Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 263
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Аз вече нямам представа колко яде моето момче. Напоследък огладнява често и се налага да му даваме някои вечери добавка. Или кърмата ми намалява, или той иска повече. Когато имам изцедена кърма ми прави впечатление, че 130-140 мл ги изпива за 2 минути и като свършат започва да реве и все едно не е ял. Давам му и от гърдата тогава и не знам колко още си дояжда. Но явно иска повече от 150. На 3 месеца и половина го претеглихме 7270 при 3660 рожденно тегло и спад до 3390.
Всичко ще се нормализира когато ги захраним. И кърмата ще започне да стига и няма да се тревожим дали са се наяли. Simple Smile

А аз да ви се похваля, вчера ни беше първото напълно съзнателно и самостоятелно обръщане от гръб по корем и беше много доволен от постигнатото. До сега много пъти се е обръщал обратно - от корем на гръб, но случайно като е по корем и много шава.

# 151
  • Пловдив
Аз вече нямам представа колко яде моето момче. Напоследък огладнява често и се налага да му даваме някои вечери добавка. Или кърмата ми намалява, или той иска повече. Когато имам изцедена кърма ми прави впечатление, че 130-140 мл ги изпива за 2 минути и като свършат започва да реве и все едно не е ял. Давам му и от гърдата тогава и не знам колко още си дояжда. Но явно иска повече от 150. На 3 месеца и половина го претеглихме 7270 при 3660 рожденно тегло и спад до 3390.
Всичко ще се нормализира когато ги захраним. И кърмата ще започне да стига и няма да се тревожим дали са се наяли. Simple Smile

А аз да ви се похваля, вчера ни беше първото напълно съзнателно и самостоятелно обръщане от гръб по корем и беше много доволен от постигнатото. До сега много пъти се е обръщал обратно - от корем на гръб, но случайно като е по корем и много шава.

Супер. Значи беба върви добре с кг, като ви чета. Спокойна съм, че не е прекалено едра Simple Smile
Но и през ум не й минава да се обръща ...  Thinking

# 152
Момичета, вашите бебета имат ли установен дневен режим и какъв? Моето съвсем се обърка последните 2-3 седмици  Confused Не знам какво да правя вече ...

# 153
  • София
В началото имаше режим, сега не. Нещата се промнят много динамично. Сега го храня на поискване и го оставям да спи, когато му се спи, което е различно всеки ден.

# 154
И аз имах режим , защо се замотаха така нещата... Дано пак влезе в някакъв ритъм.

# 155
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
janach, като гледам нашите децата са по едно и също време и нашият последните 2 седмици е страшен.Не, че имаше твърд режим, но всичко обърна с главата надолу.

Колкото до изхождането съм говорила с няколко педиатри.Всички потвърждават, а и аз съм на мнение, че до 3 дни е нормално да не се изхожда понякога и няма нищо общо с недохранване например.
Малкият има такива периоди, после пък ходи по 2 пъти на ден или всеки ден по веднъж.Така три дни не беше акал и сам си я свърши работата без клизми или термометри.След като е кашаво, а не твърдо няма повод за притеснение.

# 156
Дано се стабилизира скоро положението  ooooh! опотвам да намеря някакво инфо в нета, няма  newsm78

# 157
  • София
След като е кашаво, а не твърдо няма повод за притеснение.

Точно така  Peace

Синът ми е на режим от първия ден след изписването ни от болницата. Първо бяха 7 хранения, сега са 6, споменах по-рано днес, че от януари ще ги намаля на 5. Слава Богу, не съм имала проблеми при смените на режима, изключително бързо се приспособява към новите графици, дано и занапред да е така  Praynig

Аз от днес започнах да въвеждам по едно хранене с Фризолак, тъй като замразената кърма привършва. Не забелязвам да има промени в настроението, изхождането, апетита. Надявам се да го приеме, защото най-късно от средата на януари това ще му е единствената манджа  Laughing

Майките, които храните/дохранвате с АМ, споделете на коя марка сте се спрели и доволни ли сте  bouquet

# 158
Тедичка, мен ме интересува цялостен режим - хранене , сън , игра , такива неща. Храненето си е в режим при нас, по- малко яде отколкото трябва , но е в норма . Иначе за млякото , не препоръчвам Аптамил . Щом си започнала Фризолак , прецени как е и си му давай него.

# 159
  • София
Тедичка, мен ме интересува цялостен режим - хранене , сън , игра , такива неща. Храненето си е в режим при нас, по- малко яде отколкото трябва , но е в норма . Иначе за млякото , не препоръчвам Аптамил . Щом си започнала Фризолак , прецени как е и си му давай него.
Не съм доразбрала въпроса  Blush Значи, ще напиша при нас как е:

7:30 ч. - първо хранене за деня, бодърстване, игра около половин-1 час в креватчето с играчките над него
8:30-9:30/10 ч. - дрямка
9:30/10-10:30 ч. - бодърстване, в последния половин час преди хранене е възможно да мрънка повече, но не винаги
10:30 ч. - второ хранене за деня, бодърстване около час, следва дрямка
13:30 ч. - трето хранене за деня, следва здрав следобеден сън, който обикновено продължава до следващото хранене
16:30 ч. - четвърто хранене за деня, бодърстване, най-много кратка дрямка от половин час преди следващото хранене
19:30 ч. - пето хранене за деня, бодърстване около час-час и нещо, дрямка между 20:30 и 21:30 ч.
21:30 ч. - баня
22:00 ч. - шесто последно хранене за деня
22:15 - 22:30 ч. - вече е заспал в креватчето.

Общо взето това се повтаря всеки ден, рядко има изключения, като например сериозният сън да е между 10 и 13 ч., а не между 13 и 16 ч., както обикновено. Но дремките в промеждутъците между храненията са задължителни. Ако пропусне да поспи, дори и само за половин час, става невъобразимо кисел. Докато е буден сам се занимава около половин час - 40 минути, с играчките си или си говори нещо сам, също толкова се занимаваме заедно. Ако го сложа на активната гимнастика, самостоятелните занимания могат да се удвоят като време. Спокоен е като цяло  Hug

# 160
Дъщеря ми беше на Фризолак, но много я запичаше, та давах Нан. Ядеше го.

Тоз каприз в болницата беше на Хипп Комбиотик, у нас взехме Аптамил, уж най-доброто и дрън-дрън, запичаше го. Минахме на Лактана Био, доволна съм, яде го, ака редовно.
С който и да съм говорила за Фризолака, все му е запичало детето. Tired

Режим нямаме твърд. Сутрин понякога в 6, друг път към 8 се събужда, но в 6 като се събуди пак си заспива. Опитах веднъж да му дам в 6 и върна всичко на фонтан. Та, обикновено към 8:30 гледам да яде най-късно. Правя му по 150 мл + 5 лъжици мляко и става 170 мл готово количество. Към 9 пак заспива и спи до към 10:30-11, събужда се и се е наакал. Докато го оправя, поиграваме си малко и то станало време пак за ядене. Яде към 12 часа, слагам го в шезлонга или на активната гимнастика, около половин-един час говори на играчките и му се доспива. Слагам го в леглото му, давам бибата и едно плюшено като кърпичка с глава на куче. След 5 мин е заспал, като си е завил лицето с него. Crazy
Към 15 часа се събужда или по-рано, играем си нещо или сам се забавлява, яде в 15:30 някъде. После пак разговори с играчките и спане. Към 19 часа пак яде и пак същото. Ако заспи към 20:30 гледам към 21 часа и нещо да го събудя, за да се поумори за вечерното спане. Към 22 без нещо го разсъбличам, пускам духалката и го оставям да рита по боди на спалнята, правя му гимнастика, следва къпане, масаж, мазане, обличане, ядене и сън. Рядко заспива по-късно от 22:30-23 часа.
Тази сутрин например към 6 измрънка, дадох му бибата и пак отнесе. След 5 мин баща му го разсъни с хъркането си. До 7 ставах поне 10 пъти, накрая заспа и в 8 го събудих. Но се е размрънкал, защото беше леко мокър, памперса му е изпуснал пак.
Постоянно ми минават някакви угризения през акъла, че в 6 като измрънка може и да е гладен. Споделих с педиатърката това и отделно, че като му дам бибата пак заспива. Каза ми че просто му се спи и да не го будя за нищо на света. Луда съм била Crazy Joy

# 161
И ние бяхме на подобен режим, последните седмици отиде по дяволите. Сутрешната дрямка- ок и от там нататък - обедния сън се преврърна в дрямка, следобед се получи нова дрямка а дългия сън - в 4  ooooh! Или всеки път различно. Като трябва да и се пази тишина , иначе няма спане- само кривотия. Да не говорим че се приспиваме вечер по час и половина. Не знам азои нещо обърках или и е период  Shocked

# 162
Ние такъв режим нямаме. По различно време всеки ден яде, спи, играе,  реве. Хапва през 3-4 часа, но понякога се обърква режима, ако например се събуди в 5 да яде, после може да хапне към 8-9, но ако се събуди в 6, тогава яде в 9-10, различно.
Като цяло през повечето време в което не спи или не яде е в ръцете ни, защото реве, има колики, луда ставам. Когато няма болки е кротък, играе си на шезлонга или в кошарата, активната гимнастика много бързо му писва.
Вечер го къпем към 20-21 часа, после заспива за малко, но пак се събужда. Реално вечер си ляга към 01-02 часа, става после през 3-4 часа да яде и така до към 12 на обяд, когато вече се събужда окончателно и е готов за игри или рев, според зависи.

# 163

Ех че яко. Браво на детенце  Hug
Ние нямаме и наченки на обръщане по гръб или по корем. Но той стои мн често в шезлонга а под активната гимнастика само мрънка и се сърди. Като е по корем само се опитва да се движи напред.

Последна редакция: ср, 30 дек 2015, 21:46 от pregnachik

# 164
  • Северо=Западналия край
Ето и нашия режим, рядко излизаме от него, но се случва, отклонение около половин - един час. Сутрин почваме в 5 часа /след него веднага заспива/ , после 9, 13, 17, 21ч е последно хранене. Сутрин е буден вече към 8ч. Общо взето през деня между храненията има и бодърстване и спане. Поддържаме този режим вече повече от месец и съм доволна. Случва се да се събуди нощем, но го вземам при нас на спалнята и с бибата закротвам положението. Денем ако му говоря или му показвам играчки няма и да се сети да реве, ама няма как, трябва и друго да се върши вкъщи.

През последната седмица обаче много взе да повръща, и то на фонтан, малко след хранене. Имам чувството, че като започне да се радва или да направи усилие за нещо и хоп, всичко излиза. Много ме притеснява това, досега не сме имали проблем, не сме сменяли млякото и се чудя каква може да е причината. Повръща често и само вода, и нея на фонтан.

Общи условия

Активация на акаунт