Пациентки на ЦРЗ Надежда - Коледно-новогодишна тема 44

• 56 003
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
Подреждах си изследванията и ми прави впечатление, че 2008г. ТСН е 0.78, 2010 - 1.38. А след проведени стимулации ( изследванията са 3-4 месеца след стимулирането): 2013: 2.32, 2015-2.23. Чудех се с възрастта ли нараства, от стимулациите ли е?! Другите позакатели на щитовидната (ft3,ft4, TAT, MAT) са без промяна... Пролактинът ми е все около горна граница, FSH, LH, Estradiol са почти без изменение за 5 години.

# 346
Чудех се TSH с възрастта ли нараства, от стимулациите ли е?! Другите показатели на щитовидната (ft3,ft4, TAT, MAT) са без промяна... Пролактинът ми е все около горна граница, FSH, LH, Estradiol са почти без изменение за 5 години
Не е от възрастта, има друга причина, която може да е временна и свързана със стимулациите или ако си ползвала йод-съдържащи лекарства като Betadine.

# 347
Гери, тсх виждам варира  в нормите, може да съм пропуснала, ако си споменавала, но имаш ли диагностицира проблем с щитовидната жлеза?

# 348
  • Sofia
Здрвейте момичета, бих искала да попитам може ли да се почне стимулация при задържан фоликул на втори ден 20мм и естрадиол 49.97?

# 349
Подреждах си изследванията и ми прави впечатление, че 2008г. ТСН е 0.78, 2010 - 1.38. А след проведени стимулации ( изследванията са 3-4 месеца след стимулирането): 2013: 2.32, 2015-2.23. Чудех се с възрастта ли нараства, от стимулациите ли е?! Другите позакатели на щитовидната (ft3,ft4, TAT, MAT) са без промяна... Пролактинът ми е все около горна граница, FSH, LH, Estradiol са почти без изменение за 5 години.

Ако си имала стимулации през това време скача, не е много, но все пак си е повишение. Моето ТСХ от 1.40 преди стимулация, след нея скочи на 4,36. Така че ако ще правиш нещо предвиди и това.
Ако нямаш диагноза свързана с щитовидната и ще правиш стимулации обсъди го това с лекаря ти, защото на мен Начев ми каза, че за да е успешен опита ТСХ-то трябва да ми е под 2 и да го задържа под 2.

# 350
Здрвейте момичета, бих искала да попитам може ли да се почне стимулация при задържан фоликул на втори ден 20мм и естрадиол 49.97?
Мен винаги са ме отлагали при задържан фоликул.

# 351
  • София
Здравей,Molly31! Simple Smile
Стимулация със задържан фоликул не се започва, тъй като той ще се превърне на киста , а пък от друга страна изяжда хормоните на останалите фоликули-на мен така ми ги обясни нещата доц. Тимева , понеже и аз имах 2 поредни месеца задържан фоликул, но на 3я сам си изчезна (тя ме следи 3 поредни цикъла и каза , че ако и на 3я не е изчезнал , ще ми изпише противозачатъчни и ще го изчистим), така че не се притеснявай, най вероятно ще я отложите стимулацията за другия цикъл (ако това е единствения проблем, то си имасвоето решение).Успех! bouquet

# 352
  • Sofia
Здравей,Molly31! Simple Smile
Стимулация със задържан фоликул не се започва, тъй като той ще се превърне на киста , а пък от друга страна изяжда хормоните на останалите фоликули-на мен така ми ги обясни нещата доц. Тимева , понеже и аз имах 2 поредни месеца задържан фоликул, но на 3я сам си изчезна (тя ме следи 3 поредни цикъла и каза , че ако и на 3я не е изчезнал , ще ми изпише противозачатъчни и ще го изчистим), така че не се притеснявай, най вероятно ще я отложите стимулацията за другия цикъл (ако това е единствения проблем, то си имасвоето решение).Успех! bouquet
Не я отложиха, вчера я започнах с гонал.Обясниха ми, че при тези стойности на естрадиола може да се почне. Ако бяха по-високи стойностите този фоликул няма да позвили на другите фоликули да порастнат.Никой нищо не каза , че може да стане на киста.И аз се притеснявам какво ще стане,но си казвам ,че док знае какво прави и всичко ще е наред.

# 353
Пуснах кариотип и тромбофилии преди час. ТСН ми е 2.23, пролактин 607 при горна граница 496. Консултация с д-р Начев: няма нужда от терапия. Токсоплазмоза и листериоза -отрицателни.

Хммм, на мен пролактина ми излезе 605,5 при горна граница 637, а тсх 2,22 без промяна. Тестостерона мн ми е паднал на 0,91. Естрадиола е 141,3 на 5 ден. Пуснах ги в цибалаб и се учудвам защо има такава голяма разлика в реф. граници...

# 354
  • София
Не я отложиха, вчера я започнах с гонал.Обясниха ми, че при тези стойности на естрадиола може да се почне. Ако бяха по-високи стойностите този фоликул няма да позвили на другите фоликули да порастнат.Никой нищо не каза , че може да стане на киста.И аз се притеснявам какво ще стане,но си казвам ,че док знае какво прави и всичко ще е наред.
[/quote]
Радвам се, че сте започнали стимулацията-явно има начини да се стартира въпреки задържания фоликул,по принцип мислех , че задържан фоликул се образува в следствие на висок естрадиол -поне така ми е обяснявано, а сега от твоя случай разбирам , че при ниски стойности може да се стартира,което пък ме радва и обнадеждава! Пиши как вървят нещата пли теб и ни дръж в течение.Успех! Laughing

# 355
  • Sofia
Радвам се, че сте започнали стимулацията-явно има начини да се стартира въпреки задържания фоликул,по принцип мислех , че задържан фоликул се образува в следствие на висок естрадиол -поне така ми е обяснявано, а сега от твоя случай разбирам , че при ниски стойности може да се стартира,което пък ме радва и обнадеждава! Пиши как вървят нещата пли теб и ни дръж в течение.Успех! Laughing
[/quote]
Благодаря за подкрепата, в четвъртък съм на преглед и ще пиша. bouquet

# 356
Днес бях на преглед 8 ден.
Няма данни за овулация този месец (фол. са мн малки) или ще бъде доста късно (с късна такава съм) и др Стаменов не иска да рискува "скапване" на лигавицата, както той се изрази. За да продължим към ЗЕТ ми даде Гонал 37,5е през ден и в понеделник съм пак на преглед. Цели да извади и няколко фол. Може би си спомняте за моя проблем с хиперстимулациите и как док. постоянно се шегува, че за мен трябва хомеопатия. Някой с отзиви за такива дози Гонал?
Мерси!

Последна редакция: вт, 12 яну 2016, 17:05 от Clear

# 357
Аз съм започвала стимулация с доста голям задържан фоликул, но по дълъг протокол.
Резултатът - 8 хубави Я, 8 оплодени.
Не мога да разбера каква е дозата на гонала при теб, Клер.
Аз стартирах с 375 гонал.

# 358
  • В сърцето на любимия човек
Клер реагира много бурно на стимулации, затова е на половин ампула през ден.

# 359
И аз почвам с 350-375 единици гонал. Clear, ще стискаме палци за добра реколта с малко напояване Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт