KARADAYI С КЕНАН И БЕРГЮЗАР – СЕРИАЛЪТ И НОВИНИТЕ ИЗВЪН НЕГО – ТЕМА 71

• 43 926
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
 И аз да кажа наздраве на компанията! Hug Hug Hug Вече съм си у дома, нали знаете, че на пътуването най-хубаво е завръщането  Laughing
Варна и тя като Истанбул изглеждаше бяла и добра от самолета, но утре като се включа в трафика не съм сигурна, че ще се радвам толкова  #2gunfire

Днес си е нашият ден  Heart Eyes Heart Eyes

# 406
Добре дошла Косе! bouquet Hug Аз както винаги все съм закъсняла! Поздравче за всички като за понеделник!

https://www.youtube.com/watch?v=adC-RzoRo7Y&feature=youtu.be

Последна редакция: пн, 04 яну 2016, 23:04 от pipilota65

# 407
Ердал аби. http://vbox7.com/play:222beb7dd1?p=playlist&id=2143931&order=date  От 85 минута нататък.

# 408
Добро утро!

Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Голямо дръвце го играе.  newsm62

# 409
Добро утро на всички!

От архива

25 май 2013

Първа среща с Берг на снимачната площадка на КД

Днес ви припомням писанията ми след срещата с Берг и някои други актьори от КД в Истанбул.

Всички на сета бяха много любезни и приветливи. Бенал, помощничката на  режисьора Джем, е от Македония. Тя е много луда и сама се втурна да се снима с нас. Вика: "Бергюзаааар, и с мен искат да се снимат" и ние я поканихме.  Бахар също сама пожела да се снима с нас. Съжалявам, че не помолихме Тургут, просто си мислихме, да не станем досадни. Сигурна съм, че нямаше да откаже, но  лудницата беше пълна и вълнението голямо.В техническия екип имаше  едно момче, което ни каза, че е завършило преди четири години Техническия университет във Варна. Бергито винаги пристигала на снимачната площадка преди другите, Кенан често закъснявал, понякога и с по три часа, но никой не протестирал, защото всички много го обичали. Кенан и Берг страхотно се забавлявали зад камера, били много добри приятели. Нашата цел беше да видим Берг, но тя предложи да останем да гледаме снимките. Стояхме до девет и половина вечерта, те имаха още доста работа, можехме да останем колкото искаме, но решихме да не нахалстваме, а и с такси в Истанбул толкова късно малко ни достраша. Хората си се забавляват на сета, не ги мислите много. Ей довечера ще го гледаме Махир как краде драматично Ферито, а разбрахме, че докато са снимали сцената в колата Берг се е шегувала с Кенан: "Не ме отвличай, имам мъж.“

Берг е много красива. Висока е, но не като върлина. Не е и кукла Барби, по-скоро има фигура на волейболистка. Наистина е ахугьозлю, прекрасни очи има. Много е слаба в момента, кръстчето й е две педи. Но абсолютно всички актьори са една-две идеи по-слаби от това, което виждаме. Най-несправедлива е камерата към Бахарчето. Когато се насочи към нас не можах да я позная. Може и последните седмици да е отслабнала, но е ефирна като балерина. Сехра също е много красива, повече отколкото на екран, тъкмо излизахме от съда, когато тя влизаше за снимки.
На Тургут му казах, че героят му е отвратителен, но той е страхотен актьор и всички много го обичат. Очите му светнаха, много се зарадва. Много съм щастлива, че успях да му кажа това, защото той заслужава. Аз говорех на английски, защото ми е по-лесно. И той поназнайва английйски, но Берг веднага го попита: "Разбра ли какво каза." И му преведе думите и на турски, за да се убеди, че е разбрал комплимента. Много хубав екип са. И понеже знам, че има много почитатели на Кенан тук да повторя, че всички МНОГО го обичат. За Къванч например казаха, че е надут. Айтен също по цял ден се разхождала с цигарата и си вирила носа. Да отбележа, че всички пушат, непрекъснато цъкат с телефоните и пият чай.

