С колко пари живеете на месец

• 85 332
  • 953
  •   1
Отговори
# 630
Излиза че 51% (мнозинството, демек) от потребителките са доволни от семейния доход  Grinning
Това в анкетата още в началото уточниха, че не е доходът, а сумата, която се харчи месечно. Все пак не всеки си харчи парите до стотинка.

# 631
Истината е, че България е на челни класации по бедност, робство, мизерия, лоши условия и така нататък. А пък при положителните класации сме винаги на последни места.

# 632
  • Ямбол
Истина или лъжа, нашата анкета показва друго.

# 633
  • постоянно

Финансовата дисциплина е много важна. Даваш ли пари за глупости не даваш ли... какво са глупости и какво са важни неща.

п.п. тази година съм бил в Рим, Барселона, Копенхаген на мои разноски, а до Будапеща, Люксембург, Букурещ, командировки. 3-4 пъти на Черно море за по седмица.
Не мога да се оплача... шарен живот със скромни средства. Просто едни ги дават за пътувания, други за кръчми. Всеки прави своя избор.

п.п.2. по-назад в темата имаше момиче, което на месец не можело да живее с под 1600лв-1800лв... това е абсурдно. Не знам колко яде и пие, театри меатри, но аз с тези пари всеки месец ще имам поне един уикенд в  чужда държава и ще разхождам старите адидаски в/у паветата на Рим, а не обувки на Прада в софийски мол.

Браво бе младеж , много ми хареса написаното от теб  Hug

# 634
Истина или лъжа, нашата анкета показва друго.
Не съм съгласна, ако сумираме статистиката и ги сортираме спрямо прага на бедност, нещата не са хубави.
http://www.vesti.bg/pari/blizo-25-mln.-bylgari-zhiveiat-pod-prag … a-bednost-6040113

Цитат
Около 2248 лв. са необходими на четиричленно българско домакинство, за да покрива разходите си за храна, жилище, здравеопазване, образование и почивка.

# 635
Истината е, че България е на челни класации по бедност, робство, мизерия, лоши условия и така нататък. А пък при положителните класации сме винаги на последни места.

Истината е, че сивата икономика е с огромни размери, а класациите са на база официални данни.

2248 лв. - въобще не съм съгласна, животът е много по-евтин Peace

# 636
И аз го изчетох младежа с удоволствие! Респект! Е, имало още свестни деца, браво!

# 637
  • постоянно
И аз го изчетох младежа с удоволствие! Респект! Е, имало още свестни деца, браво!

Нали !  bouquet
Мрънкат , мрънкат  , а се оказва , че на повечето са им грешни Приоритетите.

# 638

И от мен поздравления! bouquet

# 639

Нали !  bouquet
Мрънкат , мрънкат  , а се оказва , че на повечето са им грешни Приоритетите.

Абсолютно.

# 640
  • Ямбол
...Истината е, че сивата икономика е с огромни размери, а класациите са на база официални данни.

2248 лв. - въобще не съм съгласна, животът е много по-евтин Peace
Точно така е - в официалните статистики, никой не отчита сивите и черните доходи. Дори и за Александрова съм убедена, че има такива.
Всеки с малко повече познания по математика и по-специално статистика, може да се сети, че извадката, върху която се отчитат тези числа, не е представителна.
Съгласна съм, че има много хора, които живеят с малко, но не са 2,5 милиона.

# 641
  • София
Е, браво на  korn_val  Simple Smile

Човече, знам за какво е анкетата. Но не считам, че  е нужно да обяснявам причинно-следствената връзка между приходи и разходи.

А дори и пенсионерите не живеят толкова лошо, колкото се говори масово, а имам наблюдения върху пенсионери от село, малък град и в столицата.

# 642
  • София
Айде недей за пенсионерите, че е срамота. Колко добре да живеят с 300-400лв?

# 643
Айде недей за пенсионерите, че е срамота. Колко добре да живеят с 300-400лв?
С 300-400лв може да живеят относително добре, само ако са в село, където отглеждат животни и имат градина, така че качествената храна им е евтина. Но пък тя е с цената на къртовски труд, а това са възрастни хора, които вече нямат силите да бъхтят като гламави. Е, има и пенсионери с 900лв. пенсия (моят чичо, например), но те са рядкост.

# 644
  • постоянно
Ако пенсионерите са двама  с 300-400 лв  ( на село  с градинка  ) може и да успеят . Но ако са по сами - нямат никакъв шанс , колкото и скромно  да живеят.

Общи условия

Активация на акаунт