158 Коледарчета в Америка пишат късмети и сурвакат за здраве

• 134 851
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Росс, аз просто попитах, защото ми се стори сложна процедурата с бг книжка в сравнение с личния ми опит за ам. книжка (от друг щат и преди 100 г). Сега следващият въпрос е колко официален трябва да е превода? От оторизиран преводач или от някого, който да се подпише под penalty of perjury, че знае двата езика и превода е точен. Питам защото ние в БГ си представяме, че щом е държавна служба ще иска 100 печата, но тук някои служби са много ларж и печатите не са им толкова важни.

# 481
Россс, не е нарочно наистина, но тук сме си така, май все чоплим нещо. Поздравления за усилията на дъщеря ти в ученето. Точно заради това е странно, да ходи в Бг, да кара курс и изпити (мисля 4 на брой), да плаща като поп много повече, за да изкарва книжка и после пак да се явява на изпит за същото в САЩ. Нишката в информацията се къса някъде и това ни направи впечатление на всички. Аз мисля, че тя просто ще използва българската, затова и трябва превод. В нашия щат може студенти да карат с чуждестранна до една година, както и туристи. Относно преводача - явно никоя от нас не знае, иначе със сигурност щеше да ти отговори. То аз в нашия град не знам, защото не ми е трябвал. А и наистина тука преводите са малко странни.
Извинявам се още един път, не съм искала някой да се почувства разпънат. Гледаме да си помагаме, с акъл най-вече...

Мишки, и аз го имах същия въпрос и не намерих еднозначен отговор, но ще следя. То и нашата баба на 6 месец искаше вече да си ходи и дума не обелва пак да идва за сега, а уж обеща, в някакво неопределено бъдеще....

# 482
  • Rock & Roll feeling ...
Благодаря за отговора  bouquet

# 483
Държавните учреждения използват сертифицирани преводачи.
Информация може да се намери в нета, да не кажа, че коства по-малко от минута. Успяло е детето да си отиде до България, вземе изпит, тук куп изпити, а не може да си намери най-елементарната информация.

# 484
  • Калифорния, САЩ
Успяло е детето да си отиде до България, вземе изпит, тук куп изпити, а не може да си намери най-елементарната информация.

Ей, заради теб спрях да пиша в темата, ама ... Що не оставиш жената на мира? Колкотото и позитивни и мили жени да има  в темата, то някой като теб направо я прави неприятна за четене.

Моля всички да ме извините за поста, дами, но не мога да се стърпя.

# 485
лесничко е, не ти е приятно да ме чтеш, не четеш.
И на мен не си ми приятна, но до този миг не съм се намесила да ти го кажа.

И кое не ти е приятно, истината. Два дена в питане и обяснение за нещо, което се свършва за 1 минута.
Все пак интелигентни хора сме....

# 486
  • Калифорния, САЩ
лесничко е, не ти е приятно да ме чтеш, не четеш.
И на мен не си ми приятна, но до този миг не съм се намесила да ти го кажа.

Разбрах, симпатиите ни са взаимни. Не е необходимо да занимаваме всички с това. Всеки има право да изкаже своето мнение, който иска - да не го чете. Но не се въздържах - за първи път от 5 години (откакто съм в този форум) пиша нещо подобно на някого, и то - публично (който не вярва - да прегледа всичките ми предишни писания). Много от момичетата и жените в този форум, а и в темата, споделят мнението ми - в това се убедих с четенето на други теми  Wink. Ти знаеш. Лек ден и бъдете здрави - по-малко злоба и повече финес (като Фея  Heart Eyes).

С най-добри чувства; олекна ми и се усмихвам - чувствам се добре, че най-накрая го казах/написах!  Hug Hug Hug

# 487
Идва някой, за да ти каже, че не му харесваш, но започва да обижда -ей това не го разбирам.
радвам се, че след 5 години трупана ненавист и неприятност, най-накрая се осмели да го напишеш.....а и ще ти олекне и да се усмихнеш. Почувствах се неудобно, че 5 години си ходила смръщена.

Не ти ли се струва, че малко преиграваш, не си толкова изпълнена с финес...
И след като така ти олектна, оценявам, че намеси всички момичета и жени...та чак ме прати и в др теми.
Както казваш, по-малко злоба и повече да мислим. Пък можем да се обгърнем с финес.

# 488
по-малко злоба и повече финес (като Фея  Heart Eyes).
Flushed  bouquet 

Нямам информация по въпросите за шофьорските книжки и пребиваването.

Ходих в Консулството. Няма време за паспортите, ще ги вадим в Соф. Имам нотариално заверени пълномощни.

Ужасих се от новините за Орландо и за българската художествена гимнастичка. Така ми е мъчно...

# 489
  • Калифорния, САЩ
Скрит текст:
Идва някой, за да ти каже, че не му харесваш, но започва да обижда -ей това не го разбирам.
радвам се, че след 5 години трупана ненавист и неприятност, най-накрая се осмели да го напишеш.....а и ще ти олекне и да се усмихнеш. Почувствах се неудобно, че 5 години си ходила смръщена.

Не ти ли се струва, че малко преиграваш, не си толкова изпълнена с финес...
И след като така ти олектна, оценявам, че намеси всички момичета и жени...та чак ме прати и в др теми.
Както казваш, по-малко злоба и повече да мислим. Пък можем да се обгърнем с финес.

