Искам да преодолея страха си!

• 1 695
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте, аз съм момиче на 24години. Бих казала, че съм щастлив човек. Имам семейство, завърших успешно образованието си, сега съм и в процес на търсене на работа.
3 месеца ми лекуваха един фарингит, и така до преди 15-тина дни, когато
една вечер както си стоях и се задушавах. Тогава ме обвзе страшна
паника, мислех че умирам. Ходих на другият ден на лекар, каза ми че
нямало нищо на нервна почва е. Изписа ми леки успокоителни. Задушаването
ми мина, но от тогава та до ден днешен, имам ужасен страх от смъртта.
Когато има някои около мен се чувствам много добре, но остана ли сама / а
то е неизбежно да не се случи/ и цялата ме обливат студени тръпки,
усещам много силен страх от това да не ми се случи пак така и да няма
никой на около да ми помогне. Знам, че страхът ми е неоснователен,
осъзнавам че това е нормална част от живота и рано или късно ще се
случи, но не мога да живея така с този страх всеки ден. Убийствено е.
Осъзнавам, че е безсмислен този страх, но нямам идея как да се справя с
него. Ще се радвам да получа някакво мнение. Не мога да споделя с
близките ми, защото не искам да ме помислят за луда, защото не съм Simple Smile
П.С.Консултирах се с  психолог, единственото което ми каза е че виртуалната психологическа помощ няма как да е ефективна в моят случай, осъзнавам че това ще е най - доброто решение, но аз за момента няма как да си позволя да посетя психолог, поне като гледах цените около 20лв. на час, а със сигурност няма да мине с едно ходене само  newsm78 Знам, че всичко си е в моето съзнание, но защо съм толкова безсилна пред него  Cry

# 1
  • София
Здравейте,
Оплакванията и страданията, които имате изглеждат като паник-атаки, които лесно могат да бъдат преодолени в работата с психотерапевт.
Бих казала, че смъртта е нещо, което имайки предвид възрастта ви ще се случи по-скоро късно, от колкото скоро Simple Smile Друго, което си мисля е, че е важно какво правим  и какво е „затворено“ между раждането и смъртта, доволни ли сме от себе си и от постигнатото от нас или има области, в които „ни стяга чепикът“...
Това, което мога да ви посъветвам е да намерите областите, в които се чувствате неудовлетворена и да помислите как да го преодолеете. Това обаче звучи като „дългосрочна“ програма.
Краткосрочната ви задача, е да намерите начин адекватно и на място да изразявате негативните си емоции, така че да не ви заливат на възможно най-неподходящото място и под формата на паник атаки. Това на наш език означава да не „капсулирате“ защото това нагнетява емоционалната енергия, без да има възможност за отприщване, а да „вентилирате“ емоциите си .
Даниела Тахирова- психотерапевт

Общи условия

Активация на акаунт