Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 245
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Каката като искахме да я изведем, заяви, че навън й е студенко и не иска.

Милото, мн е сладичка. Иска си на топличко детето. Simple Smile
Аз съм мн притеснена за ваксините, че в този сняг трябва да ходя да го боцкат, милия, и после с ревящо бебе да се прибирам. Мн ме е яд на педиатъра, който уж специално ми предложи да идва на дом. посещения, а сега ми заяви, че вече нямало да ходи по адреси. За нищо не можеш да им имаш вяра.  #Cussing out

# 226
 Здравейте момичета и добре дошли на новите мами  Hug
Ние откакто застудя още през декември и не излизаме на разходки.
Исках да ви питам пластмасовите ви шишета имат ли дъх, миришат ли лошо? Аз ги изварявах всеки ден, сега през няколко дена, мия ги с Бочко, но ми миришат лошо, на Авент са ... Чудех се дали на определен период трябва да се сменят с нови? А стъклени шишета ползвате ли и ако да- какви? Аз имам едно на Нук с биберон единичка, но малката се давеше с него и не го ползвам, а и искам шишета, от които тече трудно, че само дохранвам и ме е страх да не я отбия... Чудя се дали да не купя стъклени шушета newsm78

# 227
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
За нас няма студ и мраз.Днес няма да го извеждам, че снегът във Варна ме дразни, а и четох, че на температури под -5 градуса не е добре да се извеждат бебета.
Иначе сме все навън дали с количката или с колата.Нищо не ме спира  Mr. Green
Вчера пътувахме 2 часа в поледиците да се приберем.В неделя пък го изкарахме с количката в Бургас по центъра на -3 градуса и то не особено навлечен.Да се калява детето.Предните дни пак го разхождах напред назад.Хората ни гледат понякога доста странно, но и аз не разбирам това навличане на децата с ескимоси и по две шапки при 15 градуса, както беше около Коледа.

# 228
  • София
Lucile5, Кирил се храни от шишета на Чико. По настояване на майка ми и свекърва ми, още преди раждането купихме стъклени шишета, две малки и две големи, защото "са по-хубави". Впоследствие, като започнах да храня само с шише, се наложи да взема още големи шишета, по 240 мл., и купих пластмасови. Такива имаше в аптеката тогава. Разлика не намирам. Но аз ги ползвам системно от само месец. Не мога да съм категорична, че при по-продължителна употреба няма да има промяна в цвета и/или миризмата на пластмасата  Peace

А относно пропускливостта, то тя зависи от биберона, не от шишето.  Казват, че каучуковите пускат повече от силиконовите. Аз ползвам и двата варианта. Сега, като детето е на 4 месеца, не намирам разлика, но като беше по-малък като че ли се давеше повече с каучуковите и затова при нужда сме давали кърмата със силиконов. На Чико има едни модели бибирони с три степени на пропускливост - при едната отворът е успоредно на устните на бебето и пуска най-малко, втората е по диагонал, а третата е перпендикулярно, при която отворът е най-широк и съответно количеството кърма, което изтича е най-голямо.

Знам, че Нук имат също различни биберони с различна степен на пропускливост. За Авент не мога да кажа, не съм ползвала техни шишета  Peace

# 229
Аз също не разбирам навличането на 15 градуса, но на минус градуси се чудя как да го обличам. ние само вчера не излязохме че ни се развали колата Sad и след това на никой нищо вече не му се правеше... днес с количка няма как да се излезе, защото снега е много, те колите закъсват... мисля да го сложа на кенгуру и под моето яке и така.. след малко мисля да пробвам и ако става ще излезем за час Simple Smile
pantera666 ти как си обличаш детето? изобщо не обръщам и аз внимание някой от бабите като каже че е леко облечен Simple Smile

# 230
Аз давам вода с шишета на Авент и не ми миришат.Биберон ползвам още 0+ с една дупка, че много се олива, но той и като го кърмя му потича от устата.

BaJleTo, стискам палци да ви оправят колата по-скоро, че аз без нея не мога.  Hug
По принцип обличам малкия с боди-потник, чорапки и отгоре плюшен гащиризон в къщи, но при нас е около 20-22 градуса.
Навън досега му слагах един рошав "мечо" от H&M.Ей този в бяло:
http://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0179870001.html
и го завивах с дебела пеленка.Като паднаха температурите и като има вятър му слагам шапка.
Имам дебел ескимос, но още му е голям, макар че в този студ ще му слагам него.
Моля не изпадайте в ужас от обличатането ми, но моете дете още от болницата е прегрято и малко като го претоплим му избиват ситни червени пъпки, които на хладното веднага изчезват.

# 231
  • София
Аз моето май го понавличам излишно. Като сме в София на ТЕЦ-а го държа по боди с къс ръкав и блузка с дълъг отгоре. Отдолу е с ританки и терлички или съответно панталон, чорапки и терлички. Спи с боди с къс ръкав, гащеризонче, под което има чорапки и е завит с олекотена завивка. Уточнявам, че креватчето му е до парното. Температурата е около 25 градуса, по усет.

Като сме в другото градче, където пак сме на парно, но на дърва, а и къщата е по-голяма, съответно по-студена - боди с дълъг ръкав, блуза с дълъг ръкав и евентуално елече, ако са му студени ръчичките. На крачетата го обличам по същия начин. Нощем спи с боди с дълъг ръкав и дебел чувал, отгоре го намятам и с олекотена завивка. Температурата е около 22-23 градуса през деня и най-вероятно по-малко от 20  през нощта.

Навън като излиза и е в космонавта отдолу му слагам само боди и тънки ританки. Имаме и едно космонавтче, което е като плюшено мече. Като това, което е показала pantera666  Wink То е по-тънко от космонавта и го слагам над дрешките, с които си стои вкъщи. Когато е само със зимно яке, надолу го увивам с одеяло. Забравих да кажа - слагам дебела шапка, когато сме с количката и тънка шапка и отгоре качулката на космонавта или мечето, когато сме с колата.

Последна редакция: пн, 04 яну 2016, 13:14 от Тедичка

# 232
pantera666 и аз така го обличам, боди с къс ръкав и пижамка вечер, спи с тънко одеалце, в нас вечер е 20-тина градуса, спи много добре, ако излизаме му слагах боди с къс ръкав, фанелка и якенце отгоре, като духаше го завивах леко с тънко одеалце. онзи ден излизахме като беше -1 и му бях сложила космонавт и за 1-ви път по-дебела шапка. вкъщи терлички или пантофки никога не му слагам, само с чорапки но термо които се водят. забелязвам че като е по-топло не му е хубаво като спи, върти се... като сме при другата баба, на тръгване тя го овива като мумия и докато стигнем до колата и аз вътре почвам да развивам Grinning нека да има мир и спокойствие само. май разликата ни е, че аз винаги навън му слагам тънка шапка заради гадния вятър във варна. а и в крайна сметка, всяка майка трябва сама да прецени как да облече детето си... аз повече изпадам ужас като видя деца увити с онези мноооооооого дебели чували а навън е 15 градуса или като им слагат дъждобрани а пече слънце!

# 233
Аз обличам боди с дълъг ръкав и плюшено гащеризонче отгоре, и чорапки. За навън, върху тези слагам подобно рошаво гащеризонче, но рошавото е отвътрешната сърана. А ако е много студено, добавям и чувалче тип ескимос.

# 234
Благодаря, май ще пробвам да купя стъклено шише, ще погледна тези на Чико как са им бибероните...аз тези пластмасовите ги ползвам откакто се е родила, четири месеца ще станат, затова се чудех дали трябва да даден период да се сменят... А и като ми миришат така и се дразня...
И аз явно обличам бебка като вас  Peace Но както писах преди, откакто аз се разболях до колата и обратно на 3-5 градуса и спрях да я извеждам, а пък и аз исках да я калявам.
А как са бебоците ви с "яденето" на ръцете си? Моята бебка ги яде отдавна, но нещата ескалират, сега като е будна и цялото й внимание е насочено към смученето на ръце.. Дори когато я уча да се обръща, сякаш не обръща внимание какво правим, а само се мъчи да си лапне ръцете, докато я търкалям...и текат едни лиги, страшна работа! От вчера я държа през цялото време с лигавник, защото си мокри дрехите и трябва иначе да я преобличам по няколко пъти на ден... И разбира се, абсолютно всичко, което набара, и хоп-в устата baby_neutral

# 235
  • София
Аз дъждобран слагам да го пази от вятъра, когато ми се стори по-силен от допустимото. Дори да грее слънце  Peace Абе не знам, дано не го изнежа, но пък и не мога да си позволя да го разболея от прекомерно каляване. Наистина всяка майка трябва да прецени за себе си как е приемливо да облича детето, така че да му бъде максимално комфортно. Аз самата съм зиморничава, вечно със студени ръце и крака и сигурно затова го навличам малко в повече  Blush

Кико също вечно е с ръце в устата. Аз мислех, че растат зъби отрано, но по-напред в темата една майка беше споделила, че някъде е прочела, че по този начин децата опознават обстановката - като слагат всичко в устата. Та може и да е комбинация от двете, щом казваш, че много се лигави. Защото при Кико няма толкова лиги чак.. А нали казват, че като растат зъби има прекомерно слюнкоотделяне.

