Режимите на Ипократис - тема 15

• 119 469
  • 775
  •   1
Отговори
# 345
Хайде и аз в Ипократисовите редици Simple Smile

Нямам голям опит с диетите, да не кажем никакъв, но след системна злоупотреба с козунак и подобни нему тестени и сладки изделия, имам нужда да се повталя, че и лято идва.

Та така, днес ми е втори ден и ако трябва да се отчета с една дума, тя ще е: глад. Опитвам се да гледам позитивно и да намирам хубавата страна на нещата, а само за ден и половина мога да изтъкна 3 предимства на това да обядваш моркови: 1) чудесна тема за разговор с колеги, докато стържеш зарзават над мивката в офиса, 2) не ти се доспива следобед (как ще ти се спи, като си гладен), 3) напиваш се от чаша вино (колега имаше рожден ден).

Отивам да обядвам риба и ви желая минуси и усмивки Simple Smile

# 346
  • София-Младост
Хаха Ronique развесели ме...чакам да не ми се доспива следобяд...едни 20 минутки само ми трябват да полегна  Mr. Green

# 347
И аз от понеделник съм на режим, поръчах 3-месечния.
Нямаше да се навия, ако не познавах лично хора, които с него са направили чудеса. Стартирам от 73 кг, като желаните са 60 кг. Добре се чувствам, само дето ми идва в повече месото и ще помоля за корекция другия месец. Глад изпитвам само когато вечерята е 300 гр.печени зеленчуци и 50 гр.сирене. В моите представи 50 грама изглеждаше доста повече, цял живот съм живяла в заблуда Grinning
Нямам търпение да мине този месец, волята е налице. Отделно мъжът ми ме стимулира допълнително, като каза че цялата работа е долна измама и всеки можел да напише таблица с режим и да ти я изпрати срещу пари. Та, искам и на него да му покажа, че не са пари на вятъра.

# 348
  • София-Младост
Глад изпитвам само когато вечерята е 300 гр.печени зеленчуци и 50 гр.сирене. В моите представи 50 грама изглеждаше доста повече, цял живот съм живяла в заблуда Grinning
Успех ти желая!
Аз месо обичам и дано е наблегнал на него.
Когато ти пише 300гр. печени зеленчуци упоменато ли е тези 300 грама в печено или сурово състояние са?

# 349
Успех ти желая!
Аз месо обичам и дано е наблегнал на него.
Когато ти пише 300гр. печени зеленчуци упоменато ли е тези 300 грама в печено или сурово състояние са?
Да, след термична обработка 300 грама, тоест около 340 в сурово.
Всеки ден имам месо и 50 грама сирене Simple Smile

# 350
  • София-Младост
Получих си и аз режима  Heart Eyes
Сирене нямам, но навсякъде има извара...дирекно го попитах дали не може вместо нея да е сирене, или рикота...до нас в Добрев продават страхотна на вкус, но трябва да проверя маслеността и.
И нещо със закуската ...няма да мога вероятно да закусвам 30 мин. след ставане, най-малкото не съм гладна. Обикновено хапвам след кафето в офиса. Да видим как ще ги наглася нещата.
Започвам от първи Simple Smile

# 351
Хайде и аз да се отчета Simple Smile
Четвърти ден на режима ми е, чувствам се добре, вече не съм толкова гладна и съм около 1,5 кг. надолу. Засега удържам на изкушенията и нямам прегрешения, но поради липсата на кухненска везна карам грамажите на око. Всъщност идея си нямам колко са 300 гр. моркови, но мисля да не задълбавам.

При мен месо няма много, което ми е окей, веднъж в седмицата риба, веднъж пиле и веднъж свинско. Имам доста сирене обаче, всеки ден. Като цяло много ми допада, че всичко в менюто е супер лесно за приготвяне и не отнема почти никакво време.  

# 352
И при мен на четвъртия ден се усеща спад в килограмите, не издържах и се измерих: -1,5 кг Simple Smile
Спазвам всичко точно, само дето се подувам след плода следобед. Като усетя страшен глад, а е между храненията, пия фреш 250 мл и утолявам глада, а и жаждата.
Хранене 30 минути след ставане ми е невъзможно, защото на 30тата минута обикновено съм пред яслата с малкия, после пътувам за работа и реално закусвам поне час и нещо след ставане. Но пък си нося закуската и с този режим всеки ден знам какво да ям и ако има нужда, си го приготвям от предния ден, което си е голямо удобство.
На шестия ден пак ще се измеря Simple Smile

# 353
  • София-Младост
О аз се меря всяка сутрин и това, че евент. е се смъква не ме отчайва, защото веднага усещам диетата по дрехите си...демек свалям на сантиметри.
За закуската си мисля евент. да изяждам по 1 банан след ставане и после в офиса още един с 200 кисело мляко. Така имам закуска плодове и едни междинно хранене преди обяд.
Защото ставам в 6.30, а закусвам в 9.30...със закускав 7 категорично няма да издържа и до 11.

# 354
Аз ставам в 6.10, закусвам в 6.30 и издържам до 11.30, за да мога към 14.30-15 да си хапна плод и в 18,30 най-късно приключвам. Когато получих режима и аз реагирах - как така ще ям толкова рано, не ми се яде, нямам време и т.н., обаче свикнах и ми е добре. А и преди се случваше да се изкуша с някоя глупост докато стигна до офиса, примерно - замирисало ми на геврек. Сега съм сита и не се изкушавам.

# 355
Преди никога не закусвах - случвало се е инцидентно да изям някоя бисквита или кроасан с кафето. Сега знам в колко часа и какво да ям. И организмът почна да се нагажда и ми е гладно, ако до 9 ч.не съм си изяла закуската. Много ме улеснява този режим и с готвенето - снощи си направих картофи на пара, взех си ги за работа и не се налага да мисля какво да ям.
Утре ще се измеря, за да видя на ден шести как е напредъкът.

# 356
Здравейте! Някой поръчвал ли е режим докато кърми? Аз имам един , който не е за тозибпериод, и ми се иска да видя горе долу какви са разликите между двата:) Благодаря предварително!

# 357
  • Sofia
Здравейте! Някой поръчвал ли е режим докато кърми? Аз имам един , който не е за тозибпериод, и ми се иска да видя горе долу какви са разликите между двата:) Благодаря предварително!
Аз бях на режим докато кърмих. В началото не беше проблем, защото имах достатъчно запаси, но като свалих 10 кг за месец и половина ( толкова ми бяха излишните горе долу), усещах празнота в гърдите колкото и вода да пиех. Тотава спрях режима и увеличих спорта.

# 358
Аз бях на режим докато кърмих. В началото не беше проблем, защото имах достатъчно запаси, но като свалих 10 кг за месец и половина ( толкова ми бяха излишните горе долу), усещах празнота в гърдите колкото и вода да пиех. Тотава спрях режима и увеличих спорта.
                 Това наистина са достакилограми за кратко време..aз мисля, че при мен по-бавно ще се случат нещата. Режимът Ви много ли беше ограничаващ от към количество на храната ? Бихте ли споделили горе долу какво представляваше?

# 359
  • Sofia
                 Това наистина са достакилограми за кратко време..aз мисля, че при мен по-бавно ще се случат нещата. Режимът Ви много ли беше ограничаващ от към количество на храната ? Бихте ли споделили горе долу какво представляваше?
Оскъден си беше, но няма как да отслабваш ако не си в дефицит, нали  Mr. Green
Аз малко си увеличавах порциите. Примерно при 150 грама риба, хапвах 250. При 300 грама ориз - почти двойно изяждах. В свободния ден също гледах да ям повече, което ми помагаше в следващите 2 дни и към сряда пак усещах празни гърди..
Режимът беше с филия хляб/ плодове за закуска. Обядите бяха ориз/риба/месо. Вечерите -салата, парче сирене.. стандартно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт