С колко пари живеете на месец

• 85 346
  • 953
  •   1
Отговори
# 465
Laughing Че то всички сме учили по нещо и накрая си бачкаме скромничко. Малко от пишещите тук могат да се похвалят с онова животно, наречено кариера.
Дали? И тук, и в една съседна тема се начетох на хвалби кой е по - най - успешен, дори една каза, че е единствения специалист в Бг в нейната /каквато и да е/ специалност Crazy.
Та бг мамите са елитът на нацията, недей така. Laughing

Защо да не е така? Форумът събира хора, които често пъти по никакъв друг начин не биха се срещнали извън виртуалното пространство. Та, със сигурност има хора, чиято професионална реализация, като ниво, няма релевантна у нас.

# 466

Така е, повечето хора накрая си работят скромничко, но всички имат амбиции детето да стане президент на банка поне  Crazy
Аз съм от изключенията значи. Нямам такива амбиции за децата си.
Искам само да успеят да не се оженят за  кретени....тоест предпочитам да успеят в брака, отколкото в кариерата..

# 467
  • София

Така е, повечето хора накрая си работят скромничко, но всички имат амбиции детето да стане президент на банка поне  Crazy
Искам само да успее да не се ожени за някой кретен....
И аз. Ставаме две.

# 468
  • Другата България
Защо да не е така? Форумът събира хора, които често пъти по никакъв друг начин не биха се срещнали извън виртуалното пространство. Та, със сигурност има хора, чиято професионална реализация, като ниво, няма релевантна у нас.
Защото не вярвам, Кас.
Не вярвам, че успешни хора, с кариера, специалисти или дори бизнес дами, които освен професионално успешни са и семейно някак ангажирани, публично също....та такива дами ще стоят почти всеки ден във форум, дори и в най - масовия  и известен така да се каже.
То си личи кой или кои са такива - епизодични и спорадични появи, изказ, това какво казват и в кои теми се включват...всичко останало е плява и сапунени мехури.
Но това е мое мнение и няма връзка с темата.
Просто ми е забавно да чета подобни постове. Peace

# 469
  • София
Да се включа и аз с отговор.
В момента сме с добри доходи да кажем около 5-6 хил. на месец и нямаме проблем да живеем с тях и с три деца.
Когато се родиха близначките обаче, аз бях на 24 г, а мъжът ми на 25 и отскоро бяхме започнали да работим в нормални фирми. И двамата сме завършили ТУ. Живеехме все още на квартира и заплатите ни бяха значително по-ниски.
След като малките поотраснаха сме говорили за трето дете, но един ден по-нататък тъй като имаме време. След като си вземем апартамент и сме се установили. Малката обаче ни изненада и макар да имаше коментари как ще гледаме и трето дете на квартира това не ни промени решението още повече, че така или иначе планирахме трето дете. Когато тя беше на годинка някъде си купихме апартамент с кредит, който вече е изплатен и сега се оглеждаме за още един евентуално отново на кредит.
Така, че в нашият случай наличието на три деца, които напълно нормално са най-важното нещо за мен в момента и по-ранното им раждане по-никакъв начин не ни е попречило и засега не изпитваме трудности в отглеждането им.
Аз честно казано имам желание понякога и за четвърто, но мъжът ми е категоричен, че тези са ни достатъчни и че е вече на възраст (35 г)  за ново бебе  Simple Smile

# 470
Мери Ан, не се превръщай в подозрителна форумка, която в думите на всеки чете само и единствено хвалби и изхвърляния. Не ти прилича.

Аз отивам да практикувам простата си професия за простички пари, която обаче ми носи невероятно удовлетворение. Това аз искам за децата си- да работят нещо, което е Тяхното Нещо, а не НещоКоетоРаботяЗащотоНавреметоТоваМеПриеха.

# 471
  • Другата България
Мери Ан, не се превръщай в подозрителна форумка, която в думите на всеки чете само и единствено хвалби и изхвърляния. Не ти прилича.
Не казах това. Grinning
Не съм го и помислила.
Не и на "всеки". Laughing
Но да не се спамим повече. Peace

# 472

И аз. Ставаме две.

+1
Не само че нямам такива амбиции, но и искрено се надявам да не забие в такава посока (не че има реална опасност като я гледам какъв мързел е Mr. Green). Не си заслужава цената. Тези хора и близките им плащат прекалено много в личен план.

# 473

И аз. Ставаме две.

Айде и с мен - три.

# 474
Не бих спонсорирала вечни студенти. Naughty
То и по закон съм длъжна максимум до 25.
От там нататък, да се оправя сама.
Също не бих подпомагала финансово бъдещото ѝ семейство.

# 475
Ами учете си и си гледайте вече наличното дете, аз не схващам защо сте се закахърили толкова за нероден Петко?

А и щом учите още, сигурно второ може да си родите и след 10 години.

Трудно, първото го планирахме и правихме 5-6 години, стана след ин витро, демек с репродуктивни проблеми сме, сега аз вървя към диагноза изчерпан резерв......това е и дилемата.
Ученето не е такъв проблем и двамата сме дистанционно, просто гълта доста финанси и то.
Ами, ето ти едно вариантно решение:
чудите се за второ, значи не изключвате възможността за него.Става трудно при вас, значи почвате от сега да работите за него, през това време приключвате с ученето, устройвате се на желаната работа и се надявате след известен брой години (3-4-5) плановете ви да са осъществени-добра работа и доходи и второ бебе на път.

И аз. Ставаме две.

+1
Скрит текст:
Не само че нямам такива амбиции, но и искрено се надявам да не забие в такава посока (не че има реална опасност като я гледам какъв мързел е Mr. Green). Не си заслужава цената. Тези хора и близките им плащат прекалено много в личен план.
Май ставаме 4 ...... Laughing
Сто пъти предпочитам добра и спокойна работа да си имат, хубаво семейство, което ще им осигурява нужните обич, топлина, уют и релакс след работен ден.Писала съм, че аз не съм фен на кариерата и кариеристите, следователно не го пожелавам и на децата си, въпреки че са мъже. Гоненето на кариера носи повече вреди (разбити нерви, болести, съсипани семейства, нещастни деца-от липсващи родители  и т.н.), отколкото ползи.

# 476

По кой закон си длъжна да спонсорираш до 25? newsm78

# 477

По кой закон си длъжна да спонсорираш до 25? newsm78
Редовните студенти имат определени облаги като такива до 25 години по закон.Та, предполагам, че и родителското задължение да издържа детето-редовен студент е до тази възраст.

# 478
По семейния кодекс.

# 479
И аз не смятам, че е така срещано из потребителите на този форум такива, които са добре платени. Нещо повече. В неверието си стигам до там да мисля, че даже малко са работещите.

Няма лошо, ама хубаво е да се отдава заслуженото на мъжете в този случай. Демек не само лафове колко много вадИМ, а колко много вади мъжът все пак.

Това във връзка със:
Скрит текст:
Laughing Че то всички сме учили по нещо и накрая си бачкаме скромничко. Малко от пишещите тук могат да се похвалят с онова животно, наречено кариера.
Дали? И тук, и в една съседна тема се начетох на хвалби кой е по - най - успешен, дори една каза, че е единствения специалист в Бг в нейната /каквато и да е/ специалност Crazy.
Та бг мамите са елитът на нацията, недей така. Laughing

Последна редакция: вт, 22 дек 2015, 14:14 от Защо ме търсиш?

Общи условия

Активация на акаунт