Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 245
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Може би защото моето бебе е от слабичките мисля така, но смятам че не е хубаво да са толкова дебели, не виждам нищо нормално в това бебе на 5 месеца да е 10 кг! Мое мнение е разбира се, не го налагам на никой. Наднорменото тегло дали за дете или възрастен човек не е добре...

# 241
  • София
Може би защото моето бебе е от слабичките мисля така, но смятам че не е хубаво да са толкова дебели, не виждам нищо нормално в това бебе на 5 месеца да е 10 кг! Мое мнение е разбира се, не го налагам на никой. Наднорменото тегло дали за дете или възрастен човек не е добре...
При толкова малки деца не може да става дума за наднормено тегло. Растежът при тях е изключително динамичен и в никакъв случай не е индикация за предразположение към затлъстялост в по-зряла възраст. Аз, честно казано, не съм виждала 5-месечно бебе, което е 10 кг., но моето е на 4 месеца, по мои мерки и теглилки тежи около 8 и не изглежда дебел. Напротив, изглежда съвсем нормално бебе, може би защото е дългичък - сигурно вече е над 68 см.  Blush

# 242
Аз съм виждала дебело бебе и знам че педиатъра много се е карал на родителите. Ако изглежда добре и расте на дължина съм съгласна че може да е повече килограми.

# 243
Здравейте и ЧНГ на всички  bouquet

Бебе, особено на кърма, не може да има наднормено тегло. Изобщо не се тревожете!
Племенникът ми на 3 месеца беше 8 кг, обаче на 2 годинки беше 12кг, а на 3г - 14 кг.  Съвсем в нормата.
Като започнат да се движат повече, храната отива за енергия.
Всяко си има различен метаболизъм.

Аз не знам моето колко тежи, не сме го теглили от 2м. Видимо расте, дрехите умаляват, спря да може да се върти от корем по гръб и обратно, защото дупето много натежа  Laughing Пак ще се научи по-нататък.
Яде си ръцете ожесточено. Научи се да си маха биберона с ръка и да си го прехвърля от едната в другата. Сега остава да се научи да си го слага обратно в устата и много ще ме облекчи  Laughing

Не излизаме, защото аз съм болна. Иначе си знам, че трябва, независимо от времето. Каката я извеждах всеки ден, дори на -15 градуса и много сняг. Обаче сега нямам този младежки ентусиазъм  Rolling Eyes Стои ми се вкъщи на топличко, а и съм хремава и със синузит. Ще се покажем навън пак, като се покачат температурите, казват, че ще е в края на седмицата.

У нас е 21 градуса, но не пускам парно в спалнята, защото ми се струва, че става много горещо и бебето се претопля. Нощем като го пипна е много горещо и леко го отвивам. Преди спеше с чувалче, но сега само със завивка.
Като цяло бебето е нормално, обича да му е топличко. Не е като кака си, която може в снега да скочи по бански и да си пее  Rolling Eyes Много е студолюбива и може цяла зима да ходи по къс ръкав. Явно е нещо от руските гени по бащина линия. Малкото обаче е като майка си  Laughing Обличам го даже по-дебело, отколкото себе си. Навън го извеждам с космонавтче още от началото на декември.

# 244
Здравейте мами ЧНГ Hug Нашата принцеса на 09/01 прави 4-ри месеца,но яде само по 4-ри пъти в денонощието .Притесняваме това , че не си качва килограмите.Предната консултация тежеше 5 кг.Какво мислите вие newsm78

Последна редакция: пн, 04 яну 2016, 19:23 от vania93

# 245
  • София
Здравейте мами ЧНГ Hug Нашата принцеса на 09/01 прави 4-ри месеца,но яде само по 4-ри пъти в денонощието .Притесняваме това , че не си качва килограмите.Предната консултация тежеше 5 кг.Какво мислите вие newsm78
Кърмиш ли? Ако не, по колко АМ даваш на хранене? Откога яде по 4 пъти? Моят син яде по 5 пъти на ден (денонощие всъщност, но той така или иначе през нощта не се храни), но аз давам от шише и контролирам количеството. По-малко хранения - по-голямо количество кърма/АМ  Peace

Гледам, че при раждането е била мъничка, не те ли посъветваха как да процедираш с храненето, за да навакса с теглото? Аз всъщност не мога да преценя дали на 3 месеца 5 кг е малко  newsm78 Кирил на 3 месеца и половина беше 7400, но той и се роди по-голям с почти килограм от твоята дъщеря. Ти как всъщност разбираш, че не наддава? Вкъщи ли я мериш или на последната консултация сте констатирали, че от по-предходната не е наддала?

Много въпроси, много нещо.. като свекърва прозвучах  Mr. Green

# 246
Според нормата деца, родени 2500 на 4 месеца трябва да са 4700. А тук имаме достигнати 5кг още на предната консултация. Мисля, че е нормално.

Ето - http://www.moetodete.com/content/view/131/66/

# 247
Ами аз я кърмех само месец.На миналата консултация както казах я претеглиха 5кг и 55 см.От един месец е на 4 хранения и не си търси после.Изпива по 160-170 на хранене.Отделно почнах да я захранвам,но не мисля,че и влияе защото после си хапва АМ,а и нас ни изписаха от болницата 2370.Опитах на 3 часа да я храня,но тя не яде лигави се даже някои път почва да се изнервя (ужас ooooh! ) храня я на 4 часа baby_neutral

# 248
Според мен няма нужда да се притесняваш, по - добре не го тъпчи детето, щом не му се яде. Ние от първи януари сме с биберона с 2 дупки и почна да яде повечко, но преди това ядеше 5 пъти по 130 със зор.., сега яде пак 5 пъти по 140-150 с лекота Simple Smile Вчера даже и тя яде само 4 пъти, понеже заспа много дълбоко преди последното хранене и после мислех, че ще се събуди, ама не се, чак в 6 сутринта. Като беше точно на 3 месеца беше 5900 и 55см (изписаха ни 2750), утре сме пак на консултация и ще видим какво е положението.
Аз да се похваля , че най - накрая успях да й измеря температурата в дупето Joy на няколко пъти се опитвах и не успявах, че много шаваше , но днес беше спокойна , цяла минута не мръдна Grinning

# 249
Ами аз спрях да я карам да яде по повече .. няма как да я накарам .Ние сме на консултация на 14-ти да видим какво е положението Thinking Иначе аз и меря температурата с електронен под мишницата ,малко е неспокойна ама се държим. Искам да попитам кога се сменят бибероните как да размера кога да взема с 2 дупки newsm78

# 250
Как им мерите температура без да мърдат? Аз меря с електронен и спиртен термометър, обаче все си мърда. Грешно ли е било? Не мога да си представя как ще стои неподвижен, постоянно рита с краката.

# 251
Аз я слагам да легне на една страна , слагам и термометъра под мишницата и ставам с нея да се разхождаме из стаята ,някой път се получават нещата и стои Hug

# 252
честита нова година на всички мами, бебенца, и техните каки и батковци! Бъдете живи и здрави поне още 100 години!  Party

Моята тревога се свързва с това, че вече минахме един курс с АБ - Сумамед. Оправя се детето, вече не кашля почти. Но, милото ми, толкова е малко, а вече е пило АБ. Ако знаете колко изненадващо се случи всичко, не знам откъде ми дойде?
Вечерта кашляше, на другия ден преди обяд понеже продължи да покашля отидохме на лекар. И то при лекар, на която имам пълно доверие. И тя каза веднага да почваме с АБ, иначе на другия ден сме в болница. Много ми беше мъчно, но не посмях да не се вслушам в съвета.

Дано от тук нататък сме по-здрави, че е много лошо с болно детенце у дома.

Отделно и свекито ме ядосва - уу, туй мойто спирачки няма ...

# 253
  • София
Аз съм забелязала, че като му дам да яде с биберон 0+ изяжда по-малко, защото сякаш се изморява от сукането и придобива чувството за ситост по-рано. Отдавна съм минала на биберон 2+ (на Чико така са обозначени), почти веднага щом навърши 2 месеца. Сега си позволявам да давам с 0+ само когато е много гладен и се дави с по-големия от рев и лакомия  Laughing Вчера гледах в магазина, че има и 4+, но си мисля, че още му е рано, ще изчакам.

Иначе се опитва да си държи шишето докато яде, подпира отстрани с ръчичките, ама аз ако отпусна и не успява сам да го задържи така, че да му пуска, увесва му дъното. Особено на стъклените шишета. Но към края на месеца ще му взема от тези с дупка в средата и ще се пробвам да му давам с него да пие вода, да видим дали ще се получи.

# 254
Имаше период между 2 и 3 месец, малкия ядеше само по 4 пъти на 4 часа по 150мл кърма, тогава на консултацията излезе че е качил само 400 грама, лекарката каза да не се притеснявам, но започнах да го пробвам с половин час поне по-рано да яде и на него му хареса. Сега си яде 5 пъти по 150, само сутрин му давам 160 и ги изяжда, иначе и през деня съм пробвала по 160, но тези 10 мл му изтичат от устичката след няколко минути. Аз умишлено му давам от биберон 0+ за да яде по-бавно, а не да се нагълтва и да не знае че се е наял. Иначе вечер заспиваше около 8ч, от една седмица насам в 22:30 или 23ч. и се събужда късно, днес в 9ч! Simple Smile Започна през деня да вика, да говори на играчките, а преди ядене много често вика много силно, преди ревеше. сега се кара Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт