С колко пари живеете на месец

• 85 156
  • 953
  •   1
Отговори
# 60
Според Социалното министерство, според социалното.  Wink Нали така се стимулира 2детният модел........с детски за 2 деца, НО ако не се пада повече от МРЗ на човек........

от друга страна, разбира се седи и реалният модел, на всеки един от нас....там вече е до лична преценка и ситуация.

Ами питай социалното министерство тогава.  Не знаех, че се стимулира 2детния модел.  Чудиш се дали да родиш второ ли?

# 61
Някой разчита на детските ли? За да има деца?
Освен за мургавите, не знам други такива.

Как бе? Малко ли са и "белите", които раждат деца на държавата, а в замяна тя е длъжна да им ги отглежда?
Пък ако не държавата, поне другите, които са си направили сметката и не са раждали чак толкова...

# 62
Аз така я разбирам темата:
Ако на семейство е с две деца му трябват 2 500 лева, за да живее някак /тук не ми е много ясно какви са изискванията, колко бърз трябва да е нета или колко канала да има кабелната, примерно/,та ако семейството няма такъв доход, държавата /всички останали/ да му го осигурят във вид на социално подпомагане.

# 63
Че се чудим, чудим се, аз лично нямам хора в обкръжението си хора дето да не се чудят за второ.....някои и за първо. Въпреки , че поддържат уж нормален стандарт на живот. Покрай дискусиите за детските стана ясно , че уж се стимулира 2детният модел, а масово семейства с 2 деца изпитват затруднения / наистина се чудя и на такива семейства кое ги мотивира да родят второ и ги лишават от неща , които не съм готова да лиша моето, дори с цената да остане 1  и пак казвам , не става въпрос за луксозни коли, яхти, почивки и т.н..../.

# 64
  • Другата България
Масово и семейства с едно дете изпитват затруднения, наистина моделите са строго индивидуални и зависещи от 987654321 неща.

# 65
Темата аз никак не я разбирам, а анкетата е малоумна, да ме прощава авторката.
Поне да се питаше "с каква сума на член от семейството живеете на месец" - и да се укажат конкретни суми. А така - хем 1000 лв., хем МРЗ, хем манджа с грозде.
И какво общо имат самотните със заплата под 1000 лв. и семействата с две деца, та фигурират в една и съща анкета, щом питането е конкретно за семействата с две деца?

# 66
  • София
Според Социалното министерство, според социалното.  Wink Нали така се стимулира 2детният модел........с детски за 2 деца, НО ако не се пада повече от МРЗ на човек........
Много сте ми странни и смешни. Уж млади, учени, необременени хора. А разчитате на държавата.
Няма вече 26  години държава. Всеки да се оправя сам, как не го разбрахте.
Работете, печелете, харчете - всичко е във вашите ръце. Важното е да не ви хванат....
Ще чакам аз на соц. подпомагане, МРЗ, данъчни облегчения за да имам дете.
Ами то докато чакам живота ще мине покрай мене.

# 67

Как бе? Малко ли са и "белите", които раждат деца на държавата, а в замяна тя е длъжна да им ги отглежда?
Пък ако не държавата, поне другите, които са си направили сметката и не са раждали чак толкова...

Тъй, тъй, права си. Peace
Съвсем пресен пример имахме скоро, да се съберат пари за семестриална такса в най-скъпия уни. Crazy Щото хората са родили повече деца, пък такива като мен, с едно, не са и трябва да помогнем. Sunglasses

# 68

Обаче други, които си живеят с мъжете, без брак, си вземат детски, преспокойно.
Сбъркана е системата.

Авторката беше от тия, другите. Обясняваше как взима детски, защото нямат подпис с бащата на детето.

# 69
Неправилно ми задаваш въпроса. Не коментирам кой потребява социалните помощи, а че понятието "едвам свързва двата края" съм го чувала и от хора с доход близък до милионерския и от хора с МРЗ.
Права си, пръстите ми са по-бързи от мисълта. Четейки темата си мислех за всички онези семейства, в които детето е записано на името на "самотната" майка, която пък декларира нулев доход, въпреки че фамилията битува повече от прилично. Та някак асоциативно понятието маргинали ме отведе към тях... И аз не знам защо. Асоциации някакви...

# 70
Сега двама получаваме почти 2000 лева на месец. Но ние сме с много привилегии, които други семейства нямат, можем да си позволим да спестяваме за апартамент. Реално живеем със 600 лева, не мизерстваме, това лято дори отидохме на почивка.
За второ дете бих се съгласила.

# 71
  • Другата България

Тъй, тъй, права си. Peace
Съвсем пресен пример имахме скоро, да се съберат пари за семестриална такса в най-скъпия уни. Crazy Щото хората са родили повече деца, пък такива като мен, с едно, не са и трябва да помогнем. Sunglasses
Затова казах на Янтра, да не е много сигурна че и нейните няма да завършат частен университет. Ще им съберем пари, колко му е.

# 72
Сега двама получаваме почти 2000 лева на месец. Но ние сме с много привилегии, които други семейства нямат, можем да си позволим да спестяваме за апартамент. Реално живеем със 600 лева, не мизерстваме, това лято дори отидохме на почивка.
За второ дете бих се съгласила.

Какви са тези привилегии?

# 73
под сам имам предвид без деца.....дали в семейство или не, тук е без значение,защото никой реално не зависи от теб, освен ти самият..... ако имате предложения да се добавят секции- моля.

Въртя анкетата пак казвам около МРЗ на човек, защото според социалното министерство това е единицата за детски помощи/въпреки ч ги нарича надбавки...../ и , че е сбъркана , сбъркана е при все, че се стимулират бедни семейства, да имат повече деца, поне аз така я разбирам тази система и не се дават на всички, именно защото , тези които живеят с над тези 420/догодина/ са богати.....

# 74
За първи път чувам, че детските са за да се стимулират семействата да имат деца! Crossing Arms
Аз мислех, че са за подпомагане на вече родени.

Общи условия

Активация на акаунт