Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 262
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Здравейте, не съм писала отдавна, не че бебето е неспокойно, даже напротив, но аз се цедя за да му давам да яде, а това отнема голяма част от времето ми, а трябва и да се яде... Simple Smile Имам 2 въпроса: 1. Бебчетата ви акат ли редовно? Малкия не е запечен, а просто не ака, и на 4-тия ден му давам Лактолоза и си свършва работата наведнъж като за 3 дена. Понякога успява и сам до 3-тия ден, но е рядкост, той е само на кърма.
2. Колко кг. са момченцата родени около 18 септември? Той се движеше много добре, но на последната консултация се оказа само с 400 грама наддал за 3 седмици. На 15 декември беше 5300, а се роди на 18 септември 3400, изписаха го 3200.
Весело посрещане на Новата година на всички!

Весело и на теб! Simple Smile
Това с цеденето е ужас. Напълно те разбирам. И аз го правя, че на два пъти направих мастит. Беба също е така с изхождането - не са й твърди изпражненията, дори напротив, но на 3-4 дена ака. Едни педиатри казват, че е нормално това при условие, че бебето е на само на кърма, а други твърдят, че трябва всеки ден да ака. И аз незнам  newsm78 Но съм по-склонна да подкрепя второто мнение.

# 136
Здравейте, не съм писала отдавна, не че бебето е неспокойно, даже напротив, но аз се цедя за да му давам да яде, а това отнема голяма част от времето ми, а трябва и да се яде... Simple Smile Имам 2 въпроса: 1. Бебчетата ви акат ли редовно? Малкия не е запечен, а просто не ака, и на 4-тия ден му давам Лактолоза и си свършва работата наведнъж като за 3 дена. Понякога успява и сам до 3-тия ден, но е рядкост, той е само на кърма.
2. Колко кг. са момченцата родени около 18 септември? Той се движеше много добре, но на последната консултация се оказа само с 400 грама наддал за 3 седмици. На 15 декември беше 5300, а се роди на 18 септември 3400, изписаха го 3200.
Весело посрещане на Новата година на всички!

Весело и на теб! Simple Smile
Това с цеденето е ужас. Напълно те разбирам. И аз го правя, че на два пъти направих мастит. Беба също е така с изхождането - не са й твърди изпражненията, дори напротив, но на 3-4 дена ака. Едни педиатри казват, че е нормално това при условие, че бебето е на само на кърма, а други твърдят, че трябва всеки ден да ака. И аз незнам  newsm78 Но съм по-склонна да подкрепя второто мнение.
И аз.. или поне през ден! Той на 3-4 ден започва да проплаква, и много пръцка... затова съм сигурна, че е хубаво да си акат всеки ден и да им е леко на коремчетата. Дано да се научи скоро сам да го прави и да не му давам сиропче.

# 137
  • София
Да ви кажа моето мнение за акането-Кирил акаше всеки ден поне по 4-5 пъти докато го кърмех. В един момент започна да прескача изхождане с един ден! Установих, че това е момента, в който кърмата ми започна да не му стига. Съвпадна и с по-ранното мрънкане зо ядене-на 2 часа вместо на 3. А и малкият беше неспокоен, едно напъване, едно чудо беше. Това е обяснението и не педиатрите-когато не се изхождат кърмените бебета, значи усвояват цялата кърма и не остава за изхождане. Увеличих дозата и ведага започна редовно изхождане по 1-2 пъти дневно. Все още е само на кърма, но давам от шише. Акането пак е два пъти дневно. Та моят съвет е да помислите дали храната стига на бебетата. Това, разбира се, само по себе си едва ли е признак, или поне не сигурен, но ако е съпроводено с нервност, желание за храна, дъвчене на ръчички, може да пробвате да увеличите дозата на едно хранене.

# 138
Да ви кажа моето мнение за акането-Кирил акаше всеки ден поне по 4-5 пъти докато го кърмех. В един момент започна да прескача изхождане с един ден! Установих, че това е момента, в който кърмата ми започна да не му стига. Съвпадна и с по-ранното мрънкане зо ядене-на 2 часа вместо на 3. А и малкият беше неспокоен, едно напъване, едно чудо беше. Това е обяснението и не педиатрите-когато не се изхождат кърмените бебета, значи усвояват цялата кърма и не остава за изхождане. Увеличих дозата и ведага започна редовно изхождане по 1-2 пъти дневно. Все още е само на кърма, но давам от шише. Акането пак е два пъти дневно. Та моят съвет е да помислите дали храната стига на бебетата. Това, разбира се, само по себе си едва ли е признак, или поне не сигурен, но ако е съпроводено с нервност, желание за храна, дъвчене на ръчички, може да пробвате да увеличите дозата на едно хранене.

И ние сме изцяло на кърма и акаме 3-4 пъти на ден. Моето бебе е на 15.09 и към 15.12 беше 5500, роди се 3500, изписаха го 3260. Важното е до към 6-ти месец да е удвоил рожденното си тегло и според мен ще успеем да минем 7 кг до тогава.

# 139
Той сега яде на 3 часа или 3 и половина по 150мл., само сутрин успява да изяде 160мл след дългия сън, но през деня съм пробвала по 160мл изяжда ги, и веднага връща разликата между 150 и 160... и не веднъж. А когато му дам сиропчето да се изака, количеството е като за 3 дни, има 1 пръст в памперса, който няма как да се поеме от него...

