Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLVIII

• 75 546
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
  • Ænima/Albuquerque
Снощи гледах Slow West. Ако се кефите на подобни frontier филмчета, ще ви хареса. Аз се изкефих.  Mr. Green

# 181
  • София
Може ли да препоръчате нещо лежерно за гледане, следобед?
Благодаря  Hug

един пост над теб

# 182
И аз много му се израдвах на Slow West, но не е за всеки.

# 183
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Така е, аз например имах проблеми и едвам го догледах.

# 184
На мен ми беше скучноват и не го догледах.

# 185
  • в сърцето на един мъж...
Аз го гледах на фестивала тук и ми беше супер интересно и приятно, отделно, че режисьора се появи и разказва как е снимал с Фаса. И какви интересни ситуации са имали по време на снимки. На мен лично ми беше приятен, аз обичам такъв тип филмчета.

# 186
И аз да се изкажа.  Embarassed Изгледах го само заради Фаса и накрая се питах какъв беше смисъла на филма.

Lost in Translationhttp://www.imdb.com/title/tt0335266/?ref_=nv_sr_1 го изгледах с превъртане. Страшно скучноват и на моменти се усещат напъни за нещо, дето му викат изкуство, ама накрая друго излезе.

The Scandalous Lady W http://www.imdb.com/title/tt4184252/?ref_=nv_sr_1 единственото скандално нещо беше факта, че въпросната не се бори за дъщеря си. Останалото беше секс и воайорство.

# 187
Ааа, "Изгубени в превода" не е напън за изкуство, а стопроцентово такова. Независимо дали ни харесва или не (мен например не ме докосна отвъд чисто естетическата възхита от доброто кино).

# 188
Изключителен фен съм на София Копола, каквото пипне, превръща го в злато или може би по-скоро - в златен прашец, който плува из въздуха наоколо, за да омагьосва. Heart Eyes Много пъти съм чувала хора да намират филмите й за претенциозни и безсмислени, но аз пък мога да кажа, че преживях и Lost in Translation (имам точно такова приятелство в изгубеността, с човек, с когото не ни свързва нищо друго и разликата във възрастта е голяма) и The Virgin Suicides и Somewhere...

Този уикенд изгледах La science des rêves (2006), старичко е филмчето, но бях го пропуснала. Очарователно и меланхолично по дух като Eternal Sunshine, но една крачка по-нататък във всяко отношение и в този смисъл може би малко по-малко достъпно. Така или иначе е чудесна, сюреалистична творба за размиването на границите между сънуването и действителността, хареса ми.

# 189
+1 ЗА изключителността София Копола,
паралелите между нейната Мария Антоанета и съвременната селебрити култура са умопомрачителни.

# 190
Този уикенд изгледах La science des rêves (2006), старичко е филмчето, но бях го пропуснала. Очарователно и меланхолично по дух като Eternal Sunshine, но една крачка по-нататък във всяко отношение и в този смисъл може би малко по-малко достъпно. Така или иначе е чудесна, сюреалистична творба за размиването на границите между сънуването и действителността, хареса ми.
Любимият ми филм на особено любимия Гаел Heart Eyes. Относно стилистиката- леко неочаквана ми беше във френски филм, но от друга страна адски позната от чешкото кино.
(Гледала ли си "Маргаритки", Скарамуш, струва ми се, че би ти допаднал?)

# 191

Не, Джо, дори да си призная не се сещам да съм гледала някога чешки филм...  Rolling Eyes

"Маргаритки" много ли е... сюреалистичен? Ако е твърде Бунюел-ски може и да не се справя. Simple Smile

# 192
Чак Бунюел не, между него и горния Laughing. Ето ти мостра

Сюрреалистичния подход служи за създаване на многопластова проблематика- от политическите терзания на времето до въпроса за положението на жената в обществото. Хитилова е интересен режисьор, с течение на времето филмите и стават все по-остри и агресивно феминистки.

# 193
Привет и за много години на всички в тази хубава тема!  Peace

http://clubz.bg/32662-2016_filmite_koito_si_zaslujava_da_vidite

# 194
  • Belgium
Леле аз се чудя никой ли не гледа филми по празниците, а то - не съм се записала в темата  hahaha

Понаваксах с филмите тия дни, та ето го моето чаршафче:

A Walk In The Woods - много приятен, много лежерен, чудесно английско чувство за хумор  Heart Eyes Препоръчвам с две ръце  Laughing

The Intern
- още едно чудесно попадение, а не очаквах да ми хареса толкова като прочетох в синопсиса, че става дума за стажантска програма, която наема пенсионери и от в динамична старт ъп компания, която се занимава с онлайн продажби на дрехи и обувки. Робърт Де Ниро е разкошен, Ан Хатауей не ме дразни - какво повече би могъл да иска човек  Grinning

Irrational Man - колкото повече време минава, толкова повече ми допадат филмите на Уди Алън. А като се сетя какъв анти фен съм на ранните му произведения  Mr. Green Чуден Хоакин Финикс - мазен, шекмеблия, интелектуалец и женкар.

Steve Jobs
- бях скептично настроена, но Майкъл Фасбендър се справи повече от добре. Интересен поглед към конкретни аспекти от живота на Стийв Джобс. На светлинни години е от малоумието с Аштън Къчър, но за мен класиката по темата си остава тази: http://www.imdb.com/title/tt0168122/?ref_=fn_al_tt_1

И сега продължавам с гредите:

Joy - ето тука Робърт Де Ниро не се справи, а Дженифър Лорънс ми беше досадна както обикновено. Иначе историята за изобретяването на мопа би трябвало да е интересна, но крайният резултат е една тотална скука.

Burnt
- повече няма да си го причинявам тоя противен Брадли Купър. Уж четох хубави отзиви тук за филма, а той си е клиширан филм за готвачи с малко повечко истерия от необходимото. Гледала съм много по-добри вариации по темата.

In The Heart of the Sea - изтеглих го само заради Крис Хемсуърт, но пак беше тежка скука. Самата книга Моби Дик никога не ми е допадала, така че тук няма изненада.

Общи условия

Активация на акаунт