Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLVIII

• 75 411
  • 728
  •   1
Отговори
# 75
Джо, аз грам пропаганда не видях в този филм. Даже напротив, тогавашното американско общество е представено в доста негативна светлина, а руснаците като никога не изглеждаха като слабоумни изверги. Само руският затвор беше много мизерен, но той варненският в настоящият момент е по-зле.
За стената какво? Малко хора са умрели в опити да прескочат берлинската ли?
Скрит текст:
Все пак става дума за реални събития и личности. За мен най-малкото, което беше интересно е  зараждането на идеята за размяна на шпиони и начинът на осъществяването ѝ. Не само това, разбира се.
И аз не знаех, че филмът е на Спилбърг, от теб научих.  Laughing В такъв случай, браво на Спилбърг!

# 76
Примерът ти с Ферари и Фиат е същият като моя със Шанел и Буржоа, но явно не разбираш.

Joy
Лесно е да се обижда, трудно е да се обяснява,  Whistling
Скрит текст:
обикновено дъщерната компания запазва някакъв вид самостоятелност, обикновено креативна,
поглъщащата компания се грижи за всичко останало като дистрибуция, реклама, мърчандайз и т.н.,
нито ти нито аз сме чели договорите на нито една от цитираните двойки.

Джордж Лукас се оттегли, но преди това лично подбра хората, които ще продължат да се грижат за сагата. Джей Джей Абрамс разкри още преди месец че е имал огромни проблеми с разни анонимни шефчета от Дисни.

[spoiler ]ТЕКСТ[/spoiler ]
НЕ Е ТРУДНО БЕ, ХОРА, ама хич
4-те реда цитат ли са проблем?
Най-искрено питам, не е подигравка  Rolling Eyes
Ако бях опнала целия "чаршаф" - ясно.....
Иначе не съм запален, възвишен тълкувател на филми, прост зрител съм.

Личи си
Благодаря на всички минаващи през темата, които държаха да ни наспойлират  Sick

С това приключвам темата въобще за Епизод 7, ще го гледам заради децата, но с огромно неудоволствие.

Последна редакция: ср, 23 дек 2015, 12:18 от Mrs. Swift-Kloss

# 77
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Джо, аз грам пропаганда не видях в този филм.
Чек, в спойлер
Скрит текст:
Това със Стената е най-фрапиращият пропаганден момент. Да, всички знаем как е било и е потресаващо. Показаха го, автентично беше. Пропагандата обаче дойде след това- Ханкс във влака и вижда момченцата, прескачащи стена във задните дворове. Сеща се за берлинския епизод, намръщва се. После се усмихва- не съм в Берлин вече, у дома съм, тук стените са други. Какво иде да покаже това- в комунистическа Европа стрелят на месо за прескачане на стена, в Страната на свободата е детско удоволствие.

Другият силно набиващ се на очи епизод е при размяната. Американците прегръщат своя човек. Руснаците го тикат на задната седалка (Бабел беше казал преди това на адвоката за какво да гледа). Остава едно такова нечисто усещане за човечност при едните и КГБ-машина при другите.
Иначе си права, че беше сравнително дискретно направено и се оставяше впечатление, че се критикува силно и американската система. Но Спилбърг затова е печена лисица, защото знае как да си прокара линията тънко.

# 78
  • В светлината на слънцето
И поздрав с нещо старо, но пък в тон с пробудената сила. Mr. Green

# 79
Джо, сцената с оградата в Бруклин и на мен ми направи впечатление и се понамръщих заедно с Том Хенкс.  Mr. Green
Всъщност имаше един момент на силна пропаганда в стил "Колко сме бели и добри само".
Скрит текст:
Встъпителната реч на адвоката във Върховния съд.  Crazy
Лулумба,  hahaha

# 80
Ето тоз филм ми го препоръча една приятелка, доста е стар, ама останах втрещена. Доста интересни философии развива този човек. Залях се да се смея
http://www.imdb.com/title/tt0102032/plotsummary?ref_=tt_ov_pl

# 81
Джо, сцената с оградата в Бруклин и на мен ми направи впечатление и се понамръщих заедно с Том Хенкс.  Mr. Green
Ами ето, значи целта е била постигната Mr. Green. Аз затова не съм фен на Спилбърг, защото много обича да си "работи" зрителите, а това обижда интелигентността им.
Речта даже няма да я споменавам, понеже тя беше съвсем ниска топка, като за Майкъл Бей Laughing

# 82
Не, смешно ми стана. Не беше нужно чак да се мръщи актьорът, щяхме и без това да се сетим какво му минава през главата в момента. Да, онова в залата беше много ниска топка, но добре че беше в края и не ми развали общото усещане от филма.

# 83
Забравих да кажа, че гледах In the Heart of the Sea и ми допадна. За блокбастър е доста добре подреден, без твърде много излишности, без смехотворни моменти. Отделно обичам морски истории и съм склонна да не бъда критична към тях, понеже рядко ни ги поднасят.
Визията е убийствена. Китоловът е представен в доста шокиращи детайли, до степен да се радваш като се появи големият бял и изпрати целият екипаж в спасителните лодки. Актьорското присъствие е изключително приятна изненада в лицето на целия поддържащ каст. За съжаление всички второстепенни персонажи са крайно недоразвити и е леко разочароващо да получиш убийствено изпълнение от Глийсън, или Мърфи, но в рамките на точно две размазващи сцени и дотам. Централният суперлейтенант е поверен на бог Тор, или за по-кратко стария Хеймсуърт, който е точно толкова талантлив, колкото брат си Лиъм, а без косата от марвелските комикси и точно толкова красив. Принципно във всеки по-сериозен филм би ми полазил по нервите до немай къде, но тук беше някак логично той да е в центъра на бурята. Само да не се беше катерил по мачтите, че двуметров дъб няма какво да прави там просто Mr. Green

Обобщено- приятен и зрелищен филм, който задоволява жаждата за сол на екран, без да доставя удоволствието от "Господар и командир" да речем.

# 84
  • sofia
Веси, ти им  разказа филма, мислиш ли, че цитатът е проблем?

Скрит текст:
Примерът ти с Ферари и Фиат е същият като моя със Шанел и Буржоа, но явно не разбираш.

Joy
Лесно е да се обижда, трудно е да се обяснява,  Whistling
Скрит текст:
обикновено дъщерната компания запазва някакъв вид самостоятелност, обикновено креативна,
поглъщащата компания се грижи за всичко останало като дистрибуция, реклама, мърчандайз и т.н.,
нито ти нито аз сме чели договорите на нито една от цитираните двойки.

Джордж Лукас се оттегли, но преди това лично подбра хората, които ще продължат да се грижат за сагата. Джей Джей Абрамс разкри още преди месец че е имал огромни проблеми с разни анонимни шефчета от Дисни.

[spoiler ]ТЕКСТ[/spoiler ]
НЕ Е ТРУДНО БЕ, ХОРА, ама хич
4-те реда цитат ли са проблем?
Най-искрено питам, не е подигравка  Rolling Eyes
Ако бях опнала целия "чаршаф" - ясно.....
Иначе не съм запален, възвишен тълкувател на филми, прост зрител съм.
Личи си
Благодаря на всички минаващи през темата, които държаха да ни наспойлират  Sick

С това приключвам темата въобще за Епизод 7, ще го гледам заради децата, но с огромно неудоволствие.
Най-искрено се извинявам. Не съм предполагала, че с три изречения мога да разкажа дву-часов филм, че чак да ви се догади.
Иначе
Скрит текст:
сюжетът е тотална боза. Абсолютно нищо изненадващо, чак предвидимо. Визуално е страхотно представянето на всичко.

# 85

Това мнение чаках! Мерси, тегля!

Изгледах и Carol. Кейт Бланшет е богиня, а Руни ми разби сърцето.

За Карол субтитри няма нали?

# 86
Има английски

# 87
  • софия
От мен един глас за Тhe Walk.Не го гледах на голям екран и все пак ме грабна.

# 88
Изгледах "Датското момиче" снощи. Още на първия кадър с голите дървета знаех, че филмът ще ми хареса, а около десет минути след това вече бях влюбена Heart Eyes. Много, много, много отдавна не съм гледала толкова красив филм, в който светлината сякаш те целува, а цветовете те галят. Всичко ми хареса- улиците на Копенхаген с типичната цветна архитектура, операта и гардеробната и, пазара, ателието на съпрузите с олющените стени, многото празно пространство и поредицата врати. Особено ателието ужасно много ми хареса!

Общо взето при филм, заснет по този изумителен начин, нищо друго няма особено значение, но тук и историята, и актьорите не разочароват. Разбирам тези, които са чакали високоволтова драма и са разочаровани, но на мен ми хареса лекотата, с която течеше действието, наблягайки повече на спотаените емоции, на чувственото докосване на коприна до гола кожа, отколкото на острата социална дилема. И Еди, и Алисия бяха ВЕЛИКОЛЕПНИ! Особено Еди, който успя да демонстрира изумителна трансформация, без да изневери на типичния си дискретен, меланхолен, трепетен актьорски маниер. Първата сцена, в която в него се пробужда Лили, е за мен лично върховият актьорски момент на тази година- погледът, потрепването на устните, докато гали коприната на роклята, докато аранжира обутия в дамски чорап глезен в подходящата позиция. И след това всичко е просто нанасяне на последни щрихи около тази една-едничка, всепоглъщаща емоция- пробуждането на истинското Аз в една устремна, търсеща душа.
Поддържащ каст- прекрасно подбран и дискретно допълващ и подпомагащ централното дуо. Матиас както винаги изкусителен и дискретно романтичен, а Амбърчето беше толкова красива в този филм, с ясно изразена палава нотка, че вече започвам леко да я харесвам.

В заключение- като дойде време да гласуваме за филм на годината, това ще бъде моят категоричен избор. Не е така мъдър като "Младост", нито така остро вълнуващ като "Стая", но има по доза от всичко, което е нужно за истински доброто кино.

# 89
Джо, откъде взе Датското момиче?

Общи условия

Активация на акаунт