Казах, че Кенан не срещнахме. Той няма снимки нито в съда, нито в махалата. Имал е снимки в сряда в гората. Било много студено, Кенан умрял от студ. После си направили купон. Кенан танцувал зейбек. Аз попитах Бергито, когато приключиха сцените с Тургут : "Това ли беше за днес?" Тя: Не, имаме още много, но Кенан няма да дойде, ако това питате."  Тя явно си знае, че е търсен мъж. Ние обаче бяхме отишли заради нея, макар че аз щях да бъда много щастлива, ако бяхме засекли Кенан и гледали техни сцени, но той вече няма участия в съда, уви. Казаха ни, че достъпът до сета е силно ограничен, дори Кенан настоявал за това, защото лудите фенки се строявали пред оградата на мъжката гимназия и викали: "Кенаааааааан!"

Сега ще разкажа за снимачната площадка.

В петък си мислехме, че няма да имаме шанс да видим Берг, защото стана ясно, че е в Париж с Халит и Али, затова решихме в събота да отидем до съда поне да видим сградата. В този ден там нямаше снимки. Тогава ходихме и до чаената градина и махалата на Махир. Разстоянията до снимачните площадки са огромни. Не знам как издържат тези хора да пътуват всеки ден. Пътувахме два часа, огромни задръствания, чакахме ужасно много, докато се качим на ферибота, за да се прехвърлим в азиатската част. Там са чаената градина и махалата на Махир. Казаха ни, че Берг я води шофьор. Първо се учудих, казах си не може ли да си кара сама, но като видях за какви разстояния става дума, ми се вижда напълно естествено. Ако трябва да тръгнеш в 6 сутринта по-добре, докато пътуваш два часа да си четеш сценария или да поспиш, докато се връщаш капнал от умора. Кенан идвал с неговата си кола. Много обичал да си я кара. Махалата на Махир, когато не е подготвена за снимки прилича на град на призраците. Жива душа няма, освен един пазач и едно куче. Вратите на къщите зеят отворени, вътре прах, мръсотия и мизерия. Учудихме се, колко различно изглежда всичко на екрана. Реквизита е прибран в чували, явно всичко се носи и слага всеки път в деня на снимките. На закачалката в дома на Махир стояха дрехите, които познаваме от сериала. Запомнила съм шареното палтенце на Сонгюл. В неделя Дари сложи в инстаграм профила Karadayilovers снимка на сградата на съда. Бахарчето следи този профил и написа: „Пред сградата ли сте?“ Тя отговори: „Не, бяхме тук вчера.“ Нямахме намерение да ходим отново, защото ни бяха казали, че снимки има, но Берг не е там. После изведнъж нещата се обърнаха, разбра се, че все пак се е прибрала от Париж сутринта и е отишла на следобедните снимки. Хората от екипа трябва да са непрекъснато на разположение. В събота следобед получиха есемес „Утре първи екип снимки в махалата на Махир от пет часа, втори екип в съда. Тръгване еди кога си.“ Така, вече е неделя, разбрали сме, че Бергита е в съда и ние хукваме естествено. Пристигаме. Дворът е пълен с коли на продукцията и каравани, където актьорите се обличат, гримират, правят им прически. Аз си мислех, че има гримьорни вътре в съда, но явно не е така. Седнахме на пейките в двора. Берг беше вътре, предполагам, че в този момент вървяха нейни снимки с Бахар, защото Тургут излезе от сградата. Умит бей кръстосваше, облечен в костюм в двора. Тургут отиде до караваната, седна на един пластмасов стол, запали цигара и започна да си чете сценария. Чакаме, чакаме, мноооого чакаме. В един момент от сградата излиза Берг и тръгва към караваните, пред които седи Тургут. Веднага ни дадоха знак с ръка да отидем. Отидохме. Тя вече беше предупредена за нас, по специално за Дари. Нашият човек й беше казал, че е идвала вчера й е оставила подарък за нея и Али. Той обаче ги беше оставила в дома си, защото и той първоначално си мислеше, че няма да бъде на снимките. Берг му казала да позвъни на Дари и да я извика да дойде. Вече сме пред Берг и Тургут. Какво сме говорили ми се губи. Берг веднага започна да разправя на хората наоколо, че Дари й е голяма почитателка, ходила е и до Братислава да я види. Всички са много любезни и ни се радват. Бергито пита Дари на колко е години. „На 15“ . Бергито: „Аййй, ама как така, как са те пуснали родителите ти, много е опасно, внимавай.“ Пред караваната сме, заедно с Тургут и Берг. Двамата седят на пластмасови столчета и на нас ни донесоха два плюс чай естествено. Седим до тях, а те започнаха да си четат наглас сценария за сцените между двамата, които предстоят. Сухи тренировки. И двамата пушат и четат. Накрая Берг възкликва: „Еййй много е гаден този Тургут“ Всички се смеем. Тогава му казах на Тургут, че героят му е лош, но зрителите оценяват колко добре се справя с ролята си той. Писах вече, че много се зарадва, лицето му светна. Има много добродушно излъчване, много добри сини очи. Как ги прави тия физионмии ала Тургут, той си знае. В този момент към нас се стрелва Бахарчето, ухилена. Веднага казаха кои сме, що сме. И тя много се зарадва. Тръгна да ни прегръща. Дарито, милото разтреперано се изправя да я прегърне, бутна пластмасовото столче с чайовете, което играеше ролята на масичка, всичко се изля върху телефона на Берг. Ужас. Тя вика: „ Успокой се, недей да трепериш, ние сме нормални хора.  