Това е интересно - защо смяташ, че сме "апетитна хапка", някакви природни изкопаеми ли визираш, с какво сме апетитни? Защото аз не виждам абсолютно никаква опасност някой да ни прилапа фактически. Да не говорим, че е и невъзможно.
Филмът не съм го гледала и не мога да коментирам, но възродителният процес е едно много голямо черно петно в историята ни и смятам, че трябва да се говори за него, да. С факти, с гледни точки и с емоция. Както един друг народ говори за нацизма и не е допуснал участници в Холокоста, например да заемат каквито и да е длъжности след войната ( а напротив, извел ги е на съд), така смятам, че и у нас участниците във възродеителния процес следва да бъдат в 9та глуха до 9то коляно. А това не само не се случи, а тези хора са в политиката и бизнеса и до ден днешен ( + собствените им водачи на незаконната им партия са активни участници в 'голямата екскурзия').
Сравнено с днешната "мигрантска инвазия", която мисля, че не е достигнала 1 милион още в Европа (или го достигна съвсем скоро) и цялото пищене от всичко, което се случва - представете си почти 1/2 милион български турци през границата каква криза е.

По този повод, Светли празници на всички!