антибиотик също. Но при теб ми се струва, че не е чак толкова зле положението. не искам да влияя на решението ти, все пак ти си знаеш най-добре...аз само си дрънкам...

# 59
iani87  Аз лично не бих се и замисляла при изолирана бактерия да не пия АБ.
Стафилококовите инфекции са причина за над 80% от гнойните възпалителни процеси в човешкия организъм. А гной в главата никак не е добър вариант. Другото е че, S. epidermidis, S. saprophyticus, S. haemolyticus) са причинители на вътреболнични инфекции, бактериемии, ендокардити. Тоест обикновено се наблюдават абсцеси, пневмоторакс, емпием на плеврата, генерализиране на локалната инфекция до сепсис, тромбози на съдовете, лимфостаза и елефантиаза. Та с две думи, риска да си увредя сърцето за едно АБ - няма как да ми се случи.
За мен при възрастните след прием на АБ имунитета не пада. Поне от личен опит никога не съм се разболявала след като съм пила АБ. За разлика от детето разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт