Забременели след инвитро - тема 17

• 42 928
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Цяла бременност пих комбинирани витамини. И аз, и бебето качвахме в норма. Сега продължавам с приема на витамини заради кърменето, на бебето също давам вит. Д.  Stop

# 721
Ами щом са ти казали докторите.... Имах предвид, че не бива да си купуваме на своя глава комбинирани витамини и да експериментираме.

# 722
  • България
А тези изследвания на Б12 и вид Д от клиниката ли ви ги назначават или сами си ги пускате?  На мен нищо не са ми казали да изследвам!
 Карат ме редовно да пия комбинирани витамини, ама и аз малко ги "забравям" често  Wink  Слагам веднъж месечно б12 -1000мг.  И другите са за тромбофилията - фраксипарин + аспирин протект (редувам ги през ден) Друго не приемам. Чудя се сега за този вит Д да пускам ли  newsm78
С предишната бременност нищо не съм приемала след ФК, като изключим накрая малко допълнително желязо!

# 723
ирен22 Д-р Сигридов ми ги назначи, а проследяващия лекар по ЖК ми каза, че са изключително важни. Резултатите излизат след няколко дни в София, а в провинцията сигурно ще отнеме повечко време. Без изследвания до сега са ми предписвали само фолиева киселина и стандартните лекарства за задържане покрай процедурата ин-витро. Сигридов се изказа много неласкаво за лекарите, които си позволяват да предписват "на килограм" лекарства и витамини. Освен за витамин Б12 и Витамин Д, ми пусна изследване на хормона на щитовидната жлеза, общ белтък, албумин, ПКК с диференц. броене, желязо и ЖСК, както и C-реактивен протеин. Сега по ЗК ще пускам изследвания за пълна кръвна картина, които ще са ми втори поред от началото на бременността.

# 724
Аира аз имах хематом с подобни размери в 9 седмица и продължих да кървя до 11 горе долу.тогава започнах да пия прогестерон и но шпа, тях ги пих до края на 12 сед. Повечко почивка, но не пълно лежане да не стане тромб.

Да е жив и здрав Теодор ! Много щастие на любящите родители Simple Smile !
Благодаря за отговора. Добре че кървенето спря и ми е малко по-спокойно. В болницата ми биха Прегнил, а някъде четох че влияел на резултата на БХС. А във вторник съм при Михова на ранен скрининг

# 725
  • България
Да тези стандартните кръв, урина и МБ и аз ще ги пускам за втори път, но други не съм пускала.
aira 27, хубаво, че е спряло кървенето!

# 726
Колко пъти се прави БХС, при всяка ФМ ли?

# 727
  • София
Момичета, може ли да споделите какво пиете при нисък белтък, онзи ден Сигридов каза че е нисък и ще ми изпише добавки но така се беше въодешевил да ми обяснява че когато имам контракции не трябва да пия нищо че забрави.

# 728
  • На остров
Аира стискам палци да спре окончателно и всичко да е наред.
При мен нищо не назначиха, аз на своя глава си пих прогестерон и но шпа. Щом от болницата са ти сложили прегнила, значи са го преценили.

За витамините и омегите, ако са качествени мисля само помагат.
Едно време преди 18 г като бях бременна съм пила мултивитамини за бременни, без да правя задълбочено изследване на марки и производители като сега. Качих 11 кг, и родих 3850, 52 см. момче, съвсем нормални размери. Синът ми никога не е бил с наднормено тегло и т.н. , по скоро е слаб.

# 729
  • България
Maksy, в какъв смисъл нищо да не се пие при контракции - лекарства ли?

# 730
  • София
Maksy, в какъв смисъл нищо да не се пие при контракции - лекарства ли?

Да лекарства, аз пия магнезии и папаверин нооо според доктора само съм си тровила децата.

# 731
Еее пак ли... предлагам да наложим вето на изказванията на Сигридов  ooooh!

# 732
Моме, сигурно е сорбифер  newsm78
Сорбифер разбира се. Телефонът ми пише каквото си иска  Laughing

Колко пъти се прави БХС, при всяка ФМ ли?
Само при първата.

И аз не съм фен на синтетични витамини и магнезий без нужда. Какво като е зима, има си предостатъчно плодове и зеленчуци. Домати и краставици много ясно, че няма да се ядат сега, но си има достатъчно разнообразие на сезонни.

# 733
здравейте, искам да попитам момичетата, които се следят в Надежда по ЖК - как стои въпросът с издаване на болничния? Записала съм първи преглед по ЖК за след 10 дни. Могат ли да ми издадат веднага болничен от следващия ден на прегледа? Дотогава ще гледам да скалъпя положението с болнични от личния лекар, но ме интересува има ли проблем с издаването на болничен от болницата, чака ли се за него, кой се занимава с издаването на болничните? Питам, понеже знам каква е лудница за записване на часове, чакане за прегледи и се чудя дали не е същото и за издаването на болнични   Rolling Eyes

# 734
  • Варна
Еее пак ли... предлагам да наложим вето на изказванията на Сигридов  ooooh!
  Laughing Нали? Аз откога го предлагам, ама... Добре че след 10 дена раждам. Да му мислят другите, дето идват след нас и има да четат как си тровят децата и с какви увреждания може да ги родят...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт