Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLVIII

• 75 498
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
  • В светлината на слънцето
Мяч, то мракът си му е запазена марка. Аз го харесвам във всичките му периоди, но за "Жертвоприношение" сърцето си давам.

# 586
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Мяч, ти нищо не каза за Иняриту и Лео Simple Smile

Иначе като сме на стари заглавия, да споделя, че миналата седмица за рождения ден на Нюман си подарих вечер с From The Terrace. Хубав филм, типичен за периода, а съпрузите са наистина забележителна екранна двойка. Тя не е красива като него и не обсебва така екрана, но е много устремна и страстна.

# 587
  • в морето до колене
Мяч, ти нищо не каза за Иняриту и Лео Simple Smile
Не казах, да.
То тук (и на други места) доста се изприказва. Надали ще открия топлата вода...
Ще ме извините за "смесването" на темите, но ще карам поред и за номинациите, щото ме мързи да пиша втори път и в друга тема за същото.

Но понеже лично на теб, Джой, ти обещах да го подредя "по точки", та да пробвам:
1. Хареса ми. Най-много ми хареса така широко про(ре/а)кламираното снимане на "естествена светлина". Филмът изглежда някак приглушено-мрачен заради тая работа. Подходящо за историята ми се струва на мен. Аз съм твърдо ЗА пореден Оскар на Чиво.  Mr. Green
2. Не ми хареса. Най-трудно преглътнах дължината. Даже бих казала - протяжността - на места. Неравномерен ми беше. Мисля, че Иняриту леко се е поувлякъл от "концептуалността" си и му е било трудно да се удържи. И Бърдман беше "концептуален", ама не беше неудържимо такъв...  Peace Мисля, че няма да съм доволна, ако го повторят с Оскара. (Макар че той им е единственият шанс да покажат divesity на принципа "след дъжд качулка".) И за монтаж не мисля, че заслужава - можеше да е много по-стегнато монтиран. И от това щеше само да спечели.
3. Остави ме равнодушна. Нито Лео, нито Томик бих наградила с Оскар за тези роли. По две коренно различни причини. Мисля, че Том не прави нищо нечувано, невиждано и неправено. Мисля, че за подобни роли - с ярко изразено физическо предизвикателство към актьорите - не съм доволна да дават награди. Миналата година по същите причини не бях доволна от Оскара на Еди. Не съм си променила мнението оттогава.
Иначе Лео и Томик, пък и всички, очевидно са си скъсали задниците от работа в този филм. Иняриту опредено им е изпил соса... Не го казвам само, защото се смляха да обясняват, колко било трудно да снимат. Видно е и на екрана.
Освен това с тези автентично-чорлави коси, бради, шапки и кожуси... то на места само зъби бляскат, какво ти актьорстване, братче.  Mr. Green
Признавам, че всеки си имаше своите моменти, но само толкоз - ще ми останат "моменти" от роля, а не цяла роля.

Иначе на мен сценографските решения, костюмите, грима и прочие занаятчийски елементи ми харесаха - всичко си беше баш автентично-мърляво за моя вкус.
От техническата страна на нещата по-малко разбирам, но звуково за мен филмът също беше много добре изпипан - което не знам, как са го правили, ама със сигурност си е било предизвикателство в тия гори и поля, дето сигурно в реалните обстоятелства гласовете са глъхнели точно, когато не трябва, и са ехтели също на най-неподходящото място.

От гледна точка на фабула и сценарий - историята тече леко, ама тя не е и особено сложна и завързана. Малко тромавичко изгърмяха някои пушки, ама нейсе - простих им го.
От гледна точка на режисьорската постройка ми хареса, как с паралелния монтаж периодично "напомняха" на зрителите, че в тази история има и други хора, освен Глас. Монтажно не беше съвсем идеално, но сценарно беше добре.
Но най-много ме впечатли мъглата. Все на разни "гранични" места ставаше мЪгляво/димно/облачно. Допадна ми. Улавях се на моменти, че търся ритъм и тактувам наум... от едната мъгла до другата.  Crazy

Пфу, отплеснах се пак.  Embarassed

Джой, кажи сега за "точките".  hahaha

Последна редакция: чт, 04 фев 2016, 21:06 от мячик

# 588
Ами познах общо взето, знаем си се вече добре за всичките тия години явно Laughing
Сигурна бях, че ще наградиш оператора (така и не разбирам защо точно към него имаш чак такава слабост, но е факт).
Сигурна бях, че мъглите, мрака и всякаквите подобни езотерики ще ти харесат.
И че ще погледнеш на филма технически и няма да мрънкаш шумно като мен да речем за това, че е приспивно-досаден. Всъщност даже не очаквах лекото измърморване в тази насока Mr. Green
За актьорите предполагах, че няма да изпаднеш в шумен възторг, но не бях сигурна съвсем ( съдех основно от ония огромни дискусии преди време за маликовото дърво и Пен и Пит в него, не ми беше хрумнал паралел с Еди).

Горе-долу това, очаквах една идея повече да го похвалиш. Сега чакам да чуя и за датската мома Grinning.

# 589
  • в морето до колене
Днес трябваше да ходя да я гледам нея, ама плановете се нарушиха.  ooooh!
Към края на седмицата ще гледам и нея да отметна на кино...
Всичко останало - от зелките.  Mr. Green

Не ми беше досаден, нито приспивен. Това че го намирам за леко протяжен на места, не значи, че ми е досадил. Подразни ме, защото ако не беше така, филмът имаше шанса да е идеален за мен.
В този си вид за момента отстъпва на Макс в личната ми класация за годината.

П.П. В Дървото на Малик най-много ми хареса слънцето. И него ли го броиш за "езотерика".  Simple Smile
А Чиво затова го харесвам, щото няма значение, дали е слънце, мъгла или непрогледен космически мрак - той все успява да ме грабне.  Wink
Пък може и да се поддавам на влиянието на световната еврейска конспирация, знам ли.  Thinking

Последна редакция: чт, 04 фев 2016, 21:27 от мячик

# 590
Не ми беше досаден, нито приспивен.
На мен ми беше досаден и приспивен, на теб хич и не съм очаквала да ти е такъв Wink. Не съм ли го написала ясно, явно днес ме няма с изреченията Laughing

Целият Малик броя за езотерика, с все бизони и динозаври Mr. Green. Иняриту само напоследък.

(Между другото, снощи гледах филм с Редфорд, нападнат от мечка в по-ранен аналог на Иняриту. Само че беше готин, но това защото е на Халстрьом, а при него лабаво няма Laughing)

# 591
  • в морето до колене
Не ми беше досаден, нито приспивен.
На мен ми беше досаден и приспивен, на теб хич и не съм очаквала да ти е такъв Wink. Не съм ли го написала ясно, явно днес ме няма с изреченията Laughing
Написала си ясно, че не си очаквала от мен "измърморване" в тази посока. Аз го разбрах. Но намерих за нужно да уточня, на какво се дължи мърморенето ми. И още веднъж да го разгранича от твоето мрънкане. Защото са по различни причини, но може за някой да не е станало докрай ясно. Макар че си употребила различни глаголи дори.  Peace

Понеже много досадно се разписах пак, затова ще добавя накрая нещо от съвсем друга опера:
Злате, и аз първоначално си помислих, че Ръфало преиграва.Леко дразнещо поведение. Но, според мен ни се е сторило, защото сякаш човека, който играе е такъв, иначе ще е непрофесинално. Леко тикосан, един такъв особен.
Като го прочетох и веднага ми се прииска да кажа +1  Simple Smile
Не знам, дали "човекът е такъв", или актьорът е "решил да го изиграе като такъв", но за мен хич не беше преиграване, а съвсем съзнателен наниз от решения за именно такава актьорска игра.

Последна редакция: чт, 04 фев 2016, 22:23 от мячик

# 592
Ръфало и на мен много ми хареса. С ММ дръпнахме спор дали той играе по-добре или Шрайбър. Аз лобирах за Шрайбър. Не очаквах, никога не съм го харесвала. Майкъл Кийтън винаги ми е бил безкрайно приятен, но той винаги играе по един и същ начин. Въобще актьорската игра в този филм ме впечатли доста.

Гледах някаква комедия по Синемакс, която се очертаваше да е тъпа, но взе че горе-долу ми хареса на фона на сушата тези дни.  Laughing Чайникът се казва.

# 593
Аз харесах Кръдъп, но на мен той ми е любимец по дифолт. Хареса ми и героят му как постави на място убедените в собствената си правота журналисти.

Чек, кой чайник- онзи произвеждащият пари с готината британска мадама, която лансират напоследък ли?

# 594

Чек, кой чайник- онзи произвеждащият пари с готината британска мадама, която лансират напоследък ли?

Да.  Laughing

И Кръдъп много харесах.  Heart Eyes

# 595
Ръфало го признах за хамелеон миналата година като изгледах почти един след друг The Normal Heart и Foxcatcher. Много ми хареса и в двата филма и беше изключително убедителен и в двете роли.
Съгласна съм, че истинският Майк Резендес може наистина да е бил такъв преиграващ нервак и Ръфало да го е уподобил до най-малката подробност, но пак не ми харесва и това си е.

# 596
  • Once there was a Hushpuppy...
Благодаря на всички за препоръките за 45 години.

Много, много хубав филм.
Сякаш съм имала нужда от подобен толкова приятен. Не знам дали е точна думата натуралистичен, може и да не е...Но, филма е това, на което аз казвам - животът! Харесвам подобни, непринудени, времето минава неусетно.Хубаво изпълнение на Ш.Рампилнг.
Заприлича ми малко  на 7.39 , не като сюжет, разбира се, а като много подобно направен филм за нещата от живота Peace

# 597
  • София
Да спомена и аз няколко от последните филми -
Truth - страшно много ми хареса. Не знам защо е подминат в номинациите при положение, че "разследващата" тематика се припокрива доста с някои от другите фаворити. Лично за мен този политически случай беше доста интерсен, а и не по-малко скандален. Кейт Бланшет грее с целия си блясък. Колкото и да се опитвам да я гледам с безпристрастни очи, тази жена е просто божествена. Въпреки, че я харесах много и в Carol, тук ме впечатли повече. Тази симбиоза между професионализъм, борбеност и чисто женска ранимост на героинята й беше уникална. Огромна тежест на филма придава и Робърт Редфорд, но е много остарял, а това буди в мен едно странно чувство на тъга и притеснение.

Spotlight ми хареса като сюжет и изпълнение, но без излишен възторг. На места историята ми се стори прекалено разпиляна. Целият случай е изключително скандален, а "списъците" в края на филма будят тотално омерзение. Най-вероятно филмът ще получи голямата награда от Академията, за да покажат подкрепа и да измият малко гузната си съвест американците.

The Big Short ми беше скучен през цялото време, въпреки опита за нестандартни визуални похвати. Цялата тази банково-финансова терминология натежава доста. Въпреки това е добре да се гледа, за да се ориентира човек в механизмите, довели до финасовата криза.

Concussion е хубав филм със затрогваща история, която ще докосне сетивата дори и човек да не се интересува изобщо от спорт. Доста кахърен Уил Смит, и да, можеха да му обърнат внимание в номинациите. Grinning

И накрая един филм, за който благодаря на момичетата, в чиито спор се роди препоръката му. Breakfast on Pluto http://www.imdb.com/title/tt0411195/ - Шарен и трогателен филм, който просто не може да те остави безразличен (както повечето филми на Нийл Джордан).
Не мога и не искам да сравнявам Килиън Мърфи с Еди Редмейн, защото няма да е честно. Героят на Еди в "Датчанката" води вътрешна борба със себе си и изживява катарзис, докато Килиън е просто шеметен. Героят му плува в свои води, чувства се (и изглежда) прекрасно с вътрешното и външното си женско самосъзнание. Образът му и като визия, и като маниери, и като език на тялото е просто на жена. Филмът е един препускащ каламбур от странни случки и събития, а героят на Килиън преминава през всичко това, надскачайки социалното като през цялото време остава сякаш недосегаем за всички житейски превратности.
Благодаря за препоръката на филма  bouquet

# 598
Джо, Тарковски не е за изпускане.  Peace Аз съм и пристрастна де. Обожавам Тарковски и Бергман. Blush

Tарковски доста заема от Бергман , всъщност , ( и не само от него )
за последния си филм освен идеята от два негови филми взима кинематографа на Бергман , любим негов актьор за главната роля , този , който смесва звука ( доста се е повлиял в това отношение от него ) ,  филмът е сниман в Швеция  с шведски актьори ...
Носталгия е вдъхновена от филм на Антониони , взима и негов сценарист да напише сценария и т.н. ...

# 599
Така е. Той не крие възхищението си от Бергман и логично да подражава, да.

Общи условия

Активация на акаунт