Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLVIII

• 74 919
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Изгледах вече- The Hateful Eight. Нищичко няма да кажа, понеже първия час, докато само мрънкотеха и не пръскаха мозъци, спах, а втория беше като всеки един друг филм на Тарантино, а тях сме ги гледали и коментирали до втръсване. Как не му писна да прави все едно и също, не знам, но аз бях дотук.

После си разгоних досадата с ето тази сладка драмичка- The Intern. Приятна много, благодаря на Златето за препоръката  bouquet

# 106
Идвам да препоръчам два красиво заснети филма.
Първият е Go-Between http://www.imdb.com/title/tt4073696/. Не съм гледала оригиналният филм от 1971, но за този мога да кажа, че радва окото-муден, красив, детайлно заснет и леко драматичен. Напомня малко на Изкупление http://www.imdb.com/title/tt0783233/?ref_=fn_al_tt_1, но откъм наситеност на историята, последният определено печели. Другото общо между двата филма е Vanessa Redgrave.

A Promise http://www.imdb.com/title/tt2191082/?ref_=fn_al_tt_1 е романтична драма, която ме очарова. Филм, който ме накара да тръпна с героите и да усетя част от копнежа им. Имаше 2-3 момента, при които камерата бързо приближаваше, така и не разбрах, дали е търсен ефект. Прекрасна игра и безупречен избор на актьорите. Филма ме остави в меланхолично и насталгично настроение. Нямам търпение да го гледам отново.

# 107
  • UK
Снощи гледах The Revenant/Завръщането.
Плюс това е ужасно дълъг. Не бих си го причинила втори път.
Започнах го, но не го довърших. Доста интересно е заснет, хареса ми. Личи се, че екипа здраво е работил над филма.

Knock Knock (2015) трилър с Киану Рийвс  Heart Eyes. Героините пресъздават откачените си роли си доста естествено, хареса ми.

Sinister 2 (2015) - нищо ново или неочаквано. Само една страшна сцена. Предвидим сюжет.

За Франкенщайн мнения? Не го намирам с хубаво качество, а нямам търпение да го гледам.

# 108
  • В Космоса

Вчера и аз го гледах на 3Д и два пъти се разплаках. Embarassed Пък вечерта ходихме на Междузвездни войни и не мога да го похваля. Хайде, аз не съм фен и разбирач на сагата, но мъжът ми, който е, като че ли също остана разочарован...  "Much to learn Disney still has..." казва. Simple Smile

Последна редакция: сб, 26 дек 2015, 19:50 от Акаша

# 109
Снощи гледах The Revenant/Завръщането. Не е най-подходящият филм като за Бъдни вечер ...
Но ми хареса много!! Но не го препоръчвам обаче на хора със слаби нерви, някои сцени са просто ужасни...  Rolling Eyes
Плюс това е ужасно дълъг. Не бих си го причинила втори път.

И на мен много ми хареса, но наистина е много тежък, на моменти брутален. По едно време нарочно ставах и се разсейвах с разни домакински дейности, че да не гледам, но ММ не отлепи поглед.

Почнах да гледам Аmerican Hero, мислейки че е тъповата комедия за отпускане. Търпях към 15 минути и го спрях.  Tired

# 110
Напоследък явно ми върви на романтични драми.

Lady Chatterley's Loverhttp://www.imdb.com/title/tt4116030/?=nm_flmg_act_4 е не особеноно романтичен или драматичен филм, и признавам си Richard Madden е виновникът да привлече вниманието ми. Добър актьор, макар и в този филм да не си личи много, за разлика от Обещание.

Far from the Madding Crowdhttp://www.imdb.com/title/tt2935476/?=rvi_tt много ми хареса. Не съм чела книгата, така че не мога да направя сравнение, и май така и ще оставя нещата, за да не се разочаровам. Добра игра и изпълнение. Който не е гледал филма, препоръчвам.

Ако някой може да ми препоръча филми в същият жанр и стилистика, ще се радвам да сподели.

# 111
  • София
Джия, в темата за Джейн Остин са филмите в този стил Simple Smile
Препоръчвам ти книгата - прекрасна е! Няма да си развалиш впечатлението от филма, напротив.

# 112
Вчера гледах един трилър от 2008г. - The Watch - http://www.imdb.com/title/tt1166118/
Чудя се как съм го изпуснала, при положение, че съм любителка на жанра  Laughing
Изненадващо, но ми хареса. Може би защото очаквах нещо по-зле пред вид скромния му рейтинг  Laughing
Препоръчвам го на тези, които също като мен са го пропуснали  Peace

# 113
Suffragette
Първо, хубавата новина- не е толкова популистки, колкото рекламната кампания подсказва. Даже всъщност е доста по-обран от един Bridge of Spies да речем. Може би правата на жените все още не са толкова модерни в полит-коректния свят на киното, но след като цветнокожите, хомосексуалните и Холокоста се изчерпят, Холивуд със сигурност има към какво да отправи поглед.
Другата хубава новина, хубава най-вече за Тина, но не само- Мерил Стрийп има участие точно за 4 минути, та набързо биваме спасени от "английския" и акцент Mr. Green.
Лошата новина- Кери Мълиган може би е добра актриса, но в някоя паралелна вселена, в която не е толкова ... умряла. Принципно явно има достатъчно роли на заблеяни кокошки, които да и дават, но дори и в тях се налага понякога да покаже мъничко енергия, което просто не и се получава и продължава да блее с вид на мокра котка. Тук не беше изключение, а лошата новина е, че е ситуирана буквално във всеки кадър Tired.
Самият филм е стегнат и не твърде патетичен, с добра структура, но се проваля в основната си цел- да разтърси зрителя. Речта на Мълиган с описанието на кариерата и в перачницата в началото е хващаща за гърлото. След това обаче семейната и история страда от липса на истинска емоционална натовареност (основно заради самата Мълиган и гореописания и актьорски маниер), а от дейностите на суфражетките лъха неориентираност, истерия и повърхностно мотивиран фанатизъм. Действието на дербито в Епсън за мен не е вдъхновение, а единственото, което го отделя от стопроцентовото престъпление, е фактът, че жокеят оцелява (което във филма не става ясно, та някой може да си направи извода, че Дейвисън все пак е успяла да затрие невинна душа). На няколко пъти във филма се прокрадна точно тази линия- че суфражетките са общо-взето нереализирани терористи.