Хайде, влизаме за снимки, искате ли да останете да гледате, докато снимаме.“ Реторичен въпрос, бих казала. Тръгваме, влизаме в съда, докато се качваме по стълбите Берг ни предупреждава, че е забранено да се снима и трябва да пазим тишина. Обяснява ни, че това е много стара и престижна гимназия. Трябва да кажа, че отвътре и съдът, както и махалата на Махир изглежда много по-неугледно и семпло от това, което виждаме на екран. Качваме се на първия етаж. Там в коридора са режиьорът Джем Карджъ и помощничката му Беналче. Веднага ни представят. Всички реагират отново с радост, никаква досада или пренебрежение. Пак изниква от нищото някакъв човек с поднос чайове. Като им казаха, че сме от България, Беналче отвърна, че тя е от Македония, разбира и говори български / техния си български/. Веднага се сетиха, че наблизо има човек от екипа, който е завършил Техническия университет във Варна преди четири години. Извикаха го. И с него разменихме няколко думи. Джем Карджъ няма да кажеш, че е режисьор и дирижира нещата на снимачната площадка. Усмихнат, с детско излъчване, накичен с обици, облечен с къси гащи, тениска и джапанки. Беналчето и тя така. Тези хора със сигурност знаят, че работят за сериал, който има ужасно много почитатели и прави страхотен рейтинг, но с цялото си отношение, с атмосферата на работа, с взаимоотношенията между тях, сякаш тиказват: „Аз съм дошъл на работа, както са го направили тази сутрин лекарите, учителите, инженерите, всички хора по света.“ За тях това е наистина един обикновен работен ден. Нищо не те кара да си мислиш: „Божеее, тук се снима една велика продукция, някакви звезди щъкат важно важно напред-назад.“ Снима се сцена между Фериде и Тургут в неговия кабинет. На десет метра от вратата на кабинета има два монитора, пред които са режисьорът и Беналчето. Ние седнахме до тях. Имаше още трима-четирима души. Тургут през цялото време си беше в кабинета, вътре са камерите и операторите разбира се. Берг беше при нас. Тя трябваше да почука на вратата на кабинета, влиза и започват сцената. И сега най-големият шок за мен. Винаги съм смятала, че на актьорите им трябва време, спокойствие да се конценрират, да влязат в образ, никой да не им пречи, че да не им изкочат репликите от главата. Какво стана всъщност. Бергита е едно голямо дете. Не може да стои на едно място, криви се, прави муцунки, цък телефона: „Али как е, събуди ли се. Добре.“ Затваря. Хоп, сваля чехлите, обува високите токове, скок пред вратата на Тургут, веднага си променя физионимията, чука, влиза и се започва. Излиза. Сваля токове, слага чехлите, идва при режисьора и Беналчето и автоматично минава на друга вълна. Започва лаф моабет. Всички обсъждаха клюката на деня- Мерием / Хюрем от Великолепният век/ зарязала продукцията и си заминала за Германия. Никой не можел да я открие. Ама вярно ли, как така, откачила ли е. Хоп. Пак трябва да влиза в кабинета на Тургут. Айде, след малко ще го дообсъдим. Пак слага токовете. Скок. Пред вратата на Тургут. Тотална промяна на физиономията. Дъра-бъра с Тургут в кабинета. Излиза. Точно пред вратата имаше една маса със стара пишеща машина. Почна да чатка на нея, след малко си пее нещо, пак при режисьора и другите и сега какво ще правят във „Великолепният век“? Не разбрах как при всимко това само веднъж прекъснаха, заради забравена реплика. Имаше и един път, в който Берг и Тургут започнаха да се смеят, а всъщност трябваше да бъдат сериозни. При всички други случаи поводите за нов дубъл бяха или не почука достатъчно силно на врата, затвори я по-силно, кажи го малко по-ядосано, трябва да изглеждаш по-изненадан. Но режисьорът се намесваше изключително малко. По едно време даже слушаше в слушалката само с едното ухо, другата му ръка беше заета с телефона, да си разглежда снимките. Сцените се повтаряха няколко пъти и заради необходимостта да се заснемат от  различни ъгли. Не знам. Може би, когато има по-драматични моменти, нещата са по-различни, но тука си беше купон. Приключиха тази сцена, аз попитах Берг дали това е всичко за днес, тя каза: „Оооо, не, цяла нощ ще снимаме.“ Угасиха мониторите, излязоха навън за почивка. Ние също излязохме с екипа. Точно в този момент от караваната към входа на съда се зададе Сехра. Страхотно изглеждаше, бяха я гримирали, нагласили. Вече се беше стъмнило. Направихме си снимка с Берг, Беналчето и тя се присламчи. Благодарихме им. Тургут някъде се изгуби, ако бяхме ги помолили сигурно щяха да го извикат да се снима с нас, но ние не искахме да молим за нищо повече, за да не изглеждаме прекалено нахални. Тръгнахме към изхода и Бахарчето хукна след нас, сама предложи да се снимаме. Това е в общи линии, беше си незабравимо преживяване. Ако нещо друга се сетя, ще пиша допълнително.

