С колко пари живеете на месец

• 85 151
  • 953
  •   1
Отговори
# 30
Презрение - не, със сигурност, сметка-да. За повече със сигурност има, но ми се струва, че минимума далеч не го постигат много хора.

Сега сме с 1 дете и се справяме.....Определено се борим за повече, но също така сериозно се замисляме, дали ще успеем с 2. По-скоро имаме съмнение  Tired За това, се чудя на хора с по-малко от нашите доходи, как успяват и какво да осигурят на децата. Пак казвам - не живеем в мега лукс- имаме жилище, пазаруваме смея да твърдя здравословна храна, витамини, позволяваме си частно здравеопазване/до толкова , че щем не щем плащаме за специализирани прегледи/. Почивка веднъж , два пъти в годината/ и то не луксозна/. Обслужваме 1 кредитна карта и частна ясла на детето/но и да не е яслата то тези пари ще са за спорт, обучение и т.н....т.е нейни са/.........толкоз  newsm78 newsm78

# 31
О, Рокси, за първи път ли срещаш подобни писания.
Не, обаче след форумна ваканция ми бодат очите с нова сила  Rolling Eyes

# 32
Семейното планиране не е измислено в България все пак, и не виждам какво лошо има.
Стават и фалове, разбира се, правиш си едни планове, животът ти поднася друго , но ако искаш да родиш на двайсет, без един трудов ден в живота, без доходи и спестявания,  и да очакваш, че ще можеш да осигуриш на детето си това, което би му осигурила съседката на 30+, трудно ще ти се получи.

# 33
 Joy, много те харесвам.

# 34
  • Пловдив
О, Рокси, за първи път ли срещаш подобни писания. ССФ живее в лукс и има точния брой деца, отговарящ на стандарта и. Разни там хорица, които работят за низерни пари не са годни за репродукция.
Най-ми харесва обаче, когато млади, здрави и работещи завиждат за 20 лева детски и държат да си ги получат. А и няма как да им се обясни, че това не е привилегия, а помощ.
Мен не ме дразни, че бедни и болни взимат тези помощи (детските са социални помощи и точно така и са оформени законово, просто хората ги наричат детски), а че хора видимо демонстриращи стандарт над моя също ги взимат. Всякакви хора работещи на черно, на сиво и подобни вариации. Но с висок стандарт и пак си ги взимат. Признавам - дразни ме.

# 35
Като родиш на 30+, не можеш да му осигуриш други неща. От позицията на човек, когото са родили на почти 40 и който роди на 30 и 35 намирам, че опцията късно раждане съвсем не е прекрасен избор. Ако и да се приема за такъв в този форум. Яла съм на този избор и меда, и жилото.
Ако бях леко по-млада, щях да родя и трето дете. Няма да мога да осигуря на никое от децата си Оксфорд, но и не искам и не смятам това за важно. Ако е важно за тях, да намерят начин и да се преборят.
А, да. Децата ми са износвали дрехи на близки деца. Други деца пък са износвали наши дрехи. Това пък съвсем не го смятам за мизерия.
Янтре, и мен. Смятам го за несправедливо.

# 36
Няма прекрасни и непрекрасни избори, няма правилен или неправилен брой деца.
Винаги обаче има повърхностни хора, на които това им личи.

# 37
И моето износва дрешки, играчки и т.н.....това за мен далеч не критерий някакъв, а нагласа/или си съгласен или не..../ Лично за мен критерий за нормален и осигурен минимум е - здраве/възможност да ползваш специалист и лекарства при нужда/, образование/освен училищното , кръжоци и спорт/,пълноценна  храна /разбирайте риба, месо и хубави млечни и т.н...плодове и зърнени ежеседмично/ и свободно време/почивка, книги, театър, развлечения и т.н.../. Това е минимума. Като и сигурно жилище с достатъчно лично пространство за всички, на което можеш да обслужиш сметките.

