По-бърз растеж на косата - тема 4

• 90 737
  • 720
  •   1
Отговори
# 135
И аз пия бирена мая. Ама когато се сетя.
Не знаех, че помага за растеж на косата. Мислех, че е за прочистване на кръвта (каквото и да значи това). В моя случай няколко пъпки по лицето ме стреснаха.

# 136
ами то са си витамини все, но викам тоя път да взема б.мая, че уж са от естествен източник, а не синтетика, а и моята е обогатена с Б12, а аз не хапвам много месо, та са ми в полза и за това. Но не мога да разбера защо в БГ етикетите са така различни от западните? ще кажеш, че ние сме полухора
няма значение де, то това да ни е проблема, ще си зобам по 6 таблети пък видиш ли избухна с грива напролет  Mr. Green

# 137
Аз ползвам един шампоан а Клоран с хинин и съм много доволна. Пръскам и с хининова вода като се сетя.

# 138
А какво общо има яденето на месо с бирената мая?
Инак и аз знам, че това са само витамини и то най-вече от Б групата.

Не знам, хора, ама за да избухнеш с грива си трябва основно онази миризлива гадост "мас и газ".

Клоран са скъпи шампоанчета. Казват добри. Хининът присъства във всяка уважаваща себе си маска. Едно време в аптеките май се продаваше едно аналгин хинин. Но сега го няма

# 139
  • Стара Загора
Благодаря Жана , при мен и генът си казва думата , но аз не спирам да се пробвам. Маската която ще правя е : 100 мл газ се слагат в бурканче , добавя се една глава чесън почистена и счукана . Престоява 24 часа и след това се мажат само корените . найлон , кърпа и престой в необитаема стая 1-1.30 мин  Laughing  . Измиване - първо с жълтък и след това шампоан и подобаващата козметика . първия път парело , ако скалпа и раздразнен, но да се изтърпяло 40-50 мин.  Прави се първоначално веднъж на 10 дни / по- често изсушавало косъма/ след това веднъж месечно . Косата миришела леко при навлажняване първите 2 дни . след това - не вероятно газта убивала този мирис. Така ли е, ще кажа след утрешния ден . Hug  

iatcka, направи ли маската, как се отрази, повтори ли?
Тази седмица съм на маслена маска- масло от ему и баобаб в корени, арганово и авокадо по дължините. Маската с газ все я отлагам, ама ще дойде и нейния ред  Wink

Да, направих я . Дори сега съм намазана за втори път . Казаха през не по-малко от 10 дни , защото маската пресушава. Странното / а и хубаво/ е че целия апартамент понамирисва на газ , но не и на чесън . Същото е и с косата ми - никаква миризма на чесън . След измиване мажа една по-ароматна маска , и косата мирише най- много до втория ден . След това не се усеща нито при намокряне , нито при изпотяване . Първия и втория ден усещах дискомфорт в скалпа -вероятно съм го поизгорила, но и това казаха , че е нормално , за това стоя не повече от 1.30 мин . Дали има ефект не мога да кажа от два пъти , пък и правя и други неща - инициалист на керастаз , витаслим бюти и т.н. , но засега мисля да я правя , ще започна вече веднъж месечно , през другото време - бадемово, рициново и др. купешки маски както обикновено . Дано мръдне малко . 

# 140
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте. Искам да ви питам някой има ли впечатления от шампоана и серума на Кройтерхоф? Преди време съм го ползвала, но честно казано не помня дали ми е помогнал.
Иначе по темата: ползвам стимуланта на Икаров, рициново, кокосово, какаово и бадемово масло и зехтин. Също и хининова вода, когато се сетя и спрея на Себорал форте.

# 141
  • Варна
Привет на всички,желаещи да имат дълги и красиви коси.
Присъединявам се към групата.След като години наред  фризьорката ми изтъняваше косата с филажна ножица-резулатат е плачевен.Накъсани изтънени и цъфнали краища,без никаква плъност и форма  на косата.Наред с това години наред боядисване с най-светлите тонове на русото....Като начало смених фризьора  и потъмних корена в по-тъмна гама.Сега обаче здраво изрязване ми предстои ,докато се възтанови и  уплътни косата .Пия добавки,правя дарсонвал на косата за стимулиране кръвообращението .
Два пъти си направих маската с тривитаминола и чета споделеното от вас.Решена съм да си оправя косата и да не допускам повече да е в сегашното състояние.Благодаря на всички ,които участват в темата за съветите,научих доста неща момичета от вас  bouquet

# 142
Здравейте!  Hug
Присъединявам се към групата, за да обменяме опит и идеи. Косата ми е средно дълга, черна, права. Преди 3 години си правих доста маски и имаше страхотен ефект, но спрях. Преди 6 месеца поднових, а от три месеца съм спряла употребата на маша и преса. Предимно ползвам масла-бадемово, рициново, на Икаров и тривитаминол.

# 143
Използвала съм шампоана на Klorane с хинин и с него спрях ужасният косопад, следствие на бременност и кърмене.
Исках да питам за хининовата вода...не пречи ли на боята? И как точно се употребява?
След 3 седмично третиране с бадемово масло, смея да кажа, че косата ми изглежда доста по-добре - по-жива, лъскава. Но все още не съм открила как да не изтънява много в краищата и да не окъсва...
П.С. Радвам се за всички, които можете да не използвате сешоар, преса или маша, но моята коса е тотално никаква без оформяне и ми е невъзможно да не ги използвам.

# 144
  • Варна
Здравейте,искам да ви попитам някой ползвал ли е Тричуп маслото,как се нанася и има ли ефект? Благодаря

# 145
Аз съм най-доволна от Хининовата вода и редовното посещение при фризьора за почистване на цъфтежите. От тези две неща косата ми определено започна да расте по-бързо.
Януари месец миналата година я бях постригала до рамената, Юни месец беше до кръста ми.

На всеки му влияят различни неща, разбира се  Simple Smile

# 146
Здравейте,искам да ви попитам някой ползвал ли е Тричуп маслото,как се нанася и има ли ефект? Благодаря
Аз съм го използвала, ефект не видях  Wink Нанасях го като маслена маска- първо в корените, после по дължините, смесвала съм го и с масла, и с кисело мляко, жълтъци и мед, самодива не станах  Mr. Green Laughing

Мама Анна, това което го пишеш, хич не мога да го повярвам  Peace
Да порасне косата над 10 см за 5-6 месеца, просто няма как  Confused

# 147
  • Sofia, Bulgaria
Аз също не видях ефект от Тричуп ойл. Даже мисля, че ми изсуши косата, но не съм сигурна дали е от него. Както и да ефект от него нямаше никакъв, а и като миризма направо ...  Sick
От хининовата вода бях много доволна преди когато я ползвах редовно. Сега пак я почвам сериозно. Може да се редува и със серума на Себорал форте, той също е много добър, според мен.
Аз си взех шампоана и серума на Кройтерхоф и след известно време ще споделя има ли полза от тях.

# 148
Хининовата и при мен дава добър резултат, но малко и ми изсушава косата.Нощен ястреб, кой е серумът на Себорал форте?

# 149
  • Sofia, Bulgaria
Мери Ето това е спреят http://apteka.framar.bg/30040783/%D1%81%D0%B5%D0%B1%D0%BE%D1%80% … 150-%D0%BC%D0%BB-
Аз го редувам с хининовата вода.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт