Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLVIII

• 75 485
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Гледах Спотлайт, много тежка тема, особено по действителен случай. Статистиката на края ме потресе, знам че има изроди, но такава голяма концентрация и то точно в църквата, където би трябвало да е доброто, е направо ужасно. Филмът иначе не беше лош, гледах го с интерес, не бяха прекалили с драмата, което ми хареса. Участват много познати лица, които ми беше приятно да гледам.

Последна редакция: сб, 06 фев 2016, 11:35 от koikoii

# 601
  • В светлината на слънцето
Така е. Той не крие възхищението си от Бергман и логично да подражава, да.

Точно мислех да го напиша. Peace

# 602
На мен Truth и Spotlight ми бяха с доста подобна тематика. С тази разлика, че в единият филм успяха да се преборят, истината да излезе на яве и да настъпят положителни промени от това. Църквата е не по-малко могъща от правителството, но явно доказателствата и свидетелите(потърпевшите) са били с числово превъзходство. В Спотлайт ми липсваше в началото пламенната устременост и страст в разследването, докато в Truth от началото до краят си личеше колко е силно желанието истината да излезе на яве. Още ми е пред очите физиономията на героинята на Рейчъл МакАдамс, когато възрастният свещенник най-спокойно призна, сякаш е най-естественото нещо на света, като добавим към това и вида му, на невинен и добър човечец.  Joy

# 603
  • София
Още ми е пред очите физиономията на героинята на Рейчъл МакАдамс, когато възрастният свещенник най-спокойно призна, сякаш е най-естественото нещо на света, като добавим към това и вида му, на невинен и добър човечец.  Joy

Да, гнусният психопат!  Sick
Преди малко изгледах и аз филма и сега си търся нещо да си оправя вкуса ....
Само като си помисля, че е по действителен случай...  Confused

# 604
  • Belgium
Последно гледах Fathers and Daughters (http://www.imdb.com/title/tt2582502/) - не мернах отзиви за него е темата, но може да съм ги пропуснала.

Определено ми хареса, Ръсел Кроу прави хубава роля. Пулещата се Аманда Сейфрийд е доста противна както обикновено, но героинята ѝ в случая го изисква, така че не дразни прекалено.

# 605
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Последно гледах Fathers and Daughters (http://www.imdb.com/title/tt2582502/) - не мернах отзиви за него е темата, но може да съм ги пропуснала.
Аз писах преди време, и на мен много ми допадна Peace

Леа, сигурна бях, че ще харесаш "Закуска на Плутон" Hug

An Unfinished Life- филм на Ласе Халстрьом, това казва общо взето всичко. Едва ли има друг режиьор, който да създава толкова характерна топла атмосфера във филмите си, независимо от тематиката. В случая- уж стандартна семейна история в затънтен планински щат, с мечка-стръвница (ама истинска, за разлика от леовата) и сложно, но красиво приятелство между двама стари каубои (Редфорд и Фрийман са зашеметяващо дуо Heart Eyes). Много ми хареса.

All Roads Lead To Rome- цял филм се тюхках колко е остарял Раул Бова, докато на финалните надписи не разбрах, че древната баба, бягаща към отдавна изгубената си любов, е Клаудия Кардинале. Толкова е остаряла, направо се изумих и ми стана мъчно Confused. Самият филм е боза, но се гледа леко заради красивите гледки от италианската провинция и хубавата музика.

Misconduct- не правете като мен и не се заблуждавайте- Пачино и Хопкинс на плакат въобще не гарантират добър филм. Клише връз клишето и великият Ал играе за стотен път антихриста от "Адвокат на дявола".

# 606

Определено ми хареса, Ръсел Кроу прави хубава роля. Пулещата се Аманда Сейфрийд е доста противна както обикновено, но героинята ѝ в случая го изисква, така че не дразни прекалено.

Аз го гледах преди около две седмици, но умишлено не коментирах. От една страна харесах много Ръсел Кроу в превъплъщението му, от друга А. С. оплеска цялата работа. На мен ми беше противна до невъзможни висоти и едва изтърпях края на филма. Всъщност по-голямата част от филма се върти около нея, така че не мога да си простя загубеното време и причинения лош вкус. Не препоръчвам.  Laughing

# 607
Гледах най-накрая Room. Много ми хареса, не можах само да разбера един момент:
Скрит текст:
Защо бащата реагира така на внучето и дъщеря си?

# 608
Гледах най-накрая Room. Много ми хареса, не можах само да разбера един момент:
Скрит текст:
Защо бащата реагира така на внучето и дъщеря си?

Защото
Скрит текст:
е запазила детето от този изверг. Всякакви хора има, той не можеше да си наложи да не изпитва омраза (до някаква степен) към половината гени в това дете.

# 609
 Благодаря! Просто исках някой да разсее съмнението ми в един момент, че
Скрит текст:
това е наистина срам, а не чувство за вина. А и при интервюто, може би нарочно пак се поведох в тая посока, когато тя каза, че детето не е негово.

# 610
  • София
Гледах вчера, на кино Тhe Revenant (2015)
Много ми хареса. Признавам си, ходих да го гледам на кино първо защото ме завлякоха приятелки и второ, защото друга приятелка (на която имам пълно доверие за кино) и половинът го бяха похвалили. Отделно от постовете тук, мисля, че Лулумба го похвали. Не знам хората, които са го гледали вкъщи какво точно са видяли от филма, обаче според мен той е само и единствено за голям кино-екран. Потапящ е. И то по начин, по който и 3D технологията не постига.

Толкова много се изписа, че надали има списъл да преповтарям похвалите за операторската работа например или да коментирам кой кадър е трябвало да се изреже, за да стане по-кратък. Да, можело е да бъде с 15 мин примерно по-малко, ама не е и нямаше да е това, което е.

Ще кажа няколко неща, обаче, които на мен ми направиха впечатление и ще запомня:
1. Природата - основен герой.
2. Светлината - напълно си заслужава експеримента.
3. Погледите - много е важно, когато лицето ти е покрито с брада и сняг, какво казваш с очите. Отнася се за всички участници в начинанието.
4. Мащабите - без думи.
5. Музиката/звуците - филм, който може да бъде гледан и със затворени очи.

Изключително много ми хареса как са представили и индианците.  

В дискусията за Оскарите не искам да се включвам, но абсолютно ми е все тая дали някой ще бъде награден. За мен The Revenant Е изкуство.

И едно отклонине, обаче смятам за нужно. Хубаво е когато сме в киносалон да не си пишем по месинджъра и да не си гледаме фейсбука през целия филм, защото зад нас може да има хора, на които екрана на телефона може да пречи. Особено ако става дума за филм, в който 90 % от действието е на приглушена/липсваща светлина.

Мячик, сега те прочетох (преди нарочно те подминах, че да не се приготвям психически) - беше удоволствие.  Hug
Прочетох и Дяволо - също удоволствие и благодаря за частта в спойлера.  Hug

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 12:07 от В@ня

# 611
Добре, че снощи изгледах Chef, веднага след The lobster, та заспах спокойно  Grinning Много приятно филмче, препоръчвам го на пропусналите го. И е идеален за оправяне на вкуса, след Омара, например.

Марсианецът става ли за домашно гледане или е по-добре на кино?

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 21:05 от -True Blue-

# 612
  • София
Става, няма нищо особено като ефект. 3Д-то е за събиране на кинти.

# 613
  • Ænima/Albuquerque
Става за вкъщи. Аз на кино гледах, ама можех да си го спестя.  Mr. Green

# 614
  • Once there was a Hushpuppy...
Fathers and Daughters (http://www.imdb.com/title/tt2582502/) -

Страхотен филм, толкова ме е разчуствал...
Скрит текст:
Много силно драматичен, изключително съчуствах на героинята на А.Сейфрид, такива жестоки неща е преживяла, като дете....

Силно съм впечатлена от актьорската игра на всички. Ръсел Кроу е без коментар относно превъплъщението си, просто той го може. Той може всичко.
Филма ме докосна много дълбоко и ме държа насълзена.
Препоръчвам Peace

Благодаря на Джой и другите в темата, които го препоръчаха bouquet

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 23:12 от Hushpuppy

Общи условия

Активация на акаунт