А след финалните кредити с данните по години се запитах- защо всъщност се правят филм след филм точно за суфражетките, а не се разкаже например как се е стигнало до даване на право на вот за жените в Австралия (десетилетия преди прословутото дерби)? Или защо във Франция това става след ВСВ? Или може би нещичко за Швейцария и тази 1975-та? Интересно е и да се види къде стои комунистическата империя на злото в тази статистика. Общо взето ако човек има интерес към самото движение за права на жените, може да превърти филма до финалните уточнения и след това да прочете и нещо допълнително в нета. Достатъчно е.

# 114
днес успях 2 пъти да зяспя на Bridge of Spies...край на ревюто   Mr. Green

# 115
  • София
По принцип пиша само за филми от настоящата и минала година, но онзи ден гледах по БНТ 1
Великата красота на новото италианско арт чудо Паоло Сорентино. Не знам защо, но не исках да го гледам въпреки, че взе Оскар за чуждоезичен филм и вдигна доста шум сред критици и фестивали, но сега му дадох шанс. Не знам какво да кажа. Едновременно силен филм, който те докосва до сетивата, но същото време и крещящо показен и самоцелен на моменти. Твърде претенциозен. Ще излъжа ако не кажа, че имаше моменти в които умирах от досада, но филма те кара да се замислиш и размишляваш, а много малко са филмите след които имаш нуждата от подобни съждения...
Раздвоен съм. Като цяло му давам висока оценка, но не бих си го причинил втори път.
Хареса ми идеята как главния герой търсеше великата красота и не я намираше, а тя през цялото време беше пред и около него. Същото се отнася и за групичката му приятели артисти и бохеми водещи безгрижен живот, но пропускаха основното...
Силен коз е, че действието се развива във вечния град, където животът си остава спектакъл, суетата е ежедневие, а духовното и светското се преплитат.
Интересно обаче защо филма пожъна световен успех, но в самата Италия отзивите не бяха много ласкави или по-скоро не постигна очаквания успех. Може би самите италианци не са харесали начина по който Сорентино показва как те самите виждат себе си.

След този филм и най-вече след ласкавите оценки на Джой мисля идната седмица да ида на кино и да изгледам най-новия му филм, Младост пък да видим там как ще е.  Simple Smile

# 116
  • В Космоса
Великата красота ми хареса на мен. Вярно имаше някои по-отегчителни моменти, но такъвв си е... Странен, разбъркан и неразбираем за някои хора, с които съм го коментирала.

# 117
Дяволе, мисля, че ще ти хареса "Младост", тръгваш от горе-долу същата изходна позиция като мен Peace. Отделно като фен на футбола няма как да не ти допадне закачката с Марадона Laughing.

# 118
Вчера гледах The Intern - Стажантът с Робърт Де Ниро, много готин филм. Отдавна не бях гледала лека и приятна комедия  Grinning. Видях, че са го препоръчали вече.

Вчера гледах един трилър от 2008г. - The Watch - http://www.imdb.com/title/tt1166118/
Чудя се как съм го изпуснала, при положение, че съм любителка на жанра  Laughing
Изненадващо, но ми хареса. Може би защото очаквах нещо по-зле пред вид скромния му рейтинг  Laughing
Препоръчвам го на тези, които също като мен са го пропуснали  Peace

Happy, къде то намери този филм скъсах се да го търся и в замундата и в пайрат и няма и няма от 2008....

P.SНамерих го във втората замунда, те сега нали са няколко Simple Smile)

Последна редакция: пн, 28 дек 2015, 15:39 от jalana

# 119
  • Once there was a Hushpuppy...
Най-накрая изгледах Марсианецът - http://www.imdb.com/title/tt3659388/

Хареса ми заради свежия вид на поднасяне на тази история. Филмът, за мен е в графа забавни,приятни,разтоварващи Peace Не е някаква нечувана или не виждана мисия. А, напротив, дали ще е в Афганистан, Ирак, Колумбия или на Луната мисията по спасяване на някой е еднакво затрогваща и изпълнена с вълнение. Много ми беше приятно да гледам, имаше ненатрапчив хумор. Добре свършена работа Wink
Препоръчвам го, като отпускаща терапия Wink

Другият филм, който очаквах с нетърпение не ме разочарова.
Сикарио - http://www.imdb.com/title/tt3397884/

Препоръчвам го на хора, които като мен обичат заплетени, напрегнати трилъри, преследвания, както и замесени службите с техните подразделения в борбата с престъпността.
Бенисио изпълва екрана с присъствие, с неговото уникално излъчване, говор и походка.
Аз съм доволна и ще го запомня този точно филм Peace

Общи условия

Активация на акаунт