Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLVIII

• 75 609
  • 728
  •   1
Отговори
# 525
За Room вече много е казано, затова без подробности само ще отбележа, че е покъртителна история. Много силен филм, особено ако си майка те разтриса до основи. Най-силният коз на филма е това изумително дете Джейкъб Трембли. Бри Ларсън е наистина много добра, но филмът, освен сюжетът, го прави момченцето.
(Обаче непрекъснато имам чувството, че Бри и Алисия Викандер са сестри. Страшно много си приличат и визуално и като излъчване.)

Майка съм и историята наистина докосва, но филмът в никакъв случай не ме разтресе. Отегчи ме. Много плосък сюжет. Можеше да задълбаят повечко, да се развие малко по-широко историята... Гледали сме подобни филми далеч по-вълнуващи. Peace

# 526
  • В Космоса
И аз изгледах The Lobster. Идеен е, нестандартен, леко извратен, но не ме остави съвсем възхитена както обикновено става след като изгледам подобни филми. Може би не бе достатъчно от изброените за мен... Laughing
Скрит текст:
Според мен не се ослепява накрая.
Началната сцена някой може ли да ми я обясни, със застрелването на едното магаре?
И какво стана с управителите на хотела и онези в лодката? И тук не изясниха.

# 527
И аз изгледах The Lobster. Идеен е, нестандартен, леко извратен, но не ме остави съвсем възхитена както обикновено става след като изгледам подобни филми. Може би не бе достатъчно от изброените за мен... Laughing
Скрит текст:
Началната сцена някой може ли да ми я обясни, със застрелването на едното магаре?

И аз останах леко равнодушна към филма като цяло, но от Колин Фарел съм доволна.  Grinning

Гледах Spotlight, сигурно вече сте го коментирали. Много ми хареса заради актьорската игра на поне четирима от актьорите и заради много динамично развиващите се действия. Сюжетът разбира се няма как да ми хареса, особено предвид на това, че става дума за реални събития.

# 528
Скрит текст:
Аз също мисля, че не се ослепява. Даже в моето черногледство отидох още по-далеч. В моят край Дейвид осъзнавейки, че не може да се ослепи тихомълком се изнизва през задния вход на ресторанта и я оставя там да чака.

Магарето сигурно е било бившия съпруг на женицата, дето го гръмна. Най-накрая си е осъществила мечтата. Mr. Green

За онези в хотела и лодката няма какво толкова да ни казват, те нямаха отношение към историята на Дейвид и какйбешеимето.

# 529
  • На брега на реката
Да направя едно бързо резюме на последните филми, които гледах. Това са всъщност филмите, на които се точех известно време. Но не всички оправдаха очакванията ми Simple Smile
Burnt Хареса ми, обичам "готварски" филми. Очаквах повече като игра и някак повече да ме завладее стреса на елитните готвачи. Но съм пристрастна, защото харесвам Брадли Купър
Everest Какво да кажа, дълбоко ме потресе историята. Гледах го веднъж, после още веднъж. Има нещо в самата история, което безкрайно много ме привлече. В тази връзка, някой гледал ли е Еверест от 98-ма година?
Some kind of beautiful Лек и неангажиращ сюжет. Някак ми беше приятно да гледам Пиърс Броснан в подобна несериозна роля.
Testament of youth Съсипа ме този филм. Такава дълбока драма, разтърси ме, потресе ме, остави ме буквално съкрушена. Горещо препоръчвам! Плюс това е биографичен, по действителен случай.
The Intern Нещо ми липсваше във филма, колкото и да се опитваха да придадат достоверност на сюжета, някак никак не оправда очакванията ми. Абе става за веднъж Simple Smile
The Danish girl Много, много ми хареса! Страхотна игра на Еди, мимики, жестове, тиковете, несигурността в очите му. Имаше няколко момента, които просто са се запечатали в съзнанието ми, толкова истински беше! И Алисия, прекрасна е!
Brooklyn И този много ми хареса, и играта, и сюжета. Остави ме замислена и определено за един определен миг ми идеше да я ошамаря Елис.
In the heart of the sea Обичам подобни филми, обичам и богът Тор  Mr. Green Признавам, че филма го гледах именно заради него. Но надмина очакванията ми, приключенски, спиращ дъха и с инфарктни сцени.
Room Около две седмици минаха, от както  гледах филма и още го мисля. Брутален, разтърсващ, а това хлапе е гений!
The Hateful eight Не, не, не и не! За пореден път си казвам, че няма да гледам повече филм на Тарантино и пак се прецаках. Какво да кажа, едно и също, мудно и подробно разкатаване, връщане на действията и яката пуцаница. Имаше добри попадения от към актьорска игра, но самия филм ме подразни и едва го догледах.
The Revenant Не ми хареса, а очаквах много след толкова хвалене. Мудно ми беше, липсваше ми динамиката. А пък ако за този филм дадат Оскар на Лео, ще е просто подигравка спрямо други негови много, ама много силни филми!

# 530
Аз не мога да се начудя на хвалебствията за Room и особено за гениалността на детето.  Rolling Eyes

# 531
  • Бургас
Успях да гледам Момичето от Дания. Лично на мен ми хареса. Винаги съм се възхищавала на актьори, които за определена роля са готови да облекат рокля. Сега и Еди Редмейн е сред тях.
http://linasfavoritestuff.blogspot.bg/2016/02/movie-monday-danish-girl.html

# 532
  • В Космоса
Злате, абсолютно същия сценарий е и моят. Mr. Green Щото сцената с чакащата забравих и и аз името беше някак тягостна. Взе да се понамества такава... Бая се позабави Дейвид.

Аз не мога да се начудя на хвалебствията за Room и особено за гениалността на детето.  Rolling Eyes

Мен филма ме жегна много, но и аз не смятам, че детето направи кой знае какво. Иначе е много чаровно. Heart Eyes

"Датското момиче" май всички го харесват... Аз още не съм го гледала, че го няма в Замундата още.

# 533
  • София
"Датското момиче" май всички го харесват... Аз още не съм го гледала, че го няма в Замундата още.
Аз не го харесвам  Naughty, иначе мисля че го свалих от Арена  Peace
Ако ви се гледа мъж в рокля, Килиън Мърфи за мен се справя по-добре в Закуска на Плутон

# 534
  • София
Ако ви се гледа мъж в рокля, Килиън Мърфи за мен се справя по-добре в Закуска на Плутон

И аз не го харесах. Еди преиграваше с широкото хилене и пресилените жестове, нито за миг не ми заприлича на нещо различно от мъж с перука и грим в рокля. От интересен човек на изкуството в началото се превърна в празноглава истерична кифла. Визуално филмът беше изпипан - декори, дрехи, но историята не успя да ме трогне. Дори Матиас Шьонартс, когото обожавам, тук ми стоеше не на място, бозав, блед, неуместен в някои сцени. Единствено Алисия държи филма от разпад.  Peace

# 535
  • В Космоса

И в Peacock също. И Гаел Гарсия Бернал в "Лошо възпитание". Страхотни са и двамата! Но съм сигурна, че и Еди се справя отлично.

# 536
И на мен само Алисия ми хареса от Датската мома.

# 537
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Килиън е брилянтен в "Закуска на Плутон". Той обаче за разлика от Еди има и чисто физическите данни да бъде изключително автентична жена.

# 538
Последните филми, които гледах и запомних са "Легендите",  "Датското момиче" и "Стая".
За първия, бих номинирала Том Харди за най-добър актьор. Дори и лична номинация за най-добър филм давам, предвид останалите класирани, които изгледах само заради номинациите.
Относно "Стая", тази наистина трудна за преживяване драма, беше представена постно и повърхностно и се чудя на номинацията за Оскар на главната актриса. Че тя какво показа в този филм?  Rolling Eyes
Датското момиче ми хареса. Хареса ми и играта на Еди и Алисия.

Ще вземе ли Лео този път заветния Оскар се питам аз  Mr. Green или ще го присъдят на мечката!

# 539
  • В светлината на слънцето
И аз съм от нехаресалите "Датското момиче". Много шум за нищо. Нито Еди играе като за Оскар (много му е рано да се спасява с познати щампи и мимики, към този трик актьорите прибягват в по-напреднала възраст, когато го удрят повече на халтура, отколкото на изкуство), нито филмът е за приз (предвид как режисьорът е черпил с пълни шепи "вдъхновение" от други ленти). Единствено Алисия ми хареса, беше прекрасна, органична и за мен именно тя изнесе филма.  Peace
Що се отнася до мъжете в рокли в киното, то нека не пропускаме "Играчка-плачка". В комедиен план пък Робин Уилямс и Дъстин Хофман имат ненадминати образи. Peace

Общи условия

Активация на акаунт