Зимни намаления 2015/2016

• 152 534
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia

Задължени са. Бях си извадила чл.от закона, когато връщах машата, ако ми се дърпат. По спомен нямат право да те питат или по-скоро не си длъжен дори да даваш обяснение за причината. Стори ми се доста европейско и го помня. Ще се опитам да го намеря /ако не са го променили де^

Това важи само за онлайн покупки. Коментирали сме го подробно в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=753280.0;topicrefid=19

# 136
Няма нищо такова в закона, гаранция. Peace Всичко зависи от коректността и благоразположението на конкретния търговец / магазин.

Търсих, но е променен и това, което намерих урежда въпроса за поръчките от разстояние и извън търговските обекти. А именно чл. 50.  Включително че търговеца е длъжен да възстанови сумата по начина, по който първоначално потребителя е закупил (стига да няма допълнителти разходи за потребителя). Сега остава да намеря и текста за покупки на място. Дори по тв са го казвали. Сори за офтопика, но все пак е част от пазаруването ни  Peace

# 137
Мда, извинета за офтопик-а

# 138
  • София
Не знам как е уредено законово, но не вярвам да могат да ти откажат замяна. Звучи ми нелепо. Купувам нещо на мъжа ми, примерно, и му е малко/голямо и не мога дори да го сменя? Че дори и на пазара всичко може да се замени поне.

# 139
Не знам как е уредено законово, но не вярвам да могат да ти откажат замяна. Звучи ми нелепо. Купувам нещо на мъжа ми, примерно, и му е малко/голямо и не мога дори да го сменя? Че дори и на пазара всичко може да се замени поне.

На мен също много пъти са ми заменяли стоки (включително техника), но както и други са споменали в темата, това зависи изцяло от политиката на магазина и не е законово регламентирано. Peace

В Humanic, например, можеш да върнеш или замениш чифт обувки в рамките на цял месец от датата на покупката, стига да не е носен, разбира се. Peace

# 140
.

Последна редакция: пн, 28 дек 2015, 18:58 от Ирене

# 141
До седем дни след покупката тя може да бъде върната. Ако е купена онлайн срока за връщане е 14дни.

# 142
Да се включа и аз с въпрос: На 24 си купих телефон от Технополис и до днес не съм го ползвала, докато не отидох в Мтел да ми отрежат картата. Видях, че имам нещо като изгорял пиксел (една малка точица на екрана) и въпроса ми е дали Технополис ще ми замени телефона или ще го поправи? Би ли имало някакъв проблем?
[/quot

Ще го вземат за ремонт Wink

# 143
  • София
Зависи от политиката на самия магазин! Преди време си бях купила телефон от м-тел, оказа се с проблем, тогава ми казаха,че в рамките на седмица от покупката не го ремонтират, а направо го заменят! Много очарована останах от тях тогава!
Попитай в магазина директно! И то по съвет - управителя на филиала директно, а не момичето на информация Wink

# 144
  • София
До седем дни след покупката тя може да бъде върната. Ако е купена онлайн срока за връщане е 14дни.

Миналата година апарат закупен от тях,използван за първи път след няколко дни и дал веднага дефект директно го препратиха към фирмен сервиз за рекламация.Затова гледам повече от тях да не купувам мобилни апарати.

# 145
Много зависи от управителя. Тхнополис имат кофти политика за връщане, но чух, че на Зора било още по зле. Нямам личен опит слава богу.

# 146
И аз се отказвам от ваучера в Бершка, нищо не ми харесва там,  Embarassed  ако има някой желаещ да го вземе , нека ми пише на лично. Продавам го за стойността му (100 лв.)  Blush
Много ми е чудно кой ще си купи ваучер за 100лв. от теб, като може да отиде до магазина и да похарчи същите тези 100лв.... newsm78
Нали номерът е ти да се оттървеш от ваучера и да вземеш пари кеш, а другият, като те оттърве от него, все пак да е на далавера като го плати по-евтино.... нали ти си на зор, защо не го продадеш за по-малко?
Наистина се чудя, не се заяждам  newsm78

Иначе преди 2 год. взех телефон от Глобул, който още с включването не работеше и отказаха да ми го заменят, пратиха го на сервиз.... и жалби писах, и какво ли не, нищо не стана. Много грозно впечатление ми направиха, голяма компания, а с долна политика.  ooooh!

# 147
Да се включа и аз с въпрос: На 24 си купих телефон от Технополис и до днес не съм го ползвала, докато не отидох в Мтел да ми отрежат картата. Видях, че имам нещо като изгорял пиксел (една малка точица на екрана) и въпроса ми е дали Технополис ще ми замени телефона или ще го поправи? Би ли имало някакъв проблем?

зависи и дали производителят смята този пиксел за проблем
примерно при Сони до 2 изгорели пиксела се смята, че е нормално Rolling Eyes

# 148
Весела Коледа!
Да попитам в Зара в парадайз,  дали да останали обувки за малки момченца? Ако някой вчера е обърнал внимание, благодаря  bouquet

# 149
Звънях в Петек - няма да има намаления.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт