Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLVIII

• 74 880
  • 728
  •   1
Отговори
# 300
  • вятър в маслините, вятър над хребета
A Perfect Day
На този попаднах съвсем случайно, търсейки си съботен филм и виждайки любимия Дел Торо на плаката. И не очаквах, че точно той ще се окаже най-щастливата случайност за филмовата ми година Party. Кой да предположи, че четирима хуманитарни работници, един преводач, едно дете, един труп в кладенец, едно въже, една баба и много, много крави са работеща рецепта за създаването на един от най-въздействащите антивоенни филми, които някога съм гледала?
Разкошен хумор, роден в абсурда на войната и съпътстващата я бюрокрация, суров реализъм, който не зашлевява с шокиращи картини, а се прокрадва в съзнанието с отчайваща упоритост, невероятен каст (Бенисио и Тим Робинс са неудържими, особено героят на Тим е разкошен Heart Eyes), убийствен саундтрак- отивам да добавя филма към своите годишни фаворити. Гледайте го!

# 301
  • Ænima/Albuquerque
Онзи ден попаднах на него, също напълно случайно и съм изтеглила. Мисля, че неделния филм вече е ясен.  Flutter

# 302
  • София
Гледах Joy, филмът не ми хареса особено, но пък очудващо ми хареса Дженката, винаги ми е била крайно неприятна, но тук се справи прилично.

Пробвах и Carol, но не е моя филм и го спрях, много мудна работа и незаинтигуваща история, жалко, иначе много харесвам Кейт Бланшет.

# 303
  • Belgium
Аз идвам да препоръчам с две ръце Solace (http://www.imdb.com/title/tt1291570/?ref_=nm_flmg_act_6 ) - чудесна криминална история, напрегната, оригинална, силна. Има си всички елементи на добрия крими трилър. Антъни Хопкинс е голям, а дори и Колин Фарел ми хареса, много му лепна ролята  Laughing

Даже бих дала по-висока оценка от тази в IMDB.

# 304
Аз идвам да препоръчам с две ръце Solace (http://www.imdb.com/title/tt1291570/?=nm_flmg_act_6 ) - чудесна криминална история, напрегната, оригинална, силна. Има си всички елементи на добрия крими трилър. Антъни Хопкинс е голям, а дори и Колин Фарел ми хареса, много му лепна ролята  Laughing

Даже бих дала по-висока оценка от тази в IMDB.

Наистина ли?
Аз пък през цялото време имах чувството за дежа-вю с този ангел на смъртта, с оттеглилия се детектив и историята като цяло...
Едно голямо клише ми беше целия филм. И разочарование.

# 305
  • Belgium
За мен си беше идеална кримка  Laughing

Мотивът с оттеглилия се профайлър наистина е често срещан и в книги, и във филми, но мен не ме дразни. Дори свръхестественият елемент ми беше съвсем на място.

Особено ми хареса лафът на героя на Колин Фарел:

- Do you wanna play God?

- No, as long as I am concerned I`m not impressed with his job so far.

Grinning

# 306
За мен този филм е позор за двете си звезди, особено за Хопкинс, който никога не съм предполагала , че ще гледам в нещо, което и за кварталната видеотека не става.

# 307
За мен този филм е позор за двете си звезди, особено за Хопкинс, който никога не съм предполагала , че ще гледам в нещо, което и за кварталната видеотека не става.

Не исках да съм крайна и да плюя по сър Ханибал, но да  Laughing
Колин Фарел ми беше абсолютно неправдоподобен.
Сър Ханибал ... по-добре да замълча ...  Tired

# 308
  • Belgium
Ами не съм съгласна  Laughing

Вие какво очаквате - оскарова игра ли? Това си е трилър-семка за прекарване на един приятен следобед на дивана.

Да не говорим, че на тази преклонна възраст, на която е Хопкинс, читави роли почти няма. Поне не се излага като Де Ниро, участвайки в треторазредни екшънчета, развиващи се из Източна Европа или бившите съветски републики  Laughing

# 309
Въобще не говоря за играта, Лу- от самия филм лъха на евтиния. От безобразно досадната музика през клиширания сюжет, сцените, измъкнати от трилърче с Ван-Дам, безумните преследвания, паранормалните явления, девойката-кокоши детектив, патетичната драмичка с болната дъщеря, та чак накрая до похабения потенциал на двойката екстрасенс-убиец.
Отчитам, че не съм чак запален фен на жанра, но винаги ме е радвал добре направен трилър, който да ме държи в напрежение. Тук такова нещо като напрежение за мен нямаше и нямаше как да пропусна всичките безумия, които при един по-натегнат сюжет не бих забелязала.

# 310
  • София, България
Включвам се след като изгледах два от обсъжданите филми -"Joy" и "Solace"

И двата не ми харесаха, като Solace особено много не ми хареса, подкрепям напълно мненията на Happy Mijjj и Лимонадената Джо. Даже по едно време започнах да подремвам към края на филма, а аз нямам навик да спя на филми!

"Joy" кандидат за Оскар? Това е едно незапомнящо се филмче, пълно с образи, които реално са сложени просто ей така, да има. (като този на бащата) Чаках, чаках да започне филма, пък той взе че свърши. newsm78  Абе много глупав филм!

А, и "Hateful 8" гледах, и той не ми хареса, краят беше много нескопосан ( за да се изразя по-меко), но не ме е разочаровал, защото и началото и средата не ми харесаха.  Mr. Green

Сега се замислих кой е последният хубав филм, който съм гледала и мисля че е Mr. Nobody, но той е стар, просто го гледах наскоро.

# 311
  • София
Mr. Nobody ми е един от най-любимите филми завинаги  Heart Eyes

# 312
  • Once there was a Hushpuppy...
А, мислех да тегля    Solace   Confused

# 313
А, мислех да тегля    Solace   Confused

Ами изтегли го, Хъш  Hug
Виждаш, че мненията са противоречиви  Simple Smile

# 314