158 Коледарчета в Америка пишат късмети и сурвакат за здраве

• 133 391
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Проверяват заради плътността на обективите. Виждат нещо особенно в тях.
Признавам си, че не съм ровила в нета за да разбера, какво точно виждат в обективите, но факт е, че допреди 3 год не ме караха да отварям фото раницата (докато проверяваха лаптопи и таблети); после почнаха да ме карат да вадя само камерата (тялото) за проверка, а от миналата година ми ровят точно обективите (което ме дразни, въпреки че гледам да съм усмихната и позитивна, че и на тези хора работата им е супер неблагодарна)
Помня, че носих преди 8-9 год подарък, направен от оловен кристал в ръчния багаж, който побърка всички скенери...

# 556
Проверяват заради плътността на обективите. Виждат нещо особенно в тях.
Признавам си, че не съм ровила в нета за да разбера, какво точно виждат в обективите,
Това поне беше обяснението, което получих на летище София (то и само там са ме проверявали де). Но пък за един трансформър ме бяха побъркали, на всяка проверка правеха и натривки. Нямаще скенер, който да не пропищи.

# 557
Помня, че носих преди 8-9 год подарък, направен от оловен кристал в ръчния багаж, който побърка всички скенери...

Joy  Задачи с повишена трудност.

Непрекъснато сменям конфигурацията на носене на багаж. Голямото си буташе свой миналата година, но тази година нямаме подходящ куфар на колелца. Мисля за следващото пътуване, когато ще ходят вече стабилно и двете деца, да се обзаведа с два куфара ръчен багаж от тези дето им се въртят на 360 колелцата и да караме с тях в следващите десетина години. Фотографско куфарче също ще търся, голяма грешка е тази раница, това тегло е за бутане, не носене. Тази година тръгнах с един сак, раницата и количка + бебе раница. През 90% от пътуването носех бебето и бутах раницата и сака в количката  Laughing

До сега никога не са ме карали да вадя нищо от фотографскара раница. Изваждам само компютър, таблет и киндъл (защо ги мъкна и трите е друга история  Crazy)

# 558
  • WA, USA
Мисля за следващото пътуване, когато ще ходят вече стабилно и двете деца, да се обзаведа с два куфара ръчен багаж от тези дето им се въртят на 360 колелцата и да караме с тях в следващите десетина години. Фотографско куфарче също ще търся, голяма грешка е тази раница, това тегло е за бутане, не носене. Тази година тръгнах с един сак, раницата и количка + бебе раница. През 90% от пътуването носех бебето и бутах раницата и сака в количката  Laughing

точно с такива бяха моите тази година като ходихме до България и бяха много лесни за бутане. Отделно събират и много багаж.

# 559
 Много са ми сладки Trunki Ride, може да теглиш децата една зад друго като влакче. Може да си поседнат докато чакат, а и събират приличнио ръчен багаж. https://www.trunki.com/ 

# 560
Много са ми сладки Trunki Ride, може да теглиш децата една зад друго като влакче. Може да си поседнат докато чакат, а и събират приличнио ръчен багаж. https://www.trunki.com/ 
Наистина са сладки. За Фръцлите обаче взехме истински куфари тип "пъчен багаж" от TJ Maxx. Те сами избираха и после сами си тръткаха куфарчетата из аерогарите. Голям кеф.

# 561
Мисля за следващото пътуване, когато ще ходят вече стабилно и двете деца, да се обзаведа с два куфара ръчен багаж от тези дето им се въртят на 360 колелцата и да караме с тях в следващите десетина години. Фотографско куфарче също ще търся, голяма грешка е тази раница, това тегло е за бутане, не носене. Тази година тръгнах с един сак, раницата и количка + бебе раница. През 90% от пътуването носех бебето и бутах раницата и сака в количката  Laughing

точно с такива бяха моите тази година като ходихме до България и бяха много лесни за бутане. Отделно събират и много багаж.

Руми, страхотни са, купих ги в крайна сметка. Българска фирма, 100лв всяко куфарче. Имаха и малко по - евтини, но тези си харесах на външен вид. Добро решение се оказа, много по - лесно ми беше да ги бутам, отколкото да нося фотографската раница + сак + количка + бебе, въпреки че пак аз бутах всичко. 4 годишното помагаше до презокеанския поелт, като слязохме в ЮС беше капнала от умора и едва ходеше, еле пък да носи багаж.

Соу, вие имали ли сте трънки? Защото аз имам и не съм доволна, нестабилни са, ако ги дърпаш, лесно се преобръщат, трудно завиват, а и не се бутат толкова лесно - бавнички са. Примерно не е като трутинетка. На нормалното куфарче моето дете се отпускаше по корем и го буташе много по - бързо.

Редактирам се да добавя:

Минахме граница без да показваме пълномощни. Такива не са неоходими на:

- непълнолетни български граждани, които трайно пребивават в чужбина и представят документ, който удостоверява това ЗАЕДНО с българския си паспорт - зелена карта, друг паспорт, етц (голямата ми щерка)

- непълнолетни американски граждани (т.е. деца които не само нямат български паспорт, но и егн) (малката ми щерка)

Пълномощно е необходимо само ако детето има двойно гражданство, но представи само чуждия паспорт/ документ. Каква е логиката - не знам.

Скрийншотнах си за всеки случай законите на телефона, но не се наложи да споря.

# 562
Имахме трънки, но детето порасна и го подарихме. Доволна бях,той си го яхваше и аз го влачех. Сега е голям и си влачи малко куфарче с колелца, а понякога иска само раница.
Фея, фръцлите са големи за трънкита.

# 563
Ей на, лятото почти свърши. Фръцлите тръгват на у-ще следващата сряда... Направо не мога да повярвам...

# 564
Много късно, Фея. Моето почна преди месец.

# 565
  • The QC to be!!!
Ей на, лятото почти свърши. Фръцлите тръгват на у-ще следващата сряда... Направо не мога да повярвам...
По вода да им е новата година!

Тази тема ще крета с 2ра Коледа  Laughing

# 566
Откога го чакам това училище. Мишо започва на 12ти. Утре ще ни посещава учителката му и аз цял ден обмислям как да я помоля да се събуе на влизане, без да изглеждам груба. Бебето пълзи в хола, а ние сме на килим и не мога да си представя да ми влезе някой с обувките. Какви кахъри имам само...
Днеска имаме годишнина от сватбата - 6 години. Пийте по едно вино за наше здраве 🍷🍷🍷
И понеже на всяка годишнина ходим на някакво ново за нас място, тази година ще ходим на зоопарк. Но не в нашия град, защото там сме мембъри и го знаем на изуст, а в зоопарка на блъзък град. Успокоявахме се с мъжът ми, че така правят хората с малки деца, защото на мен ми се ходеше в Лас Вегас.

# 567
Coral, честита годишниниа, още много години ви щастлив брак изпълнен с нови места ви желая. Ще стигнете и до Вегас, има време Simple Smile

Аз посрещам гостите на вратата още с репликата "а ние ето тук си оставяме обувки и има пантофи ето тук, но ако искате може и боси". Това са обаче наши приятели и познати, не ме е страх да ги обидя. Може би може да се подготвиш с калцуни и да кажеш "много съжалявам, имаме малко бебе, пълзи" и толкова. Калцуните не са никакво неудобство за гостуващия.

Успех на всички ученици. Моят племенник е също тази година първокласник.

# 568
  • The QC to be!!!
Корал честита годишнина! Още много щастливи !!! Калцуните са супер вариант, и в собствената ти къща не би трябвало да се притесняваш да кажеш на някого да се събуе! На мен хич не ми дреме кой ми идва у нас, и ако не иска да се събуе, казвам, че няма влизане. Така преди години като продавахме къща в щатите, един доста наперен дядка каза, че няма да се събуе, и аз отговорих "your choice! This is still my house, my rules!" Реалторката с която бяха почервеня, само жена му се събу, после получих сърдит емайл от моят реалтор и то тяхната и хич не ми пукаше! Даже съжалявам, че не му треснах вратата!  Crossing Arms Ние предварително бяхме предупредили, че в къщата се влиза само без обувки!

# 569
Мами,може ли малко инфо за здравни застраховки и застраховка живот?Отначало без зелената карта с какъв статут са новопристигналите и какви здравни застраховки са необходими-да покриват спешна помощ,болничен престой,прегледи?Може ли да се направи комбинирана застраховка живот със здравна?

Общи условия

Активация на акаунт