# 140
Радвам се, че ти е харесала песента, Pregnachik!  Hug
Както бях писала, и аз се притеснявам с това качване, моята бебка е на 5 септември, роди се  3000, първия месец качи 1300, втория 1200, а третия 500гр. Сега четвъртия месец също качва малко, аз купих кантар от ОЛХ и я меря... Опитвам се да я дохранвам,(на кърма е по принцип, мноооого рядко се случва да имам ненаакан памперс), направо се опитвам да я тъпча, но тя не иска да яде допълнително. Четох в нета за някакви витамини за увеличаване на апетита и ще питам педиатърката за тях. На вас какво ви казаха педиатрите по въпроса?

# 141
  • Пловдив

Това, че усвоява по-голямо количество от кърмата, не е ле хубаво? Колкото до кг - не съм убедена, че на мойта кокона не й достига храната, при условие, че на месец качв по килаграм, миналия дори повече. И ако трябва да удвои теглото си до 6 мес., то тя към момента е гигант - роди се 3.480, а на 4 мес е вече 7 кг. и нещо. Как да й давам още храна, за да ака често?!?! ...

# 142
Радвам се, че ти е харесала песента, Pregnachik!  Hug
Както бях писала, и аз се притеснявам с това качване, моята бебка е на 5 септември, роди се  3000, първия месец качи 1300, втория 1200, а третия 500гр. Сега четвъртия месец също качва малко, аз купих кантар от ОЛХ и я меря... Опитвам се да я дохранвам,(на кърма е по принцип, мноооого рядко се случва да имам ненаакан памперс), направо се опитвам да я тъпча, но тя не иска да яде допълнително. Четох в нета за някакви витамини за увеличаване на апетита и ще питам педиатърката за тях. На вас какво ви казаха педиатрите по въпроса?
На мен моята ми каза да не се притеснявам, всяко дете е различно, много зависи и от родителите... нашето е copy paste на баща си Simple Smile а той е слаб и висок с малко дупе. Важното е да не е под минимума, който за 3 месец е 4,500 при родени 3 кг. Но нормално, като всяка майка да се притесняваме... аз изчетох какви ли не неща, но навсякъде пише различно. Малкия е спокоен, спи много вечер... през деня си бодува, поспива, и така... плаче само като минат 3 дни и не е акал. Понякога се налага да го събуждам да яде като минат 3 часа и половина, затова си мисля че не е от ядене да не се изхожда.

# 143

Това, че усвоява по-голямо количество от кърмата, не е ле хубаво? Колкото до кг - не съм убедена, че на мойта кокона не й достига храната, при условие, че на месец качв по килаграм, миналия дори повече. И ако трябва да удвои теглото си до 6 мес., то тя към момента е гигант - роди се 3.480, а на 4 мес е вече 7 кг. и нещо. Как да й давам още храна, за да ака често?!?! ...

Аз казвам че е препоръчително. Те после като проходят ще си наваксат и ще се вталят.
Валето - детето ти се храни прекрасно - не е проблем в количеството на храненето. Всяко дете е различно и се храни по различен начин. Защо искате да тъпчете децата насила с храна. Колкото им се яде толкова им давайте. От 4-ти месец е нормално да започнат да качват по половин кг.
Лусил - недей да претъпкваш детето. Това си е физиология. В началото качват повече и после започват средно по половин кг да си качват. На 1 год трябва да са около 10 кг. Няма да ги правим наднормени я.

# 144
Вале, Макси е на 16.09 и на последната консултация беше 5700 гр и 64 см, дълъг върви ooooh!
За последния месец е качил 700 гр, лекарката каза че е ок и няма проблем. Peace

# 145
И аз така мисля, но имах нужда да го чуя и от други хора. Благодаря! Simple Smile Да са ни живи и здрави.

# 146
Първия път като не акаше бебо с дни се оказа, че храната не му стига. Давах му повече, макар да не искаше и се гонихме с шишето и започна да ака нормално.
След време пак акаше на рядко и с многоо зор, чай Бебезан ни помогна, действа с натрупване. Сега ако не пие чай не ака, а като пие ака по няколко пъти на ден.

# 147
 Bajleto, нашият татко е едно към едно като вашия, а досега малката доста прилича на него, сигурно и по фигура прилича на него, а не на майка си, която три дена да прекали с яденето и й отесняават дрехите... hahaha
Прави сте, момичета, но като ви чета как бебетата ви ядат по 130-150-180 мл, а моето повече от 90-100 не изпива и то рядко, обикновено до 70-80мл, ако е от шише(е, яде не през три часа, а на поискване през 1-2-2,3 часа) и човек се шашка... Но ще гледам да не се шашкам  Hug

# 148
  • София
Не задължавам никого с мнението си, затова не виждам причина за острия тон  Peace

Хубаво е, че се усвоява повече кърма, така бебето наддава по-добре. Казвам, че при моя син нередовното изхождане не му се отразяваше добре, а се дължеше на недостатъчно храна. Затова увеличих храната. В момента яде 6 пъти дневно между 180 и 200 мл. От началото на 5 месец ще разредя храненията на 5 и ще давам по 220-230 мл/хранене.

Кирил се роди с нормално тегло - 3300 гр, но 17 дни преди термин. Изписаха ни 3360 гр. На 3 месеца и половина беше 7400 гр. Наддава повече от добре. Не мисля, че го прехранвам, пробвала съм да давам по-малко-остава гладен.

# 149
Много зависи и колко често яде бебето, моето яде по 120-130, но през 3 часа, някои хапват повече, но по - рядко.
Понякога изяжда всичко, друг път само 90-100, нормално е, и те са хора все пак, особено ако не е акал няма много апетит.

Общи условия

Активация на акаунт