С колко пари живеете на месец

• 85 253
  • 953
  •   1
Отговори
# 705
проблемът ще е на тези, които не се осигуряват
но честно казано не ги жаля особено
познавам доста хора, които се подписват на 450 лв заплата, а прибират 1500 +....
реално всеки месец си прибират в джоба 200-250 лв невнесени осигуровки, нека живеят с 300 лева пенсия като им дойде времето, изборът си е техен
Не ги мисли тях много много. Те са се осигурили къде с имот, къде със спестявания. Доста по-сигурно от НОИ, ако питаш мен...

честно казано и аз си мисля, дали да не потърся работа, където няма да се осигурявам на целия си доход вече
15 години са ми плащани осигуровки на целия доход, като започнах работа се удържаха около 30 % от брутната заплата

# 706
проблемът ще е на тези, които не се осигуряват
но честно казано не ги жаля особено
познавам доста хора, които се подписват на 450 лв заплата, а прибират 1500 +....
реално всеки месец си прибират в джоба 200-250 лв невнесени осигуровки, нека живеят с 300 лева пенсия като им дойде времето, изборът си е техен
Не ги мисли тях много много. Те са се осигурили къде с имот, къде със спестявания. Доста по-сигурно от НОИ, ако питаш мен...

А правилно ли е според теб Герри ?

Няма да започвам вечния спор дали е морално или не да крадеш от крадец. Тази морална дилема не ме вълнува особено.

# 707
  • постоянно
[/quote]

А правилно ли е според теб Герри ?

[/quote]
Няма да започвам вечния спор дали е морално или не да крадеш от крадец
[/quote]

Това го попитах по друга причина . Ти си вечно личността , която се опитва да  докаже на всички , че България може да  е по-добро място за живеене  и как Ние Всички можем да променим нещата към по-добро . И тук сега чета , че според теб е правилно да се  укриват данъци .

Stop Naughty Stop

# 708
И тук сега чета , че според теб е правилно да се  укриват данъци .

Stop Naughty Stop
Къде съм казала, че е правилно?
Ти си вечно личността , която се опитва да  докаже на всички , че България може да  е по-добро място за живеене  и как Ние Всички можем да променим нещата към по-добро .
 Stop Naughty Stop
НИЕ ВСИЧКИ не. Само някои можем.

# 709
Ама... вие мислите, че ще има пари за пенсии, когато се пенсионираме ли?  Crazy

# 710
Аз не мисля, че изобщо ще остане практиката пенсиониране, докато ни дойде времето...
Затова ме е яд, че всеки месец издържам едно 6-члено циганско семейство с удръжките, които ми спират от заплатата  Rolling Eyes
Предпочитам да НЕ СЕ осигурявам на пълна заплата и да разчитаме аз и децата ми на парите си сега, а не имагинерно някога си евентуално...

# 711
Отдавна съм се отказала да вярвам в илюзии.

# 712

Stop Naughty Stop
Ти си вечно личността , която се опитва да  докаже на всички , че България може да  е по-добро място за живеене  и как Ние Всички можем да променим нещата към по-добро .
 Stop Naughty Stop

В кражбата е истината. Крадете колкото се може повече, и ще се оправим по-бързо Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 713

В кражбата е истината. Крадете колкото се може повече, и ще се оправим по-бързо Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Не се краде, обаче, достатъчно бързо.
Баце още не е фалирал...

# 714
Първо да кажа, че аз съм осигурена върху цялата си заплата. Въпреки това, не виждам причина да го правя. Ако не плащам на задължителен пенсионен влог, това не е кражба, това са си моите пари. Нямам нищо против да се споразумея с държавата да не плащам пенсионни и здравни такси, а държавата да не ми дължи пенсия и здравно осигуряване. Сама ще се погрижа за себе си и семейството си. Обаче на държавата не й изнася такава сделка, а към момента има инструменти да ме задължи да плащам за много лоши и неизгодни услуги. Ей затова симпатизирам на анархистите.
 newsm78

# 715
  • София
Не е нужен анархизъм, а малко по-дясна политика.
Аз пък съм по-ляво ориентирана - т.е. за повече и по-добри социални услуги.
Обаче тая държава не е нито лява, нито дясна, ами е ... смотана.

# 716
  • постоянно

Stop Naughty Stop
Ти си вечно личността , която се опитва да  докаже на всички , че България може да  е по-добро място за живеене  и как Ние Всички можем да променим нещата към по-добро .
 Stop Naughty Stop
Е, пази Боже от такива "спасители" като теб,  които само на приказки са Велики.  Mr. Green

# 717
Не е нужен анархизъм, а малко по-дясна политика.
Аз пък съм по-ляво ориентирана - т.е. за повече и по-добри социални услуги.
Обаче тая държава не е нито лява, нито дясна, ами е ... смотана.

L'Agent, уважавам мнението ти, но не го споделям. Не намирам нищо хубаво в дясната политика, защото е достатъчно няколко алчни тикви да попаднат едновременно във висшите слоеве на управлението на една държава, за да се повлече по надолнището. А това рано или късно ще се случи. Затова вярвам само в капитализма. От държавите нищо добро не съм видяла, то са данъци, то са войни. Частният бизнес, идеите, справянето с проблеми от частници е правилния начин според мен. Много може да се говори по този въпрос, но не е по темата.

# 718
  • София
Много лесно се декларира колко безсмислено е здравното осигуряване, когато си здрав, млад и с добри доходи.
Но животът твърде често поднася неприятни изненади и се оказваш в положение да зависиш от тази система, която отричаш. Peace

# 719
  • София
Че каква е разликата между капитализъм и дясна политика?

Общи условия

Активация на акаунт