Забравих нещо за Кенан. Вие сигурно знаете, той го беше казал и в едно интервю. Страда от диабет, този вид, при който имаш ниска кръвна захар и ни казаха, че когато не яде дълго време, изглежда много изтощен и отпаднал. Но храната пък му действа като спанак на Попай моряка. Става неудържим. Затова за него винаги има приготвена много храна, винаги му носели огромни порции и все едно и също- задължително кюфтета, а колата му била пълна със сладки неща.

Реплика от публиката  Joy

Цитат
За Тургут - добре си му казала. Ама нали на Бергита не си й казала, че след последните подвизи на Феридето, смятаме героинята й за оФцЪ  

Неееее! То ще се поправи момичето, ще видите.  

И да знаете, че всичко е истинско. Може и да поудължат технически някоя целувка, но няма как да стане, ако наистина не се целунат. За първата целувка ни каза нашият човек, че Кенан е бил по-притеснен, може би защото Берг е женена и той познава Халит. Почнал да се суети, ама оттук не може ли да я целуна, или пък оттам да го направя. Бергита като видяла, че нещата отиват към снимки до по първи петли, взела нещата в свои ръце, и го целунала както си трябва. Всички почнали да ръкопляскат. За страстната нощ не сме питали директно: "Айде бе хора, какво стана с кекса!", но вътрешните източници съобщиха, че Ферито вече е Фериде КАРА, каквото и да означава това.

Joy Joy Joy

Големи шматки сме били.  Ама хубави емоции си бяха.

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 09:56 от varna_2

# 410
varna_2 , Hug  newsm51

Чок тешекюр, че ни припомни тази среща.