Обидих ли те? ИЗВИНяВАЙ, не исках, мислех, че си на същото мнение по въпроса. Не съм трупала ненавист и неприятност 5 години, с теб "се срещнах" в тази тема, от тук бяха първите ми впечатления за теб, после и в други теми отново ми направи впечатление начина ти на мислене, изразяване, "общуване" със съфорумки и т.н. Радвам се, че "те срещнах" толкова късно, но още по-радостна съм, че в истинския живот не те познавам  Party. И съм много усмихната по принцип, най-малко нещо такова може да ме "смръщи" както казваш. Имам моите си вижданиш за добро и лошо; за хубаво и грозно; за истина и лъжа; за ценно и .... Абе, на тебе ли да казвам - ти си експерт във всичко. За финеса - не, не преигравам, за мен човек, който го притежава е уникален и различен, искам и аз да го имам, но не се отдава на всеки. Но работя по въпроса, надявам се и ти да започнеш.
    Приеми най-искрените ми пожелания за много хубави емоции през настъпващото лято; за много ценни, истински моменти с любимите хора; а и с действия и постъпки, изпълнени с много ФИНЕС! Бъди здрава, аз приключвам окончателно с тази дускусия. Още веднъж се извинявам на ДАМИТЕ в темата!  Hug 

# 490
  • WA, USA
Ами защото твърдиш че бг книжки не се признават тук толкова сигурна да ти кажа нашия опит от 2005. Отидохме с бг книжки в ДМВто в NJ. Казаха че трябва да са преведени, показахме им едни хартии, които се наричаха международни книжки - прост превод на бг книжките направен от мвр в Сливен. Седнахме и изкарахме листовките и си отидохме с книжки от Ню Джързи

# 491

И кое не ти е приятно, истината. Два дена в питане и обяснение за нещо, което се свършва за 1 минута.

Titina,

На 13.06.2016 веднага след моя пост "Благодаря намерила е преводач!" следват вашите хапливи постове и "огромното ви желание да помогнете"! Два дни по-късно продължавате да се заяждате по неразбираеми за мен причини!

И понеже се свършва за една минута- може ли да ми кажете бг преводач в района на Индианаполис ( така ми беше формулиран въпроса), който да не е фирма работеща с всички екзотични езици, а просто бг преводач.

момичета,
Хората не са под един знаменател! Позитивен ден Ви желая! Hug bouquet

# 492
  • The QC to be!!!
...
Въпрос. Баба с 10-годишна виза. Може ли да стои тук по-дълго от 6 месеца наведнъж ако престоят се раздели в две календарни години? Или трябва да излезе и влезе след първите 6 месеца? Или след излизането трябва да е извън страната поне 6 месеца?
Мишки, инфото ми е малко старо, но от опит. Може да седи в страната само до датата дадена и на влизлане. За повече се минава през процедура, попълват се документи от адвокат и т.н., за удължаване на престоя.

Росс, браво на момичето ти!  Peace Явно е от тези оправни деца които не искат да притесняват други, за това ти не трябва да се притесняваш - тя ще се оправи сама та ако ще и на Марс да отиде!

Последна редакция: ср, 15 юни 2016, 18:41 от Baby*

# 493
Нещо ме обърка, Бейби, ще ходя да гледам какво съм писала. Може би от разправията се разсеях.

За Т-мобайл питах Фея, защото аз не съм на договор, от три години си карам с предплатената карта и се чудех, дали се радвам на същите привилегии - като безплатния нет в БГ и безплатния стрийминг тук. Но си чеша езика просто, като отида до мола, ще си питам в Т-Мобайл.

Карала съм в БГ само на wireless и си е едно малко главоболие, предпочитам да имам мобилен интернет. Вкъщи има една оборотна карта, за който братовчед си е в страната, но това лято ще сме всички заедно и мисля други варианти Simple Smile Най - вероятно някоя предплатена карта с включен мобилен интернет, ако не може с американската.

За Орландо дори не ми се говори. Хубаво си поплаках пак. Гледам децата и пак ми се пълнят със сълзи очите - какъв свят ще им оставим. И на всичкото отгоре направо ми се гади от дискурса, който последва, включително и от лични приятели - за оръжията, за хомофобията и т.н. Отровата се сипе от върховете на републиканската партия, но пак ще виним ISIS за всичко.

# 494
Ами защото твърдиш че бг книжки не се признават тук толкова сигурна да ти кажа нашия опит от 2005. Отидохме с бг книжки в ДМВто в NJ. Казаха че трябва да са преведени, показахме им едни хартии, които се наричаха международни книжки - прост превод на бг книжките направен от мвр в Сливен. Седнахме и изкарахме листовките и си отидохме с книжки от Ню Джързи

Признаване, озн отиваш с българска книжка, нищо не правиш и ти дават нова, издадена от съответния щат.
Въпрос. Баба с 10-годишна виза. Може ли да стои тук по-дълго от 6 месеца наведнъж ако престоят се раздели в две календарни години? Или трябва да излезе и влезе след първите 6 месеца? Или след излизането трябва да е извън страната поне 6 месеца?
Има процедура по удължаване на престоя, не ти е нужен адвокат. Инфо тук:
https://www.uscis.gov/visit-united-states/extend-your-stay
а тук са го обяснили подробно как става: http://www.path2usa.com/usa-visitor-visa-extension

Общи условия

Активация на акаунт