# 38
  • София
Семейното планиране не е измислено в България все пак, и не виждам какво лошо има.
Стават и фалове, разбира се, правиш си едни планове, животът ти поднася друго , но ако искаш да родиш на двайсет, без един трудов ден в живота, без доходи и спестявания,  и да очакваш, че ще можеш да осигуриш на детето си това, което би му осигурила съседката на 30+, трудно ще ти се получи.
Съжалявам, но и аз не ръкопляскам на индивиди, които едва свързват двата края, а раждат ли раждат. Лично за мен това е резултат от огромна доза сексуална неграмотност+егоизъм+непукизъм. Когато поисках да имам дете, вече си бях направила сметката как, кой и с какво ще го гледаме. Да, да, знам, че няма нищо сигурно на този клет свят, но дори и да остана сама, или мъжът ми да остане сам с щерката, всеки от нас ще успее да й осигури един съвсем приличен живот. С други думи, помислили сме и за евентуалното ''лошо''. Съответно съм много ''за'' едно внимателно семейно планиране и мислене преди да се размножаваме.

Аз съм възпитавана от двама телци-материалисти, финансисти по професия, които вярваха, че липсата на пари съсипва и най-силния дух и ум, както и че битието определя съзнанието. За зло или добро, и аз го вярвам. На близо 40 години, просто няма как да стана идеалист и да повярвам в любовта, която превъзмогва безпаричието. По-скоро ще повярвам в съществуването на еднорозите, които дъвкахме в съседната тема.

# 39
Зависи какво разбирате под "едва свързва двата края". Понятието е твърде разтегливо и като цяло силно субективно. Изключвам маргиналите.

# 40
Зависи какво разбирате под "едва свързва двата края". Понятието е твърде разтегливо и като цяло силно субективно. Изключвам маргиналите.

А защо?! Не са ли те основните потребители на подпомаганията от всякакъв характер?

# 41

А защо?! Не са ли те основните потребители на подпомаганията от всякакъв характер?

Неправилно ми задаваш въпроса. Не коментирам кой потребява социалните помощи, а че понятието "едвам свързва двата края" съм го чувала и от хора с доход близък до милионерския и от хора с МРЗ.

# 42
Презрение - не, със сигурност, сметка-да.

Laughing Laughing Laughing Laughing Mr. Green Коя си пък ти, че да държиш сметка на другите хора?

Опциите на анкетата са нелогични и недомислени. Ако наистина искаш да знаеш с колко пари живеят хората на месец, вземи сложи опции от рода на:
- до 500 лева
от 500 до 1000
- от 1000 до 2000
от 2000 до 5000
от 5000 до 10000
над 10000

или нещо подобно.

# 43
  • София
Ами аз навремето бях осигурила цяла къща за едно такова многодетно семейство, безвъзмездно. Нямаха дом, жената беше безработна от години, а мъжът така и не разбрах какво, ако изобщо нещо, работеше. Нямаха дрехи, та и дрехи събрах (тогава още нямах дете) - мои, от роднини. Децата нямаха пари за една най-обикновена кифла да си вземат в училище. Абе пълна мизерия.

Малко неща ме вбесяват на този свят, но безотговорни хора, които си играят на родители, без да мислят като раждат какво бъдеще ги чака тези деца, ми вдигат кръвното от раз.

# 44
Абе случват се грешки, и аз едно мислех, то друго стана, спестяванията не стигнаха, та още изплащах заемите, които имахме за лечението на тежко болен родител, и на ти - бебе.
Знам и две, и двеста.
Но да настъпиш няколко пъти една и съща мотика....

Субективно е, разбира се, то и според възрастта на децата, колкото повече растат, толкова по-скъпо струва отглеждането им, според мен, а някъде в гимназианан възраст детето си става един възрастен на отглеждане, и яде повече, и дрехите му по-скъпи, и учебниците, и хобитата, па и гадже ако забърше...

Общи условия

Активация на акаунт