Много увлекателно разказваш и аз се почувствах сякаш бях с вас.  Grinning

Завиждам ви благородно за тази емоция. Hug

# 411
Привет на всички Hug Hug Hug

Пипи  Hug страхотно видео  bouquet много хубаво, че феновете все още се вълнуват от Махир и Фериде, въпреки, че сериала свърши. Онзи ден и Галка беше споделила една нова красота от Джулито  Heart Eyes

И аз благодаря на Варничка  bouquet развълнувах сe  докато ги чета, пък тогава какви емоции бяха  Heart Eyes Heart Eyes

Joy Joy Joy Ами то комедията му е в кръвта на този актьор ( така и не му запомних името) какъв достолепен авукат го играеше в КД, пък ние пак се заливахме от смях с него  hahaha

# 412

Култувата му сцена беше като "припикваше" в каракола, докато Махир снемаше показанията на един льольо.  Joy Joy Joy

# 413
  • София
Здравейте!
Честита Нова Година на всички!Пожелавам ви много здрава и мирна,изпълнена с много любов и щастие година!
 Големи новини има.......другият сезон ще се гледат доста неща.
 Кенан си го представям като някой от тайните служби или като търговец на акции-със сигурност ще е съвременна история в по модерен свят!

# 414

Снимка от подготовката на фотосесията

Тук ще откриете видео от заснемането на сесията

http://www.mediacatonline.com/yilin-reklam-yildiziyla-guzelligin-evrimi/

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 13:57 от varna_2

# 415

Снимка от подготовката на фотосесията

Тук ще откриете видео от заснемането на сесията

http://www.mediacatonline.com/yilin-reklam-yildiziyla-guzelligin-evrimi/

Ех, че хубава - сладуша  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Ама и се смях на японския образ с онова кармазъ червило и устни свити като кокошо дупе Laughing Laughing Laughing предполгам, че това е бил най-сложния образ - да накарат Берг да стои нацупена. Това слънчево момиче  Heart Eyes не спира да ръкомаха, а там където може и да дърдори  Heart Eyes Heart Eyes
Много ми хареса.  Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

ПП. Искам да го сложа в архива, заедно със снимките, но не съм сигурна, че видеото в този му вариант ще стане... търсим го из Ф или ютуб Лютфен, помагайте Praynig Praynig Praynig

# 416
Привет на всички!

Косенце, добре дошла! Hug
Разкажи някоя  случка от твоето пътешествие и всичко, което би искала да споделиш!Ще ми бъде много интересно да прочета!

Варна, благодаря за спомените от архива!  bouquet

Чакам с нетърпение да излезе цялата фотосесия!
Нещо неправено от нея досега! Браво за идеята на когото е!
В началото, като пуснаха първата снимка много далечно и измислено ми се видя,
но всяка нова фотография е още по-хубава от предишната видяна.
Страхотни черти има Берг, към каквото да са посегнали е станало!  

Усмихнат и топъл вторник на всички! Hug Heart Eyes

# 417
И краткото интервю с Берг

В кой период женската красота е  изразена по най-хубав начин?

Истината е, че във всеки период разбирането за красота е различно, но тъй като, според мен, красотата означава елегантност, изисканост, рафинираност, затова бих посочила периода от 20-те до 40-те години на 20-ти век. Ако се замисли човек, жената винаги си е една и съща. Променя се само обвивката. И условията. В хода на историята жената е непрекъснато изпълнена с притеснения за това как изглежда, погълната е от задълженията си и се старае да ги изпълнява безупречно, стреми се да е на висота в  различните си социални роли. Сега си я представете освободена от всичко това. Ако погледнем на жената, както гледаме на морето или небето, може би тогава ще забележим истински нейната несравнима красота. Вероятно тогава духът се чувства напълно свободен. А красотата на един свободен дух не може да бъде засенчена нито от обстоятелствата, нито от хората. Когато говорим за красота, първото, което ми идва наум, са неподправена усмивка и сърдечност, искрена спонтанност. Мисля, че няма нещо, което да не може да постигне една жена, в чиито очи има усмивка, която е уверена в себе си и  е искрена и непосредствена.

