Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLVIII

• 75 538
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
  • Belgium
През цялото време усещах някакво чувство на обреченост, гледах с топка в гърлото.

Фреш, според мен точно заради това филмът си е свършил работата. И мен ме държа сериозно, точно за това и правилната дума не е, че ми хареса, а че ме втрещи и замисли.

За мен лично е по-брутален от "Никога не ме оставяй", който ми е много любим.

# 511
  • на малък остров в океана

И нещо датско за разнообразие- Rembrandt. Много са им типични черните комедии, но въпреки че не изненадват с нищо ново, абсурдните ситуации и абсурдни герои винаги работят безотказно и ме карат да се заливам от смях. В случая крадоха Рембранд по случайност (или както каза единият от героите, "тази Рамбо картина" Laughing) и цял филм го размъкваха насам-натам в опитите си да се отърват от него.
Освен това е освежаващо от време на време да гледаш филм с обикновени смачкани физиономии, че аман от холивудска лъскавост (да, Кольо разваля невзрачната картинка, но и неговата красота е нехоливудска все пак).

От къде го тегли? Не мога да го намеря в двете замунди и арена.

# 512
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Гледах онлайн с английски субтитри. Искаш ли линк?

# 513
Да, моля те.

# 514
Заповядай и приятно гледане Hug
http://watchmovie.ms/Stealing-Rembrandt-online-full-movie-2977.html

# 515
Мерси. Ще опитам да го гледам на тв. Дано да е с добро качество

# 516
През цялото време усещах някакво чувство на обреченост, гледах с топка в гърлото.

Фреш, според мен точно заради това филмът си е свършил работата. И мен ме държа сериозно, точно за това и правилната дума не е, че ми хареса, а че ме втрещи и замисли.

За мен лично е по-брутален от "Никога не ме оставяй", който ми е много любим.

По-бутален е със сигурност в много отношения - The Lobster e сакрастичен, остър. Never Let Me Go е поезия в стравнение с него. Честно казано, не бих ги слагала един до друг - Never Let Me Go бих препоръчала на някого, който е харесал Her например. Не знам как ти се струва това, Лу. Wink Иска ми се да изгледам нещо като The Lobster наистина.

А за края -

Скрит текст:
Идеята беше точно сходството - двамата не можеха да бъдат заедно, ако нямаха общо, точно затова той предложи да се ослепи. По-интересно - ти как мислиш - направи ли го или не? Simple Smile

# 517
  • В царството на игрите:)
Да се присъединя и аз към тези, на които Brooklyn" е харесал Peace Толкова ми беше нежен и изящен този филм! Несъмнено усещането идваше от главната героиня и от атмосферата! Пренесе ме в години на 20 век, които ми се струват много романтични!
След това гледах и http://www.imdb.com/title/tt1801061/?ref_=nv_sr_2 - "Аз и ти" - не ми хареса! Беше ми мрачен и потискащ и ми остави горчив привкус ooooh!
Сега съм да средата на "Суфражетка" - http://www.imdb.com/title/tt3077214/?ref_=nv_sr_1
И той тежък, но ще го догледам с удоволствие! Peace
Благодаря Ви за препоръките, дами Hug

# 518
  • София
А да ми препоръчате филм, подобен на Бруклин?  Praynig
Наскоро гледах сериала A Place To Call Home. И той, и Бруклин след това ми дойдоха като мехлем за душата...
Така ми се гледа нещо подобно!  Blush

# 519
  • София
Миж, Френска сюита и Testament of Youth са подобни, но са за военно време. Това се сещам на първо четене, защото са и сравнително нови.

# 520
  • София
За Room вече много е казано, затова без подробности само ще отбележа, че е покъртителна история. Много силен филм, особено ако си майка те разтриса до основи. Най-силният коз на филма е това изумително дете Джейкъб Трембли. Бри Ларсън е наистина много добра, но филмът, освен сюжетът, го прави момченцето.
(Обаче непрекъснато имам чувството, че Бри и Алисия Викандер са сестри. Страшно много си приличат и визуално и като излъчване.)

Steve Jobs е силно профилиран филм и ако човек не се вълнува особено от етапите на дигиталната революция би се отегчил. Това, което на мен ми дойде в повече, е че бяха съсредоточили историята само върху два-три момента от живота на Джобс и на практика филмът е една безкрайна говорилня. Интересното е, че са се осмелили да покажат, че освен един от гениите на съвремието ни, е бил и човек с доста противоречив характер. Фасбендър и Кейт са готин тандем.

Freeheld http://www.imdb.com/title/tt1658801/  Тежка драма по истински случай, в която за пореден път американците се борят за равноправни права и за това да променят бюрократичната система. Филмът е малко клиширан, защото такива истории сме ги гледали до безкрайност - болест, еднополова любов и накрай успешно променен закон.
Джулиан Мур е на обичайното си високо ниво.

# 521
  • София
Миж, Френска сюита и Testament of Youth са подобни, но са за военно време. Това се сещам на първо четене, защото са и сравнително нови.

О, много ти благодаря!  Hug
И двата филма не съм ги гледала  Simple Smile

# 522
  • Belgium
Скарамуши, за мен и The Lobster, и Never Let Me Go се занимават с една и съща тема макар и по коренно различен начин. Все пак Ишигуро е човек на финия изказ и нежното внушение дори по най-тежките теми, така че Never Let Me Go си е изцяло в неговата стилистика.  Heart Eyes

The Lobster си е кроше в зъбите. За края
Скрит текст:
и аз не знам честно да ти кажа, но ми се струва твърде вероятно да се ослепи. Само дето двама слепи имат нулев шанс да оцелеят в онзи дистопичен свят. Ти какво мислиш?

Her ми допадна, но си имаше бая минуси. В общи линии Хоакин Финикс го изнесе целия на гърба си.

# 523
Аз пък гледах коледен филм Mr. Green- Love The Coopers. Страшно приятен, достави ми удоволствие. Мариса Томей става даже още по-прекрасна с напредване на годините Heart Eyes.

# 524
- супер е

Общи условия

Активация на акаунт