Пациентки на ЦРЗ Надежда - Коледно-новогодишна тема 44

• 56 002
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
....
Не мога да разбера каква е дозата на гонала при теб, Клер.
Аз стартирах с 375 гонал.
Точно 37,5е - възможно най-малката! Разрових се в американски форуми, защото не ми излиза нищо на български, и се оказа, че такава доза се изписва вместо клостилбегит. Действието е несравнимо с клостила.
И на мен ми е много интересно как ще реагирам. Ще пиша за обратна информация в понеделник. Simple Smile
Пък, ако някой е минал по моя път, да сподели!

# 361
Клер, явно случаят ти е  индивидуален. Пиши да те следим, че е интересно.
Успех.

# 362
  • гр. София
Клер, аз съм имала стимулация с толкова ниска доза, но в Щерев при Савова. При Стаменов съм на по-висока. Съвсем добри яйца извадихме тогава.

# 363
След вливка с Октагам може ли да се шофира?

# 364
  • При семейството си
В листовките пише, че няма данни да пречи на способността за шофиране.

# 365
Днес бях на преглед 8 ден.
Няма данни за овулация този месец (фол. са мн малки) или ще бъде доста късно (с късна такава съм) и др Стаменов не иска да рискува "скапване" на лигавицата, както той се изрази. За да продължим към ЗЕТ ми даде Гонал 37,5е през ден и в понеделник съм пак на преглед. Цели да извади и няколко фол. Може би си спомняте за моя проблем с хиперстимулациите и как док. постоянно се шегува, че за мен трябва хомеопатия. Някой с отзиви за такива дози Гонал?
Мерси!
Моята доза с гонал беше 50 ед. ,всеки ден. Д-р Персенска казваше че трябва да го дишам   Laughing. Не се притеснявай докторите си знаят работата, моите 50ед. Гонал свършиха работа, извадиха 6 Я, 4 се оплодиха, 2 върнаха и сега съм бременна в 7 седмица с едничко.Желая ти успех. newsm53

# 366
Clear, стискам ти палци   Peace Спомням си на стимулацията колко зле се чувстваше, пожелавам ти резултата на Валентина  Hug  Спомням си и колко се смяхме всички на страничните ефекти на лекарството, което ти изписаха (забравих му името)   Mr. Green
Момичета, има ли информация кога се връща д-р Шефкетова?

# 367
Може би Шефкетова ще се върне най рано лятото,синчето и да направи поне годинка.Така чух в клиниката,незнам дали е вярно

# 368
Момичета, аз съм с Хашимото и вчера ендокриноложката ми каза да не се съгласявам на вливане на Октагам или други лекарства с антитела. Не се знаело какво може да отключи ...Един вид на автоимунно заболяване да вкарваш още Антитела нямало смисъл.. А е факт, че има доста момичета забременели след вливане на Октагам. На кой да вярвам не знам...

# 369
  • София
Здравейте момичета,
Включвам се по въпроса за Октагам. На 10.062015г. ми вляха Октагам в друга клиника. Вливката беше по препоръка на доц. Русев от Малинов, заради открити инхибиращи ембиотоксини в комбинация с високи ТАТ и МАТ. Тогава се съгласих, понеже според доц. Русев това би ме защитило от следващ аборт ( след като имам вече два). Каза, че действието на Октагам е около 9 месеца, т.е. ако забременея в следващите 9 месеца след вливането му би следвало да съм защитена.
Говорих с Октагама с Начев, не беше доволен че съм си го вляла, също съм с Хашимото и според него ми е повлияло зле.
Не знам дали има връзка с Октагам, Начев не ми е казал подобно нещо, но след вливките TSH така ми се размърда, че отчиташе стойности от 0.007 до 28.78  #2gunfire Като цяло си чувствам организма по- различен след тези вливки, в неприятен смисъл. Не знам дали ме е защитил от аборти, защото за съжаление все не съм забременяла. Ако някой на следващ етап не ми обясни много точно и конкретно какви "+" и какви "-" има от него, няма да го влея втори път.

# 370
Шакира, nevena, извинявам се, че така нахлувам в чуждата тема, но ми се ще да дам някои разяснения относно Хашимотото. Вече медицината е доказала, че Хашимото е вероятно да се отключи при "сблъсък" с определени патогени като: хеликобактер пилори в чревен тракт (който се лекува с антибиотик), епщайн-бар вирус в гърло, сливици и кръв (медицината не го лекува за момента), йерсиния в чревен тракт (който се лекува с антибиотик ако не греша), хепатит С и т.н. (Ако потърсите в гугъл с ключови думи Hashimoto Thyroiditis infection има доста резултати, само че на английски език). Та в този смисъл аз като си видях странното повишение на антителата МАТ и ТАТ, пуснах един дълъг списък с антитела за патогени, които имат някакво отношение към евентуалното отключване на Хашимотото, вкл. и за лаймска болест. Вече зависи кое се лекува с антибиотик и кое не и разбира се да се намери специалист от съответната друга област, та да се заеме да ви наблюдава, АКО изобщо в съответния случай причината е патоген.
При мен явно, че е било от епщайн-бар вируса, т.е. с вързани ръце съм към момента.

Мисълта ми е, ако ви се занимава и ако все пак изкарате късмет да е нещо, което се лекува с антибиотик си струва да се опита. Сега на мен ми е чудно защо ендокринолозите тук не пускат този дълъг списък с вероятни патогени, но да кажем, че ще отнеме време знанията от Запад да дойдат на Изток Simple Smile

Само да се допълня: според западната медицина Хашимотовците са по правило с дефицит на витамин Д, та не е лоша идея да го изследвате. Не се знае още защо, но са открили такава зависимост.

Последна редакция: ср, 13 яну 2016, 16:41 от Magdalena1978

# 371
  • София
Благодаря Magdalena1978, информацията ти е много интересна  bouquet

# 372
Благодаря, Магдалена!

# 373
Магдалена, аз сама си назначих изследване и открих хеликобактера, тогава отидох при доктор Петрова - гастроентеролог в Надежда и поисках да се лекувам. Радвам се, че се справих с това чудо, защото тогава така си оправих анемията, но лекарката ми каза, че няма отношение към забременяване и износване.

Уточнявам, че нямам Хашимото.

# 374
amini, тук вече зависи от генетичната ти предразположеност, има т.нар. HLA-типизиране. Просто различните имунни системи реагират по различен начин на едни и същи патогени в зависимост от тази част от генетичния ти код, която отговаря за работата на имунната система. В твоя случай не се е отключило - радвай се! Simple Smile Но пък явно е повлияло на анемията ти - хм, интересно.

А за механизмите за отключване на Хашимото до момента считат, че е поради имунологична мимикрия в зависимост от генетичната предразположеност. Още не се знае коя комбинация от гени е замесена, но ако се сблъскаш с някакъв патоген, имунната система така се престарава да се бори с него, че изменя част от антителата, които произвежда и в крайна сметка тези антитела започват да нападат щитовидната жлеза. Аз лично не изключвам и директно заразяване на щитовидната жлеза с някакъв патоген, като епщайн-бар вируса например (което е моя случай 1 към 1), защото имах унищожени сливици, а заразяването на ЩЖ може да стане лесно по кръвен или лимфен път. И за капак имах възел, като само той имаше ехографска структура за Хашимото, а другата част беше здрава. Та има го и този момент според мен с директното "заразяване" на жлезата.

Последна редакция: ср, 13 яну 2016, 17:49 от Magdalena1978

Общи условия

Активация на акаунт