За много жени стремежът да бъдат красиви се превръща в кошмар. Говорим за проблеми като анорексия, булимия, депресии...Сега стана модерно известни личности да пускат в социалните мрежи необработени снимки и това като че ли направи жените по-спокойни. Какво трябва да  направим, за да не се превръща стремежът да изглеждаме добре в проблем?

В последно време не използвам социалните мрежи, но когато го правех, дори снимките, които бяха с хаштаг nofilter, ми се струваха далеч от това, на което човек може да каже естествена, необработена снимка. В това да отбележиш, че снимката ти не е пипана, пак има стремеж да се покажеш, всички да разберат. Ако се държиш естествено, нямаш проблем с това да се снимаш какъвто си, не държиш да информираш специално хората, че си пуснал необработена снимка, да го отбележиш като нещо извънредно. Така че по темата за красотата още не сме напълно в мир със себе си. При жените, които имат самочувствие, уверени са и вярват в себе си, стремежът към красота не се превръща в патология. Предполагам, че човек може да се спаси от изпадане в крайности като се опознае по-добре , вярва в себе си, обича се такъв, какъвто е, с грешките и успехите си.

В рекламните кампании фирмите много наблягат да това, че продуктите им са в състояние да променят живота ни. Успяват ли, според вас, наистина да променят нещо?

Мисля, че търговските марки са обърнати много повече към бъдещето и имат по-реалистичен поглед за нещата. Фирмите правят  наистина много проучвания за това от какво се нуждаят жените преди да предложат продуктите си на своите клиенти. Като лице на търговска марка се опитвам да накарам младите момичета да повярват, че да бъдеш естествен е първото златно правило на красотата. И  в този смисъл за мен е важно да давам добър пример.

Какво е важно за Вас, за да станете лице на определена марка?

Когато участвам във филмов проект е важно да повярвам в образа, който трябва да пресъздам. И в рекламите има такъв момент, да повярваш на идеята. Затова не бих станала лице на продукти, които самата аз не харесвам или не бих употребявала.

По какво се различава снимането на реклама от филм?

Работата върху реклама на продукти за коса е наистина доста трудна. Трябва да се работи прецизно и пред камерата, и зад кадър. Правят се много дубли. Режисьорът обикновено разчита на импровизации от моя страна, работи  с голям ентусиазъм, повтаряме многократно снимките, само за да стане по-добре. Ако наистина всичко е изпипано както трябва, тридневните снимки на една реклама са много по-трудни от снимките в сериал, въпреки интензивното темпо, с което пък се работи там.

През последната година има ли реклама, която много да Ви е харесала?

Харесвам рекламата на GoPro.  В нея участват хора, които наистина използват продукта и са включили кадри, направени от самите тях с дигиталната камера, която рекламират. Такъв е замисълът. Може  и да са подставени лица, но щом аз дори я намирам за правдоподобна и истинска, значи е сполучлива реклама.

Няма да е преувеличено, ако кажем, че сме в период, в който дизи сектора бере душа. Страшно много продукции падат от ефир. Какво ни чака занапред според Вас?

Много е жалко, че положението е толкова оплетено. Мисля, че имам добра интуиция, добър усет за нещата, когато прочета един сценарий мога да предположа как ще се възприеме от публиката, но в последно време и аз взех да се обърквам и изненадвам. Изглежда, че дизи сектора преминава през доста изтощителен и тежък период. Това е тъжно. Притеснена съм.

Да Ви очакваме ли с нов проект?

Отделила съм тази година, за да си почина, да обърна повече внимание на себе си. Сега съм господар на времето си. Използвам този период за натрупване и работа върху себе си, което би ме направило по продуктивна във всеки смисъл на думата и като човек, и като актриса. Това ми душевно състояние е причината сега времето ми да е посветено на по-творчески неща.

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 08:23 от varna_2

# 418

Берг е ходила вчера да гледа "Делибал"

.........................

Снимки, извадени от видеото

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 18:23 от varna_2

# 419
Айййй, Варничка,   Hug Hug Hug страхотно ти е аватарчето  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Благодаря за превода на интервюто и снимките.  bouquet bouquet

Скътавам ги веднагически.  Party Party Party

Общи условия

Активация на акаунт