В тази връзка аз вчера взех Дентокинд - хомеопатични хапченца, които облекчават симптомите при никнене на зъби. Мисля съвсем скоро да започна да давам по едно на ден профилактично. Споделиха ми, че има ефект от подобна превенция. Но ще направя първо една консултация с педиатъра все пак. Хомеопатия е, но по-добре да ми го потвърди медицинско лице  Peace

# 236
Преди като му паднеше бибата и рев... сега не се чува гласа му, лапа ръцете и е най-щастливия на света Simple Smile аз го оставям да прави каквото иска, но му навивам ръкавите защото стават много мокри. И той много се лигави, мноооооого, давам му гризалки, хем да свиква да хваща неща които му подавам, хем да ги гризе тях, а не само ръцете. За шишетата, подариха ми Nuc, смених ги на Avent и съм много по-доволна. С нук се давеше, дори и с една дупка ако е каучук, определено предпочита силикон, и с тези на авент с една капка съм много по-спокойна като го храня, рядко се дави и то е само защото иска всичко да види и се разсейва.
За обръщането, преди като го слагах по корем, се въртеше сам по гръб... сега не иска, нито от гръб на корем.... но иска да сяда вече, все прави опити да се изправи, засега не му се получава и това Simple Smile

# 237
BaJleTo, аз също съм във Варна и ми до болка познато времето, но понеже аз не понасям шапки и нося само качулки, явно малкият е прихванал и затова е предимно с качулка, а при вятър с шапка.

Ядем ръце нон стоп.Започна дори да си бута бибероната, за да си яде ръцете.Дори от няколко дни лапа пръстчета, а не цял юмрук, както преди.От миналата седмица и ние сме постоянно с лигавник, че направо текът потоци.Като водопад е  Mr. Green

# 238
  • Пловдив
Същата работа е и при нас с ръцете. То е лапане на пръст, юмрук, 3-4 пръста наведнъж, и смуче ли смуче все едно умира от глад /нищо, че до преди малко е яла/ ... аз съответно се притесня и дам шише с млеко и тя плюе ... но понякога и от глад ги лапа. Лигавникът и навитите ръкави също се прилагат постоянно. Стават й дрехите мокри все едно са прани само за няколко минути. А биба преди много ползваше - вече втори месец изобщо не се сеща за нея. За какво й е, като си има ръце Simple Smile))
И аз знам, че така откриват света, ама не ги ли опозна тия ръце най-накрая?! Simple Smile))
Бебка започна да ака много редовно и съм безкрайно доволна Simple Smile
Тази седмица сме на консултация - да видим как ще мине, че сме при ново джипи. Притеснява ме, че пак е качила над 1 кг /по мои мерки/ и я изкарах 8 кг  #Crazy Много й са сладки мишелиновите ръчички и краченца, ама защо така наддава. Само кърма пше  newsm78 Една приятелка каза, че на 5 мес е била 10 кг, а друга - че на 1 г е била 10 кг  Joy Ха сега де! Ние май гоним първата ...  Joy
Колкото до студа - извеждам я, макар и за мъничко, на ръце, количката няма къде да мине от този сняг. Но дали като диша студен въздух това ще се отрази зле на носа й, че постоянно е със сополи Sad

# 239
  • София
Притеснява ме, че пак е качила над 1 кг /по мои мерки/ и я изкарах 8 кг  #Crazy Много й са сладки мишелиновите ръчички и краченца, ама защо така наддава. Само кърма пше  newsm78

Ти пък! Радвай се!  Wink И моят син качва по над килограм всеки месец до момента (1200, 1000 и сега последния път пак 1200) и аз много му се радвам. На една позната детето в този период 3-5 месец грам не искаше да яде и почти не наддаваше - за трите месеца наддаде примерно 300 грама общо. И тя много се беше притеснила. Аз също бих се тревожила ако не качва, много съм спокойна като си хапва  Blush

Общи условия

Активация на акаунт